ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

مشکلات زوجین در دوران بارداری را چطور مدیریت باید کرد؟


خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با مشکلات زوجین در دوران بارداری پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.


بارداری در کنار لحظات شیرینی که برای هر پدر و مادر دارد، می‌تواند مشکلاتی را نیز برای آن‌ها به وجود آورد. در واقع مشکلات زوجین در دوران بارداری بیشتر به دلیل تغییرات جسمی و روانی از جمله ویار، حالت تهوع و افسردگی مادر و همچنین افزایش مسئولیت در پدر رخ می‌دهد. زوجین باید توجه داشته باشند که مشکلات در دوران بارداری برای همه وجود دارد اما آنچه که اهمیت دارد اجتناب و کاهش تنش‌ها است که کمک می‌کند بتوانید با آرامش بیشتری این دوران را سپری کنید و به بهداشت جسمی و روانی خود و نوزادتان نیز کمک کرده باشید. با این حال در ادامه به بررسی انواع مشکلات زوجین در دوران بارداری و راهکارهایی برای اجتناب از این مشکلات خواهیم پرداخت. همچنین پیشنهاد می کنیم از طریق مشاوره خانواده اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید.
تماس با مشاور

مشکلات زوجین در دوران بارداری 

دوران بارداری می‌تواند برای زوجین با مشکلاتی همراه باشد چراکه در این راه معمولا به دلیل تغییراتی که مادر در طول بــارداری تجربه می‌کند، خلقی زودرنج و حساس پیدا می‌کند و اگر با مشکلاتی مانند انــواع ویار بارداری و تهوع نیز مواجه شود، مشکلات دوچندان می‌گردند. همچنین پدر نیز مسئولیت بیشتری را باید قبول کند و بتواند نیازهای همسرش را برآورده کرده و در کنار آن با ورود یک عضو جدید به خانواده بتواند از پس هزینه‌های مالی برآید. مجموعه این مسائل باعث مشکلاتی میان زوجین می‌شود که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت. باید بدانید که اگر از دوران بارداری آگاهی بیشتری داشته باشید می‌توانید توان مقابله خود را نیز افزایش دهید.

اینفوگرافیک مشکلات زوجین در دوران بارداری

اینفوگرافیک مشکلات زوجین در دوران بارداری

1. نارضایتی و یا ترس یکی از طرفین

درصورتی‌که بارداری و صاحب فرزند شدن، یک تصمیم مشترک و بر اساس علاقه هر دو طرف نباشد، مشکلات بسیاری در رابطه زوجین ایجاد خواهد شد. این مشکلات می‌تواند از سردی و بی‌علاقگی و یا تــرس از بچه دار شدن یکی از طرفین تا ایجاد دعوا و درگیری بر سر تولد فرزند را شامل بشود.

2. تغییرات هورمونی در خانم‌ها

تغییرات هورمونی که به دلیل بارداری در زنان ایجاد می‌شود، باعث خواهد شد که آن‌ها به لحاظ احساسی و سطح انرژی دچار تغییرات بسیاری بشوند. این تغییرات می‌تواند مشکلاتی را در رابطه مشترک ایجاد کند. زنان با زودرنج و حساس شدن؛ احتیاج به توجه و حمایت بیشتری پیدا می‌کنند و این مسئله ممکن است برای مردان غیر قابل درک یا خسته‌کننده باشد. پیشنهاد می کنیم در این رابطه مقاله نــیازهای عاطفی زن باردار را مطالعه فرمایید.

3. بی‌خوابی

مشکلات خواب به‌ویژه در ماه‌های آخر بارداری برای خانم‌ها ایجاد خواهد شد. مشکلات خواب و بـی خوابی در بارداری به‌ خصوص خانم‌هایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که پیش از بارداری عادت داشته‌اند تا روی شکم بخوابند. تکرر ادرار، کمردرد، تغییرات هورمونی یا استرس‌ها و نگرانی‌هایی که برای تولد فرزند وجود دارد ممکن است باعث بی‌خوابی در خانم‌های باردار شود.

4. ویار از مشکلات زوجین در دوران بارداری

ویار معمولاً در سه‌ ماهه اول بارداری پیش خواهد آمد و به‌صورت حساسیت به طعم‌ها یا بوهای مختلف خواهد بود. این حساسیت می‌تواند به صورت تمایل بیش‌ازحد یا تنفر از یک مسئله، مثل غذای خاصی باشد. در برخی از زنان باردار دیده ‌شده که تمایل به خوردن مواد غیرخوراکی مانند گچ یا خاک پیش خواهد آمد.

5. دشواری سازگاری با شرایط جدید

هنگام تولد فرزند و به‌ویژه اولین فرزند، زن و مردها معمولاً در آستانه یک تغییر بسیار مهم در زندگی خود هستند. آن‌ها قرار است شرایطی را تجربه کنند که آگاهی چندانی از آن ندارند. نگهداری و تربیت فرزند یا مشکلات مالی و تأمین مخارج فرزند، از جمله دغدغه‌ها و ســختی های زندگی مشترک هستند که انرژی بسیاری را از هر دو طرف می‌گیرند. وجود دغدغه‌های جدید یا استرسی که به دلیل شرایط جدید در هر دو طرف ایجاد می‌شود ممکن است باعث شود که آن‌ها دچار مشکلاتی در رابطه با یکدیگر شوند و گاهی بحث‌هایی میان آنان ایجاد شود.

6. تهوع

احساس تهوع شدید یا بیماری حاملگی به شرایطی گفته می‌شود که مادر دائماً احساس تهوع داشته و ممکن است تهــوع در دوران بارداری همراه با استفراغ باشند. این شرایط معمولاً در اوایل صبح و سه ماهه اول بارداری شدت بیشتری دارد.

7. احساس بی‌علاقگی همسر نسبت به کودک

ممکن است خانم‌ها احساس کنند که همسرشان به‌اندازه آن‌ها به کودکشان علاقه‌مند نیست و برای به دنیا آمدن او انتظار نمی‌کشد. ممکن است این شرایط به این دلیل ایجادشده باشد که همسر شما به‌اندازه شما، ملموسانه کودک را احساس نمی‌کند و از حرکات و رشد او آگاه نیست.

8. رابطه جنسی از جمله مشکلات زوجین در دوران بارداری

محدودیت‌هایی که در زمینه ارتباط جنسی در دوان بارداری وجود دارد، ممکن است باعث بروز مشکلاتی در ارتباط میان زوجین بشود، ممکن است شوهر شما از اینکه نمی‌تواند به‌اندازه قبل نیازهای جنسی‌اش را تأمین کند احساس ناراحتی کند. برخی از خانم‌ها نیز به دلیل تمایل همسرشان به برقراری