خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با بهترین سن بچه ها برای طلاق پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
بسیاری از زوجین پس از آن که تصمیم شان برای جدایی و طلاق را میگیرند به این فکر می کنند که بهترین سن بچه ها برای طلاق چه وقت است تا کمترین آسیب به فرزندشان منتقل شود. طلاق در سنین پایین می تواند باعث تضعیف دلبستگی و ضربههای روحی و در سنین بالاتر باعث بیاعتمادی یا تخریب باورهای فرزندان تان نسبت به زندگی شود. به دلیل افزایش تنش های روانی در زمان جدایی و طلاق اصولا والدین به مباحث مهم تربیت کودک در سنین مختلف توجهی نمی کنند. اما مشورت با مشاورین طلاق می تواند در درک درست والدین از پیامدهای طلاق و میزان فشار عصبی و روانی بر روی کودکان بسیار موثر و مفید باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشاوره طلاق کلیک کنید.
در ابتدا باید بدانید که طلاق هیچوقت برای فرزند شما نمیتواند اتفاق خوبی باشد. اما پذیرش طلاق از طرف کودک میتواند میزان آسیبهای طلاق را کاهش دهد. اما پیش از طلاق برای آن که بتوانید بهترین انتخاب را برای آینده فرزندتان داشته باشید، باید بررسی کنید که ادامه زندگی با وجود مشکلات چه عواقبی دارد. آیا طلاق میتواند محیطی امن به کودکتان دهد؟ آیا نیازهای اولیه و اساسی کودکان بعد از طلاق با مشکل روبهرو نمیشود؟ از آن جا که بررسی همه جوانب به تنهایی میسر نیست، مشاوره طلاق میتواند به شما برای رسیدن به یک تصمیم منطقی، راهنمایی ارائه دهد.
برای آنکه بدانید طلاق میتواند راهی مناسب برای شما و فرزندانتان باشد، باید از مسائل طلاق و قوانین مربوط به آن اطلاع داشته باشید. پس پیش از آن که تصمیم برای طلاق خود را اجرا کنید به مسائل زیر توجه نمایید.
1- درباره مسائل حقوقی حضانت فرزند مطالعه داشته باشید.
2- باید قبل از جدایی، فرزندتان را تا حدی از لزوم جدایی قانع کرده باشید.
3- هرگز درگیریهای خود را در مقابل کودک مطرح نکنید.
4- در تمام مراحل، حضور یک روانشناس متخصص ضروری است.
5- جدای مشکلات درباره تربیت فرزند و نوع سبک فرزندپروری با والد دیگر به توافق برسید.
6- به فرزندان خود این اطمینان را بدهید که حتی اگر از هم دور باشید، شما همیشه یک خانواده میمانید و همیشه آنها را دوست خواهید شد. دوست نداشته شدن برای یک کودک، تلخترین حس دنیاست و ترس از طرد شدن را در او ایجاد می کند.
در حال حاضر هیچ تحقیق منسجمی درباره اینکه چه سنی برای طلاق بهتر است انجام نشده است. هر سنی شرایط خاص و بحرانهای خاص خود را دارد که والدین باید نسبت به آن اشراف داشته باشند. در صورتی که بحرانهای هر سن حل شده باشد و فرزندتان پختگی لازم برای پذیرش طلاق را داشته باشد، در این شرایط میتوانید با او وارد مذاکره شوید. البته باید توجه داشت که نحوه صحبت با کودکان درباره طلاق نیز می تواند در نوع واکنش آن ها موثر باشد. در ادامه ویژگیها و آسیبهایی که ممکن است در هر سن برای کودک رخ بدهد را بررسی میکنیم.
جدایی برای کودکان زیر 3 سال، مانند اضطراب جدایی است. یعنی از دست دادن مراقب و کسی که نیازهای کودک را برطرف می کند. مهمترین بحران این دوره، اعتماد در برابر بیاعتمادی است. کودک دنبال فهمیدن این است که به چه کسی و در چه صورتی باید اعتماد کند. طلاق با درگیری و تنش برای این کودکان ممکن است باعث اختلال و سردرگمی در اعتماد آنها شود، ممکن است عوارضی مثل شب ادراری، لکنت زبان، اختلال خواب و تیک عصبی کودکان را برای او به همراه داشته باشد.
اگر والدین در این دوران تصمیم به جدایی دارند و نمیتوانند همدیگر را بخاطر فرزندشان تحمل کنند، باید بسیار مراقب باشند که کودک از نظر عاطفی لطمه نخورد و شاهد درگیریهای آنها نباشد. نباید توجه به او کم نشود تا اضطراب جدایی شدت پیدا نکند. قبل و بعد از خواب مراقب او تغییر نکند و به مرور زمان به داشتن یک مراقب عادت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تربیت کودک 2 تا 3 سال کلیک کنید.
