خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با زردی نوزاد پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
زردی نوزاد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در نوزادان دیده می شود و سلامت آن ها را با مشکل مواجه می کند. این بیماری دلایل متعددی مثل تخریب گلبول های قرمز خون و ناسازگاری خون مادر با جنین دارد. از نشانه های زردی نوزاد، زرد شدن قسمت های مختلف بدن است که پس از مشاهده باید آزمایش شود تا درجه آن مشخص شود. درمان این مسئله بسیار ساده است ولی باید توسط پزشک متخصص انجام شود. در صورتی که زردی کنترل و درمان نشود مشکلات خطرناکی به وجود می آورد. در ادامه مقاله به بررسی دلایل، نشانه ها، درمان و عوارض زردی نوزادان می پردازیم. میتوانید در این زمینه از مشاوره کودک نیز کمک بگیرید.
از اصلی ترین دلایل زرد شدن نوزاد این است که گلبول های قرمز خون تخریب شده و در نتیجه ماده ای رنگی به نام بیلی روبین به وجود می آید که بیشتر در چشم و پوست نوزاد جمع می شود. زردی نوزاد دلایل دیگری نیز دارد که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:
- نارس بودن نوزاد (برای مراقبت بهتر از نوزادان نارس کلیک کنید)
- ناسازگار بودن خون مادر با خون جنین
- زردی به دلیل ناکافی بودن شیر مادر
- اختلالات تیروئید
- مشکلات کبدی
- عفونت
- دیابت مادر
- زایمان به روش سزارین
- سابقه زردی در خانواده
اگر در 24 ساعت اول تولد، درجه زردی نوزاد 5 باشد خطرناک است و باید به پزشک مراجعه شود. ولی اگر درجه 5 در روزهای آینده بروز یابد، طبیعی است اما اگر به درجه 7 و 8 برسد بسیار خطرناک می باشد. اگر درجه زردی با وجود مراقبت ها به 13 تا 17 رسید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
برای کسب اطلاعات در مورد نشانه های سلامت نوزاد کلیک کنید.
زردی نوزاد ابتدا از چشم ها و سر شروع می شود و سپس به قفسه سینه و شکم و پاها سرایت می کند. در صورتی که درجه زردی کودک بسیار بالا باشد، کف دست ها و زیر زانو ها نیز زرد می شود. پس زردی و درجه آن را می توانید از ترتیب زرد شدن قسمت های مختلف بدن تشخیص دهید. برای تشخیص دقیق درجه زردی باید روی نوزاد آزمایش انجام ش
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*