اختلالات شخصیت دسته C گروهی از اختلالات هستند که مشخصه اصلی آنها استرس و اضطراب است و رفتارهای آنان نیز بر همین اساس انجام میشود. شاید شما هم با برخی افراد که همیشه مضطرب و ترسان به نظر میرسند، رو به رو شده باشید. بعضی از آنها دائما در اضطراب هستند، برخی نگران طرد شدن یا مورد انتقاد قرار گرفتن و برخی هم نگران افکار ایده آل و دل مشغول آداب و تشریفاتند. در صورت برخورد با چنین افرادی، احتمالا متوجه دشواری موقعیت و ارتباطتان با آنها شدهاید. شناخت ویژگیهای اختلالات شخصیت دسته C به شما کمک میکند تا ارتباط موثرتری با آنها برقرار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت کلیک کنید.
ویژگیهای فردی که الگوی ثابتی از فکر، عاطفه و رفتار را در فرد نشان میدهد، شخصیت نامیده میشود. در واقع بخش ثابت هر فرد شامل الگوهای رفتاری و فکری است که منحصر به فرد و متمایز از دیگران است. اما شخصیت علاوه بر ثابت بودن، میتواند پویا و متحرک باشد، در طول زمان تغییر کند و با محیط سازگار شود. افراد دارای اختلال شخصیت، صفات شخصیتی ناسازگارانهای دارند و در مقابل تغییر مقاومت میکنند. این الگوی رفتاری معمولا برای اطرافیان آزارنده است. در واقع افراد مبتلا به اختلال شخصیت دچار دشواری در ارتباطات هستند. اختلالهای شخصیت به سه دسته زیر تقسیم میشوند که اختلالات شخصیت دسته C نیز جزئی از آنها است:
اختلالات شخصیت دسته C
اختلالات شخصیت دسته C را دسته ترس و اضطراب مینامند. در واقع میتوان آنها را با توجه به همین ویژگی شناسایی کرد. عموما در حال ترس و انجام رفتارهای مرتبط با ترس هستند. مثلا از موقعیتهای خاصی اجتناب میکنند، دل مشغولی بیش از حد دارند، درحال تایید گرفتن از دیگران هستند و ساعات زیادی را صرف اعمال خاصی میکنند. به طور کلی این ترس و اضطراب تمام جنبههای زندگی خود و اطرافیانشان را تحت تاثیر قرار میدهد. گاهی ممکن است نشانههای اضطراب به قدری شدید باشد که با اختلالات اضطرابی و یا فوبیا اشتباه گرفته شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالهای اضطرابی و فوبیا کلیک کنید.
برخی از اختلالات شخصیت دسته C به شرح زیر هستند:
اولین اختلال از اختلالات شخصیت دسته C ، شخصیت اجتنابی است. این افراد الگویی فراگیر و طولانی مدت از بازداری، احساس بی کفایتی و حساسیت بیش از حد به ارزیابی منفی از جانب دیگران نشان میدهند. در واقع آنها در موقعیتهای اجتماعی خود را به راحتی ابراز نمیکنند چرا که نگران نظرات منفی دیگران راجع به خودشان هستند؛ بنابراین رفتار بسیار محدودی از آنها در جمع دیده میشود.
اصولا افراد اجتنابی از فعالیتهای دسته جمعی خودداری میکنند؛ مخصوصا از روابط و فعالیتهایی که نیاز به ارتباط بین فردی مشخص دارند. چرا که میترسند دیگران آنها را طرد کنند، تایید نشوند و یا مورد انتقاد قرار گیرند. دائما مشغولیت ذهنی با مورد انتقاد قرار گرفتن و طرد شدن دارند. در موقعیتهای جدید عصبی میشوند چرا که احساس بی کفایتی دارند. در روابط بین فردی فکر میکنند که جذاب نبوده و مهارتهایشان از دیگران کمتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این اختلال از اختلالات شخصیت دسته C میتوانید مقالات زیر را مطالعه نمایید:
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*