در این سن رشد ارتباطی و رشد شناختی کودک به سطح بهتری رسیده است. اگر جدایی والدین بدون درگیری و تنش باشد و برنامه مهدکودک، مراقبت از کودک و ارتباط او با والدین حفظ شود، کودک از نظر رشدی میتواند روند مثبتی داشته باشد و عزت نفس او نیز از بین نرود. بحران مهم در این دوران، همین اعتماد به نفس و بحث استقلال کودکان است که باید حفظ شود.
کودکان ممکن است با مشاهده درگیریهای والدین، به دوره قبلی، یعنی نوزادی برگردند، حرف نزنند، به توالت نروند، کابوس شبانه ببینند و انگشت خود را بمکند. در این سن کودکان توانایی پذیرش و درک این موضوع را دارند که شبهایی را نزد والد دیگر سپری خواهند کرد. قوانین منظم و تقریبا یکسان در هر خانه با توجه به سن تربیت کودک، توسط هر کدام از والدین میتواند بسیار مفید باشد.
ارتباط با همسالان و درک نظم اجتماعی برای کودک در این سن به وجود میآید. در این سن ممکن است در ابتدا کودک، احساس غــم و اندوه شدید و دلتنگی داشته باشد و این احساس در سنین بالاتر دبستان و با مقایسه خود و همسالانش، به خشم و نفرت تبدیل شود. کودک در این دوره ممکن است بخاطر جدایی والدین خود را مقصر بداند. والدین باید هرچه سریعتر جلوی گسترش یافتن این احساس گناه و عذاب وجدان را در فرزندشان بگیرند.
در این سن باید از کودک نظراتش را بپرسید و به او احترام بگذارید. در این سن باید دقت کنید که فرزندان را به عنوان جاسوس بکار نگیرید و هرگز والد دیگر را در چشم او خراب نکنید. او خود را مقصر تمام اتفاقات میداند و این مسئله آینده او را از بین خواهد برد.برای اطلاعات بیشتر در زمینه رفتار با کودک طلاق کلیک کنید.
دوره بلوغ تقریبا حساسترین و بحرانیترین سن برای جدایی است. بـــحران هویت در دوران نوجوانی به همراه مسئله جدایی میتواند به کلی باعث تخریب هویت فرزندتان شود. نوجوان در این سن دارای خود مختاری بوده و استقلال طلبی در نوجوان سرآمد خواسته های اوست . حتی ممکن است بخواهد از هر دوی شما جدا شود. در این سن باید با استدلال و صحبت، فرزندتان را برای جدایی آماده کرده و توافق او را جلب کنید.
در صورت طلاق مسائلی مثل سوءمصرف مواد، خودکشی، افت تحصیلی و روابط جنسی پر خطر ممکن است در نوجوانان به وجود بیاید، پس والدین باید شدیدا مراقب این مسائل باشد.
در سنین بعد از 18 سالگی و دانشگاه، معمولا طلاقهای کمتری برای والدین اتفاق میافتد، مگر اینکه مسئله بزرگی به وجود بیاید. ممکن است خطای یکی از والدین یا هر دو، باعث تخریب تمام باورها و آموزههایی باشد که آنها در این سالها به فرزند خود یاد دادهاند. در این سن، شکل گیری هویت در نوجوانان تکمیل شده است و آن ها توانایی پذیرش بسیاری از مسائل را دارند. اما نمیتوانید مثل دوران کودکی روی او کنترلی داشته باشید چون او شما را گناهکار میداند و ممکن است به توصیههای شما بیتوجه باشد.
در انتهای این مطلب باید ذکر کنیم که حتما مشاوره قبل از ازدواج را جدی گرفته و شناخت کافی از همسر آینده خود به دست آورید. همچنین در جریان زندگی و در مشکلاتتان، با یک روانشناس و متخصص مسائل خانواده در ارتباط باشید. اگر قبل از داشتن فرزند، لحظهای حس کردید که شما با هم نمی سازید و اختلافات در ازدواج فراوانی دارید یا ممکن است که زندگیتان به جدایی ختم شود، هرگز بچه دار نشوید.
سخن آخر
باید در نظر داشته باشید که طلاق یکی از عوامل استرس زا برای کودکان است. برای آرامش کودکان و کاهش استرس طلاق در کودکان ضمن انجام اقدامات ضروری و مهم، می توانید با مشاوران و روانشناسان حوزه خانواده و کودک در تماس باشید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در این راستا می تواند شما را یاری رساند. برای کسب اطلاعات در خصوص مشاوره روانشناسی کلیک کنید.
کودکان در هر سنی که باشند بحرانهای مخصوص به خود را دارند و به هر حال بر اثر طلاق والدین دچار مشکلاتی میشوند. با این وجود میتوان گفت بر اساس نیازهای کودک در دورههای رشدی مختلف، بهترین زمان طلاق والدین که کمترین آسیب را برای فرزندان به بار میآورد، قبل از 3 سالگی و بدترین زمان دوران نوجوانی است.
زیرا در این دوران بحران هویت در نوجوان شکل میگیرد و طلاق باعث تخریب هویت فرزندتان میشود. نوجوان در این سن دارای خود مختاری بوده و طالب استقلال میباشد. حتی ممکن است بخواهد از هر دوی شما جدا شود.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*