خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با مراقبتهای بعد از ترک اعتیاد پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
آیا از مراقبتهای بعد از ترک اعتیاد و اهمیت آنها آگاهی دارید؟ انجام و رعایت مراقبتهای پس از ترک میتواند حتی از خود ترک اعتیاد نیز مهمتر باشد. چراکه وسوسهها و لغزشهایی که مکررا پس از ترک مواد مخدر برای افراد اتفاق میافتند، ادامۀ راه را برای آنها بسیار سخت میکند. برای آنکه مصرف کنندگان مواد پس از ترک بتوانند به زندگی سالم و بدون مواد ادامه دهند، آگاهی و رعایت برخی نکات برای آنها ضروری است. در ادامه ی این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد نکات مهم پس از ترک اعتیاد اشاره خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.
به دست آوردن بهبودی کامل بعد از ترک اعتیاد یک فرایند بلندمدت است. حتی گاهی اوقات لازم است که فرد در تمام طول عمر خود، یکسری نکات را رعایت کند؛ چرا که بخشی از اعتیاد، وابستگی ذهنی و روانی است که رهایی از آن مراقبتهای همیشگی را میطلبد. در واقع افراد پس از ترک باید موقعیتهای ایجاد کننده وسوسه مصرف را بشناسند و با ایجاد آمادگی در خود برای مواجهه با این موقعیتها، بتوانند برای همیشه مصرف را کنار بگذارند. این نکته در ترک اعتیاد بسیار حائز اهمیت است که بدانید مراقبتهای پس از ترک هرگز با سم زدایی و کنار گذاشتن مواد تمام نمیشوند، بلکه باید در طول عمر ادامه داشته باشند تا در برابر مصرف دوباره از فرد محافظت کنند.
این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که اکثر افرادی که موفق به ترک میشوند، پس از ترک حداقل یک دوره عود و مصرف دوباره مواد مخدر را تجربه خواهند کرد. رعایت نکات لازم به پیشگیری از این عودها کمک شایانی خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مصرف دوباره مواد مخدر کلیک کنید.
علاوه بر وسوسه مصرف، پس از ترک ممکن است مشکلات متعددی برای فرد پیش بیاید که او را در برابر لغزش مجدد آسیب پذیر کند. اغلب این مشکلات خود را در قالب اختلالات روانی نشان میدهند. افسردگی بعد از ترک اعتیاد از جمله اختلالات قابل پیشبینی است که درمانگر پیش از ترک نیز باید آن را در نظر گرفته و بیمار را برای رو به رو شدن با دورههای افسردگی آماده کند. بی خوابی و دردهای جسمانی فرد را بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار میدهد. با درمان بی خوابی بعد از ترک اعتیاد و استفاده از رژیمهای مناسب برای تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد میتوان به فرد برای مقابله با سختیهای این دوره کمک کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان بی خوابی بعد از ترک اعتیاد کلیک کنید.
بعد از ترک افراد گرفتار به اعتیاد گاهی سبک زندگی قبلی خود را در پیش می گیرند. به این معنا که همان ساعات همیشگی خواب و بیداری، نداشتن برنامه و هدف، در پیش گرفتن روزمرگی، رژیم غذایی نامناسب و بی تحرکی. در حالی که بهتر است افراد تغییراتی در زندگی خود اعمال کنند. ذکر این نکته لازم است که تغییرات به راحتی امکان پذیر نیست و با چالش های زیادی همراه است.بنابراین همراهی با مشاور و روانشناس می تواند فرد را سریع تر در این مسیر قرار دهد. برای کسب اطلاعات در مورد سبک زندگی کلیک کنید.
همانطور که در مطالب فوق گفته شد رعایت برخی نکات و مراقبتها برای حفظ زندگی سالم و به دور از مصرف بسیار اهمیت دارد. ارتباط با مشاوران ترک اعتیاد و دیگر افرادی که موفق به ترک شدهاند و استفاده از تجارب آنها به شما کمک میکند تا مانع از پیشروی وسوسهها و لغزشهای احتمالی شوید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره میکنیم:
برانگیزندهها در واقع موقعیت یا شرایطی هستند که فرد را برای مصرف دوبارۀ مواد تحریک میکنند. برانگیزانندهها به دو گروه درونی و بیرونی تقسیم میشوند. برانگیزانندههای بیرونی به شرایط و محیطی گفته میشود که فرد با قرار گرفتن در آن محیطها دچار وسوسه مصرف میشود. این موقعیتها میتواند گروه دوستانی باشد که اهل مصرف هستد یا جمعها و مهمانیهایی که احتمال مصرف مواد در آنها به مقدار زیادی وجود دارد. به طور کل هر محیطی که فرد را به یاد مصرف بیاندازد برانگیزنده بیرونی محسوب میشود.
