ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

تقویت حافظ

چرا باید به دنبال راهی برای تقویت حافظه کوتاه مدت بود؟ شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که یک موضوعی را خیلی سریع فراموش کرده و از این بابت شدیدا عصبی و ناراحت شده باشید. دیگران به شما خرده بگیرند که حواستان نیست و حتی روابط و دوستی‌هایتان به خطر بیفتد. حافظه کوتاه مدت یا حافظه کاری، یکی از مهم‌ترین و فعال‌ترین بخش‌های حافظه است که بدون آن، هیچ چیزی در حافظه بلند مدت ثبت نخواهد شد. با آگاهی از عملکرد حافظه کوتاه مدت و روش‌های تقویت آن، می‌توانید ذهن خود را پرورش داده و از ابتلا به اختلالات حافظه نیز پیشگیری کنید.

تماس با مشاور

حافظه کوتاه مدت چیست؟

حافظه کوتاه مدت یا short memory، بخشی از حافظه است که اطلاعات دریافتی از طریق حواس پنچگانه را به مدت کوتاه در خود ذخیره می‌کند. به حافظه کوتاه مدت چرک نویس مغز می‌گویند، یعنی برای ماندن اطلاعات ورودی در ذهن، باید با روش‌هایی آن‌ها را به حافظه بلند مدت منتقل کند. اختلال در این روند نوعی زوال عقل محسوب می‌شود. برای اطلاعات بیشتر از زوال عقل کلیک کنید.

از حافظه کوتاه مدت در مواردی مثل حفظ کردن یک شماره تلفن، بخاطر سپردن یک قرار یا اطلاع دادن یک خبر به دیگران استفاده می‌شود. این اطلاعات به سرعت فراموش خواهند شد، مگر اینکه کدی از آن را در حافظه بلند مدت ثبت کنید. برای اطلاع از روش‌های تقویت حافظه بلند مدت کلیک کنید.

اینفوگرافیک تقویت حافظه کوتاه مدت

اینفوگرافیک تقویت حافظه کوتاه مدت

ظرفیت حافظه کوتاه مدت 

پیشتر مشخص شده بود که ظرفیت حافظه کوتاه مدت، شامل 7 بخش اطلاعات یک موضوع است. یعنی مثلا تا یک شماره 7 رقمی در آن ذخیره خواهد شد و در صورت ثبت نشدن، فراموش می‌شود. اما آخرین تحقیقات نشان داده که ظرفیت حافظه کوتاه مدت در عصر حاضر به 4 داده کاهش پیدا کرده است. یکی از دلایل آن را ظهور لوازم الکتریکی، مخصوصا موبایل‌های هوشمند می‌دانند که به شما اجازه می‌دهد بدون تلاش مغز، اطلاعات را سریعا ثبت کرده و دیگر نیازی به یاد سپردن نداشته باشید. همین مسئله موضوع تقویت حافظه را پررنگ‌تر کرده است.

راه های تقویت حافظه کوتاه مدت

فقدان و تضعیف حافظه کوتاه مدت می‌تواند بسیار ناراحت کننده و شرم آور باشد؛ طبیعتا شما نیز می‌خواهید از ضعیف‌تر شدن آن جلوگیری کنید. روش‌های اثبات شده زیادی برای بهبود سلامت مغز و در نتیجه تقویت حافظه کوتاه مدت وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها پرداخته ایم.

1. تقویت حافظه کوتاه مدت با رژیم غذایی سالم

خوردن مقدار زیادی میوه و سبزی تازه، پروتئین‌های خالص و کاهش مصرف چربی، نمک و شکر برای تقویت حافظه توصیه می‌شود. شکر سفید، مضرترین ماده برای حافظه است و حتی به عنوان یکی از علت‌های اصلی آلزایمر نیز شناخته می‌شود. برای آگاهی بیشتر از آلزایمر کلیک کنید.

خوراکی‌های سرشار از امگا 3 مثل ماهی، سویا و گردو به شدت برای تقویت مغز و حافظه مفید هستند. خوردن پنیر بدون گردو، به دلیل نیاز پنیر به فسفر برای هضم شدن، می‌تواند به جای تقویت، عملکرد حافظه را مختل کند.

نوشیدن آب به مقدار زیاد، برای سلامت بدن و مغز بسیار ضروری است. تحقیقات نشان داده که کم آبی باعث انقباض مغزی شده و بر حافظه کوتاه مدت، تمرکز و هوشیاری تاثیر منفی می‌گذارد. پس برای تقویت حافظه میزان آب خوردن خود را افزایش دهید. 

شکلات‌هایی که از کاکائو و قهوه تولید می‌شوند، چه به صورت گرم و چه سرد می‌تواند به بهبود فوری حافظه کوتاه مدت کمک کند. بهترین نوع آن، شکلات‌های تلخ و دارک است.

زنجبیل، گیاه جینسینگ و نوشیدنی‌های کافئین دار مثل قهوه و چای نیز به تقویت حافظه کوتاه مدت کمک می‌کنند.

نیکوتین، یکی از بحث برانگیزترین تقویت کننده‌های حافظه کوتاه مدت است. در صورتی که به شکل‌هایی غیر از سیگار مصرف شود، شاید بتواند به حافظه کوتاه مدت کمک کرده و به سلامت بدن نیز آسیب نزند.

2. تقویت حافظه کوتاه مدت با ارتقای سلامت جسمی و روانی

ورزش منظم و روزانه، یک سبک زندگی کلیدی برای داشتن حافظه خوب است. حتی 20 دقیقه ورزش روزانه نیز ایده آل بوده و نیازی به حرکات سنگین نیست. پیاده روی در طبیعت، ورزش‌های هوازی و آرام بخش مثل یوگا نیز عملکرد حافظه را تقویت می‌کنند. برای اطلاع بیشتر از سبک زندگی کلیک کنید.

وضعیت جسمی خود را کنترل کنید. دیابت، فشار خون بالا، مشکلات تیروئید و سرطان‌ها، حافظه کوتاه مدت شما را تخریب می کنند.

اختلالات روانی مثل افسردگی به دلیل از بین بردن تمرکز، تاثیر منفی بر روی حافظه کوتاه مدت می‌گذارد. پس برای تقویت حافظه کوتاه مدت خود باید به رفع مشکلات روانی با کمک مشاوره روانشناسی بپردازید.

3. تقویت حافظه کوتاه مدت با تغییر سبک زندگی

سبک زندگی و یا شغل‌هایی که مشغله‌های فکری زیادی برای شما ایجاد می‌کنند، باعث کاهش تمرکز می‌شوند؛ در نتیجه هجوم اطلاعات حافظه کوتاه مدت‌تان را تخریب می‌کند. 

7 الی 8 ساعت خواب شب، مهم ترین عاملی است که برای سلامت جسم و مغز شما ضروری می‌باشد. کمبود خواب حافظه، خلاقیت، قضاوت و توجه شما را مختل می‌کند. در هنگام خواب، مغز به تقویت خاطرات و اطلاعات ذهن شما می‌پردازد. کمبود خواب از میزان ظرفیت اطلاعات در حافظه کوتاه مدت می‌کاهد. برای آگاهی بیشتر از اختلالات خواب کلیک کنید.

اختلالات خواب مثل آپنه خواب یا وقفه تنفسی نیز یکی از اصلی ترین دلایل مشکلات خواب و تخریب حافظه کوتاه مدت هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر از