خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با وزن گیری نوزاد پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
وزن گیری نوزاد در ماههای اولیه تولد از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا نشانهای از سلامت جسمی نوزاد میباشد. احتمالا شما هم جزء مادرانی هستید که نگران وزن گیری نوزاد خود میباشید. بهتر است بدانید که تنها شما نیستید که نگرانی در این مورد دارید. تحقیقات اخیر نشان داده است که ۸۵٪ مادران از بابت وزن نوزاد خود نگران بوده و همیشه برای تغذیه سالم آنها تلاش می کنند. در ادامه از اهمیت وزن گیری نوزادان و مواد غذایی که برای وزن گیری آنها مناسب است، صحبت می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از مشاوره کودک کمک بگیرید.
وزن گیری در نوزادان، علاوه بر اینکه می تواند نشانهای از سلامت جسمی آنها باشد، می تواند علائم دیگری هم به والدین نشان دهد. برای مثال اگر سرعت وزن گیری در نوزاد متناسب نباشد، ممکن است به اختلال در رشد یا ناتوانی از افزایش وزن مبتلا شود. این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که نوزاد خوب شیر نمیخورد و یا بدن او در جذب مواد مغذی و استفاده از آن، ناموفق است که این اتفاق می تواند ناشی از مشکلات تغذیه، گوارشی، بیماریهای ارثی مانند فیبروزسیستیک و یا بیماریهای دیگر باشد. بنابراین سعی کنید وزن گیری نوزاد را جدی بگیرید و این کار را تحت نظر یک پزشک متخصص کنترل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نشانههای سلامت نوزاد کلیک کنید.
نوزادان سالم در اندازه های مختلفی هستند. اما با نگاهی به میانگین رشد، بیشتر نوزادان نسبت به اولین روز تولد، وزن خود را سه برابر کرده اند. سر آن ها حدود 4 تا 5 اینچ (حدود 10 تا 13 سانتی متر) رشد کرده است و بیشتر نوزادان در سال اول حدود 9.5 اینچ (24 سانتی متر) بلندتر می شوند. اما رشد کودک ثابت نیست. به طور طبیعی به صورتی ناگهانی می آید. تغذیه بر سرعت رشد نوزادان تأثیر می گذارد و ژن هایی که نوزاد به ارث می برد نیز بر رشد تاثیرگذار است.
به طور کلی، رشد کودک از برخی دستورالعمل های اساسی برای رشد در سال اول پیروی می کند:
وزن: نوزادان به سرعت وزن اضافه می کنند و سپس سرعت خود را کاهش می دهند. در چند ماه اول، نوزادان حدود 1 اونس (28 گرم) در روز اضافه وزن دارند. در حدود 4 ماهگی به حدود 20 گرم در روز کاهش می یابد. با رسیدن به 6 ماهگی، بسیاری از نوزادان حدود 10 گرم یا کمتر در روز اضافه وزن دارند.
قد: از زمان تولد تا حدود 6 ماهگی، نوزادان حدود 1 اینچ (2.5 سانتی متر) در ماه رشد می کنند. از سن 7 تا 12 ماهگی، کودک ممکن است هر ماه حدود نیم اینچ (1.3 سانتی متر) رشد کند.
اندازه سر: اندازه سر نوزاد اندازه گیری می شود تا تخمین زده شود که مغز چقدر خوب رشد کرده است. در ماه اول، سر نوزاد ممکن است حدود 1 اینچ (2.5 سانتی متر) افزایش یابد. اما به طور متوسط، جمجمه هر ماه حدود 0.4 اینچ (1 سانتی متر) رشد می کند.
پزشک متخصص کودک، رشد نوزاد را در معاینات پیگیری میکند. ارائه دهنده به احتمال زیاد رشد کودک شما را در نمودار رشد استاندارد مشخص می کند. اگر فرزند شما شرایطی دارد که رشد را تحت تأثیر قرار می دهد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند از نمودار به طور خاص برای آن وضعیت استفاده کند. هدف مراقبان این است که به دنبال رشد ثابت در مسیر رشد شخصی کودک شما باشند.
جایگاه کودک شما در منحنی نمودار رشد ممکن است به اندازه روند کلی منحنی مهم نباشد. بررسی اندازهگیریهای بدن در هر بازدید به شما کمک میکند تا ایدهای در مورد آنچه در آینده انتظار دارید به دست آورید. همچنین به شما و مراقب بهداشتی کمک میکند تا تاخیرها یا جابهجاییهایی را که ممکن است نیاز به توجه بیشتری داشته باشند، مشاهده کنید.
اغلب نوزادان سالم، در چند روز یا هفته اول زندگی شان، پنج تا نُه درصد از وزن خود در زما
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*