اما برانگیزانندههای درونی به حالات روحی و روانی گفته میشود که فرد با دچار شدن به آنها ممکن است به مصرف روی بیاورد. برای مثال بسیاری از افراد در شرایط عصبانیت یا خلق غمگین دوباره به سمت مواد کشیده میشوند. در واقع از آنجایی که مهارتهای حل مسئله در این افراد ضعیف است آنها برای آرام کردن خود و بهتر کردن اوضاع از راه حلهای هیجان مدار مخرب استفاده میکنند. یعنی بدون اینکه به فکر حل مشکل باشند از هر طریقی میخواهند احساسات منفی خود را کاهش دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهارتهای حل مسئله کلیک کنید.
مصرف مواد یکی از خطرناکترین راه حلهای هیجان مدار مخرب است. اگر میخواهید برای همیشه مواد را کنار بگذارید، مهم است که بتوانید برانگیزانندههای درونی و بیرونی خود را به طرز دقیقی شناسایی کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشکلات جنسی پس از ترک اعتیاد کلیک کنید.
پس از اینکه توانستید به درک دقیقی از شرایط تحریک کنندۀ مصرف در خود دست پیدا کنید، باید بیاموزید که در صورت مواجه شدن با این موقعیتها چه واکنشهای جایگزینی میتوانید انجام دهید. البته بهترین گزینه این است که از ابتدا خود را کمتر در معرض این شرایط قرار دهید. کمک گرفتن از مشاوره ترک اعتیاد و شروع دورههای روان درمانی در کنار سم زدایی و روشهای ترک به شما کمک میکند تا سیر درمان سریعتر اتفاق بیافتد. روانشناس در نهایت به دوام تصمیم شما و کنار گذاشتن مواد کمک خواهد کرد.
علاوه بر این ها لازم است نحوه مدیریت و کنترل احساسات هم به فرد آموخته شود تا بعد از قرار گرفتن در مسائل و چالش ها توان مقابله با آن را داشته باشد و به مصرف مجدد مواد رو نیاورد. هم چنین شناخت محرک ها و داشتن گروه های یاری گر و پشتیبان کمک به غلبه بر وسوسه دوباره مواد می کند. برای کسب اطلاع بیشتر از مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
هنگامی که فردی تصمیم به ترک مواد میگیرد، میزان مهارت حل مسئله و جرات ورزی بیش از هر چیزی به ثبات او در تصمیمش کمک خواهد کرد. زیرا اگر او بتواند مشکلات زندگی خود را درست مدیریت کند و در واقع مهارت بالایی در حل مسئله داشته باشد، در زمان مواجهه با مشکلات و دشواریهای زندگی، احتمال پناه بردن او به مواد مخدر بسیار کاهش مییابد. برای آگاهی بیشتر از جرات مندی کلیک کنید.
همچنین مهارت جرات ورزی که همان توانایی فرد در نه گفتن است، به او کمک میکند که بتواند به طور اثربخشتری در برابر اصرارها و پیشنهادهای سایرین درباره مصرف مقاومت کند. برای آن که این مهارتها را در خود پرورش دهید، استفاده از کلاسهای آموزشی و جلسات روان درمانی فردی و یا گروهی میتواند بسیار سودمند باشد. برای اطلاع بیشتر از مهارت نه گفتن کلیک کنید.
از دیدگاه سیستماتیک بروز اعتیاد تنها مشکل یک فرد نیست بلکه نتیجه وجود چرخههای معیوب در کل خانواده است. در حقیقت نبود ارتباطات سالم میان اعضا میتواند به یک مشکل ثانویه تبدیل شده و همه توجهها را به خود معطوف کند. اگر متخصصین بتوانند مشکلات اصلی یک خانواده را شناسایی کنند، احتمال عود مجدد و بازگشت به سمت مصرف مواد نیز در عضو آسیب دیده تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
به همین خاطر امروزه درمانگران اعتیاد از روشهایی نظیر خانواده درمانی برای ترک استفاده میکنند. در این روشها به جای یک نفر همه اعضای خانواده در فرایند ترک درگیر میشوند و نحوه رفتار با کسی که زمانی به اعتیاد مبتلا بوده را فرا میگیرند. همچنین درمانگران تلاش میکنند تا به ارتباطات میان اعضا توجه کرده و الگوهای رفتاری مخرب را شناسایی نمایند. آنها با دادن بازخورد به مراجعین خود کمک میکنند تا بتوانند تعاملات سازندهتری با هم داشته باشند. برای کسب اطلاعات در زمینه نقش خانواده در ترک اعتیاد به مواد اعتیادآور کلیک کنید.
