خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با دنیای کودکان پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
شناخت دنیای کودکان به ما این امکان را میدهد تا بهتر بتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم. بسیاری از ما تصور میکنیم کودکان درکی از دنیای پیرامون خود ندارند. واقعیت این است که کودک هر چند به چیستیها، چراییها و چگونگیها به اندازه بزرگسالان مسلط نباشد اما بینش خاص خود را به دنیا دارد. ممکن است کودک متوجه تفاوت نگاه دیگران با خودش نباشد اما این به معنای عدم درک جهان نیست بلکه فقط دنیا را از زاویه دید خود ادراک میکند. در ادامه به بررسی تفاوتهای دنیای کودکان با بزرگسالان خواهیم پرداخت. مشاوره کودک به والدین کمک میکند تا ضمن درک کودکان بتوانند ارتباط بهتری با آنها برقرار کنند و از بهترین روش تربیتی با توجه به خلقیات فرزند خود بهرهمند شوند.
بسیاری از افراد برای درک دنیای کودکان، آن را با دنیای خودشان قیاس میکنند. برای درک این موضوع، توجه به تفاوت دنیای بزرگسالان با کودکان نقش مهمی دارد. بزرگسالان با توجه به مراحلی از زندگی و وقایعی که از کودکی پشت سر گذاشتهاند درک متفاوتی از دنیا دارند. گاهی به اشتباه این طور تعبیر میشود که کودک بینش خاصی به محیط اطراف خود ندارد در حالی که صرفا ممکن است بینش او توسط بزرگسالان قابل درک نباشد. روانشناسی کودک به طور اختصاصی برای درک این تفاوتها تلاش کرده است. در ادامه به تواناییها و تفاوتهای دنیای کودکان پرداختهایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روانشناسی کودک کلیک کنید.
کودک نه تنها بر خلاف تصور والدین قادر به درک محیط اطراف خود است بلکه نسبت به رویدادهای اطراف خود نگاه تحلیلی نیز دارد. تشبیه کردن پدیدهها به یکدیگر به درک کودک از مشاهدات جدید کمک میکند. به طور مثال کودک طلوع خورشید را به بیدار شدن خورشید در صبح تشبیه میکند که باعث کمک به تحلیل او در رابطه بین صبح، خورشید، و بیدار شدن میشود. در این تشبیه کودک میداند که خورشید واقعا شخصیتی نیست که مثل انسانها بتواند بخوابد و از خواب بیدار شود.
کودک با تحلیل رفتارها و ویژگیهای دیگران آنها را میشناسد و به یاد میآورد. یکی از مواردی که همواره به مادران توصیه میشود این است که حتی اگر شیر خود را به کودک نمیدهند او را در آغوش بگیرند. این کار برای شناسایی مادر از طریق گرمای بدن و نوازش و حس مهربانی که منتقل میکند اهمیت بسیار زیادی دارد. همین تحلیلی که کودک از رفتار و ویژگیهای دیگران دارد به او در برقراری ارتباط با آنها کمک میکند. به طور مثال به مادر که ویژگی مهربانی را از او میشناسد میتواند بیشتر از دیگران اعتماد کند.
کودک تصور میکند که جهان از نگاه او تفسیر و معنا میشود و نمیتواند زاویه دید دیگران را درک کند. برای کودک مهم نیست که وقتی اشیاء از زاویه دید او خارج میشوند چه بر سر آنها میآید و فقط زاویه دید خود را درک میکند. اگر دو طرف صفحه ای دو
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*