خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با اعتیاد در نوجوان پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
اعتیاد در نوجوان یکی از دغدغههای خانوادههای امروزی ست. برخی از آنها به دنبال روش درمان، ترک و برخی دیگر به فکر محافظت از نوجوانان خود در برابر اعتیاد به مواد مخدر هستند. در واقع مواد مخدر در میان نوجوانان طرفداران بسیاری دارد که بخش عمدهای از عوامل آن به محیط و تربیت خانوادگی آنها بستگی دارد و بخشی مربوط به کنجکاوی نوجوان میشود. اعتیاد به مواد مخدر نشانههای مشخصی دارد و آسیبهای جبران ناپذیری بر زندگی فرزندتان میگذارد؛ بهترین راه محافظت از نوجوانان در برابر اعتیاد، پیشگیری کردن از آن است که با انجام روشهای مناسب صورت میگیرد. علاوه بر این مشاوره ترک اعتیاد به خانواده ها در زمینه بهترین روش های ترک و پیشگیری از اعتیاد کمک می کند.
متأسفانه مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان طرفداران زیادی دارد و خانوادههای زیادی را درگیر مشکلات و آسیبهای اعتیاد میکند. برای پیشگیری و درمان اعتیاد در نوجوانان در ابتدا لازم است تا علل گرایش به مواد مخدر در آنها بررسی شود. دلایل بسیار زیادی در گرایش نوجوانان به اعتیاد نقش دارند که برخی ار مهمترین آنها را در ادامه ذکر کردهایم. برای کسب اطلاعات بیش تر به مقاله علل گرایش به اعتیاد مراجعه کنید.
اضطراب و استرس بالا یکی از عوامل مهم در گرایش نوجوانان به مواد مخدر است. اضطراب نوجوانان میتواند ناشی از موارد متعددی همچوت مشکلات تحصیلی، مشکلات خانوادگی و غیره باشد. احساس آرامش و خوشی کاذب بعد از مصرف باعث میشود تا نوجوانان به مصرف مواد علاقه نشان دهند. بهتر است که والدین در زمینه استرس فرزندان خود هوشیار باشند و قبل از اینکه آنها به راه اشتباه بروند، درمان استرس در نوجوانان خود را در اولویت قرار دهند. در مقاله درمان اضطراب در مورد راههای کاهش و کنترل اضطراب توضیح دادهایم.
خشونت و پرخاشگری نوجوانان از ویژگیهایی است که به ویژه در میان پسران نوجوان به دلیل اقتضای سن و جنسیت آنها بروز میکند؛ خانوادهها باید تمام تلاش خود را بکنند تا با روشهای تربیتی مناسب نوجوانان خود را به آرامش دعوت کنند و خشم و پرخاشگری آنها را کنترل کنند. در صورتی که پرخاشگری نوجوانان کنترل نشود، به سمت گروه های بزهکار و مصرف مواد مخدر گرایش پیدا میکنند. مهارت کنترل خشم و عصبانیت از مهم ترین مهارتهای مورد نیاز نوجوانان است که باید به آنها آموزش داده شود. شما میتوانید برخی از این مهارتها را در مقاله احساس خشم مطالعه کنید.
اولین الگوی افراد در زندگی، والدینشان هستند. بچه ها از والدین خود الگو برداری میکنند و شخصیت خود را بر مبنای رفتار والدین میسازند. در صورتی که سابقه اعتیاد در خانواده وجود داشته باشد، احتمال قرار گرفتن نوجوان در معرض اعتیاد نیز افزایش پیدا میکند. برای آگاهی بیش تر به مقاله نقش خانواده در اعتیاد مراجعه کنید.
دوستان از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در تصمیمات نوجوانان هستند. آنها برای اینکه در جمع همسالان خود پذیرفته شوند، هرکاری میکنند و سعی میکنند تا خود را به انواع گوناگون با گروه همسالان هماهنگ نمایند. توصیه میشود که والدین همواره بر گروه دوستان فرزندشان نظارت کافی را اعمال کنند. برقراری روابط صمیمانه با نوجوان از وابستگی آنها به گروه همسالان و دوستان ناباب میکاهد. برای آشنایی بیشتر با تاثیر دوستان در اعتیاد کلیک کنید.
نوجوانی دوره ورود از کودکی به بزرگسالی است و به همین دلیل تغییراتی که از لحاظ فیزیکی، روانی و اجتماعی برای فرد به وجود میآید در اعتماد به نفس او تأثیر میگذارد. نوجوانان در این دوران اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و برای کاهش فشارهای روانی ذهنی خود به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا میکنند. همچنین بسیاری از دختران نوجوان برای کاهش وزن به مصرف موادی همچون شیشه روی میآورند. تناسب اندام از جمله مواردی است که مستقیما به اعتماد به نفس مربوط میشود. برای اطلاع از راههای افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
برخی از انگیزه های درونی که در نوجوانان سبب مصرف مواد می شود شامل موارد زیر هستند:
_به دست آوردن فوری سلامت جسم و روان: برخی نوجوان ها به دلیل استرس درسی، روابط ناسالم و التیام دردهایشان به مواد رو می آورند.
_داشتن شخصیت لذت جو: لذت جویی نوجوان سبب می شود که او فکر کند کارهایش بی خطر است و هیچ تبعاتی ندارد.
_تمایل به متفاوت بودن: نوجوانی که افسانه بهترین بودن یا قهرمان بودن دارد می خواهد مسیرهایی را برود تا این ادعایش را اثبات کند.
_ندانستن مهارت های زندگی: طبیعی است که نوجوانان اطلاعات زیادی در مورد مدیریت هیجانات و احساسات، حل مسئله و تفکر نقاد ندارند. این عوامل منجر به این می شود که آنان به راحتی در گرداب اعتیاد بیفتند. برای کسب اطلاعات بیش تر به مقاله اشتباهات نوجوان مراجعه کنید.
مواد مخدر باعث نابودی بدن و روان میشود. در نوجوانان این آسیبها شدیدتر است چرا که آنها در سنین رشد هستند. شایع ترین عوارض اعتیاد به مواد مخدر در نوجوانان به شرح زیر میباشد.
عوارض جسمی اعتیاد در نوجوانان
ـ علائم حیاتی غیر طبیعی
ـ تضعیف سیستم ایمنی
ـ بیماریهای کلیوی
ـ فشار خون بالا
ـ مشکلات ریوی
ـ آسیب کبدی
ـ حملات قلبی
&lدیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*