اعتیاد به هر نوع ماده مخدر منجر به بروز پیامدهای جسمانی و روانی مختلف میشود. اکثر افراد معتاد بدن ضعیفی دارند که آنها را در برابر انواع بیماریها آسیب پذیر میکند. همچنین معتاد بودن باعث تجربه نوعی انگ اجتماعی نیز میشود و از طریق مواجهه با مسائلی نظیر طرد یا سرزنش دیگران اغلب به بروز افسردگی و سرافکندگی میانجامد. در این شرایط ممکن است به این فکر کنید که هرگز زندگی بهتری نخواهد شد. همین طرز تفکر میتواند شما را به سمت فرو رفتن مجدد در باتلاق اعتیاد سوق دهد. در این شرایط بهتر است اهداف معقولانهای برای بازیافتن سلامت جسم و روح خود در نظر بگیرید. همواره به خاطر داشته باشید که روشنایی از دل تاریکترین لحظه ها فرا میرسد. برای کسب اطلاعات در زمینه درد جسمانی ترک اعتیاد کلیک کنید.
انجام اقدامات سادهای نظیر ورزشهای هوازی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم به شما کمک میکند تا بتوانید ذهن و جسم خود را کمی آزادتر کرده و برای قرار گرفتن در دنیای جدید آماده شوید. همچنین تمرینهایی نظیر مراقبه، یوگا و ریلکسیشن از جمله دیگر اقداماتی هستند که میتوانند در به دست آوردن توانمندی روانی بالاتر به شما کمک کنند. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد کلیک کنید.
اکثر افراد بعد از ترک اعتیاد به حمایت اطرافیان برای بازگشتن به زندگی نیاز دارند. این در حالیست که مشکل اعتیاد باعث میشود بیماران در بسیاری از موارد از خانواده و اطرافیان خود طرد شده و در نتیجه حمایت چندانی نداشته باشند. در این شرایط باید تلاش کنید حلقه جدیدی از افراد را دور خود جمع نمایید. هم چنین نیاز است فرد دوستان قبلی خود را که در شروع مصرف مواد نقش داشتند تغییر دهد. چرا که گروه دوستان مخصوصا در گروه سنی نوجوانان و جوانان در اولین تجربه مصرف هر نوع مواد مخدری نقش دارند. برای کسب اطلاع در زمینه تاثیر دوستان در اعتیاد کلیک کنید.
مراجعه به گروه درمانی یا سر زدن به گروههای خودیاری نظیر انجمن الکلیهای گمنام به شما کمک میکند تا با افرادی آشنا شوید که به خوبی شما را درک کرده و میدانند در شرایط سخت باید با ولع مصرف چه کار کنید و چگونه اوضاع را مدیریت نمایید. در واقع این گروهها هم قادرند از نظر عاطفی نیاز شما را ارضا نمایند هم میتوانند منبعی برای آگاهی و حل و فصل مشکلات مرتبط با اعتیاد باشند.
در نظر داشته باشید که ترک اعتیاد تنها به معنای سم زدایی بدن از مواد مخدر نیست. در واقع میتوان گفت پاک سازی بدن از مواد مخدر قدم ابتدایی در مسیر درمان است. برای اینکه بتوانید به طور پایدار در برابر مواد مقاومت کرده و به پرهیزی بادوام دست پیدا کنید، باید بتوانید ریشههای مشکل خود را بشناسید و راهکارهای مقابله با آن را بیاموزید.
برای مثال فردی که به خاطر افسردگی به سمت مشروبات الکلی کشیده میشود، بباید بتواند با مشکل اصلی خود یعنی خلق غمگین مواجه شده و آن را حل و فصل نماید. تا زمانی که علت گرایش به مواد یا الکل پا بر جاست امکان لغزش مجدد نیز وجود دارد. در نتیجه پس از سم زدایی ارتباط خود را با درمانگر قطع نکنید و اجازه دهید فرایند درمان به طور کامل طی شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد داروهای ترک اعتیاد کلیک کنید.
شما در هر مرحلهای از ترک، حتی زمانی که به تازگی تصمیم گرفتهاید این کار را انجام دهید نیز میتوانید به گروههای خودیاری مراجعه کرده و از مباحث مطرح شده در این گروهها بهره مند شوید. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد در خانه و دریافت مشاوره روانشناسی کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*