خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با اختلال اضطراب فراگیر در کودکان پیج اینستاگرام مؤسسه حامی را دنبال کنید.
اختلال اضطراب فراگیر در کودکان ترسها و نگرانیهای شدیدی را ایجاد میکند. اضطراب کودکان در صورتی که شدید باشد میتواند در همه حوزههای درس، تکالیف، روابط با همسالان و خانواده مشکل ساز شود و حتی تا سالهای بزرگسالی تاثیر گذار باشد. والدین میتوانند با شناسایی نشانههای اضطراب و مشکلاتی مثل اختلال اضطراب فراگیر به کودکان دارای اضطراب کمک کنند و از دردسرساز شدن آن جلوگیری کنند. در این مقاله به اختصار درباره نحوه درمان اضطراب کودکان و نشانههای اضطراب فراگیر در کودکان خواهیم پرداخت.
در صورت تمایل به کسب آگاهی بیشتر در خصوص این اختلال می توانید از طریق مشاوره کودک اطلاعات ارزنده ای کسب نمایید. برای اطلاع از مشاوره کودک کلیک کنید.
اختلال اضطراب در کودکان اضطراب و نگرانی شدید و غیر قابل کنترلی است که در کودکان در حوزهها و فعالیتهای متعدد دیده میشود و به مدت حداقل 6 ماه ادامه مییابد. کودک علاوه بر نشانههای ذهنی مثل نگرانی و اضطراب شدید، نشانههای جسمی مثل دل درد، تهوع، و سردرد را تجربه میکند. این اختلال در دستهی اختلالات کــودکان استثنایی تلقی نمیشود اما نیاز به درمانهای ویژه دارد.
در این اختلال، نگرانیهای شدید در زمینههای مختلف زندگی مثل درس، مدرسه، ارتباط با همسالان، عدم توانایی دوستیابی و مشکلات خانواده، سلامتی و ... را تجربه میکنند. این اضطرابها معمولا مبهم به نظر رسیده و به رویداد مشخصی مربوط نمیشود. برای مطالعه در خصوص عــدم توانایی دوستیابی کودکان کلیک کنید.
این کودکان معمولا دارای تنش و نگرانی هستند، دائم در مورد امور و درست بودن کارها و تکالیف اطمینان جویی میکنند. هر موضوعی از قبیل شروع مدرسه، انجام درست تــکالیف مدرسه، ارزیابی دیگران یا بیمار شدن اعضای خانواده میتواند موضوع نگرانیهای شدید آنها باشد. حتی ممکن است در مورد از دست دادن عزیزان هم ترس و نگرانی زیاد داشته باشند. به علاوه مشکلات و دلمشغولیهای والدین هم میتواند آنها را خیلی درگیر و مضطرب کند.
اضطراب در کودکان باعث میشود در مورد ترس از قــضاوت دیگران از عملکرد خود نگرانی داشته باشند. معمولا برای خود معیارهای بالا تعیین میکنند و در صورت نرسیدن به سطح مطلوب به شدت خود را سرزنش میکنند. کودکان دچار اضطراب فراگیر در مورد پیامدهای هر اتفاق دلمشغولی زیادی دارند و عواقب هر اتفاقی را معمولا بیش از حد ارزیابی میکنند.
این کودکان و نوجوانان عموما توانایی خود برای مقابله با مسائل و مشکلات را دست کم میگیرند. کودکان دارای اضطراب فراگیر معمولا کمالگرایی نشان میدهند و در مورد عملکردشان بیش از حد نیازدارند، از دیگران تایید یا اطمینان بگیرند. و ممکن است تا بزرگسالی شخصیت وسواسی اجباری را پرورش دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت وسواسی جبری کلیک کنید.
سه عامل اصلی در ایجاد اختلال اضطراب فراگیر در کودکان را در ادامه بررسی کردهایم:
کودکان از ابتدای تولد دارای خلق و خوی متفاوتی هستند که بیشتر عوامل زیستی آن را ایجاد میکند. شرایط محیطی و ســبک فرزندپروری میتواند آن را تعدیل یا تشدید کند. برخی کودکان از ابتدای تولد خلقی آرامتر داشته و با یک محرک محیطی کمتر واکنش منفی نشان میدهند. اما بر اساس مطالعات، فرزندان دارای اختلال اضطراب اجتماعی در کودکان از ابتدای تحول دارای خلق و خوی دشوارتری هستند، بدین معنی که بیشتر گریه میکردند، محرکهای محیطی بیشتر آنها را آشفته یا دچار ترس میکند و به سختی آرام میشوند. مشکلات خواب و مشکلات جسمانی در اضطراب فراگیر در کودکان بیشتر مشاهده میشود.
به طور کلی پژوهشها رابطهای قوی بین بازداری رفتاری و اضطراب در کودکان را نشان داده است. کودکان د
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*