خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با ورزش کردن در بارداری پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
ورزش کردن در بارداری با سایر دوران متفاوت است. آنچه که باید مورد توجه قرار بگیرد شدت انجام ورزش در این دوران و انتخاب ورزشی مناسب است تا بتوان از خطرات جدی اجتناب کرد. برای انتخاب ورزش مناسب بسته به شرایط و وضعیت خود باید با پزشکتان در این زمینه مشورت کنید. در نهایت با توجه به نکات ایمنی میتوانید از طریق ورزش کردن سلامت خود و کودکتان را بهبود ببخشید.
پیشنهاد می کنیم برای آگاهی بیشتر در خصوص اهمیت دوران بارداری و میزان تاثیرگذاری آن بر سلامت جسمی و روانی نوزاد از طریق مشاوره کودک اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
ورزش به طور کلی در دوران بــارداری بسیار سودمند است. مادران باردار با ورزش کردن میتوانند سلامت خود و جنینشان را تضمین کنند. عموما ورزش کردن فوائد زیر را برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت.
مادرانی که پیش از بارداری به شکل منظم و حرفهای ورزش میکردند، میتوانند ورزش در بارداری را ادامه دهند. البته در مورد ورزشی که انجام میدادهاند و میزان آن باید با پزشکشان مشورت کنند تا در صورت وجود شرایط خاص از توصیههای وی بهره ببرند. این زنان باید میزان و شدت ورزش را در روزهای بارداری کاهش دهند تا صدمهای به جنین وارد نشود. علاوه بر ورزش، زوجین باید برای برقراری نــزدیکی در دوران بارداری نیز شرایطی را رعایت نمایند.
زنانی که پیش از بارداری ورزش نمیکردند و الان تمایل به شروع ورزش دارند، میتوانند از ورزشهای سبک شروع کنند و با توجه به شرایط جسمانی خود اقدام به ورزشهای مختلف بکنند. یکی از بهترین ورزشها در روزهای بارداری پیاده روی است. همچنین با توجه به تاثیر ورزش بر افسردگی در صورت بروز این مشکل در بارداری، ورزش درمانگر بسیار موثری خواهد بود.
علاوه بر پیاده روی ورزشهای دیگر که مناسب شرایط یک زن باردار میباشد شامل موارد زیر هستند.
ورزشهایی که در روزهای بارداری توصیه نمیشوند به طور کلی شامل ورزشهایی هستند که در حالت عادی هم ریسک بالایی برای صدمه دیدن دارند. این ورزشها شامل ورزشهای رزمی، ورزشهایی که با توپ و فعالیت شدید بدنی همراه هستند مثلا والیبال، فوتبال و...، کوه نوردی در ارتفاعات خطرناک و بالا، اسب سواری، اسکی و اسکیت و همچنین غواصی اشاره کرد.برای شناخت بیشتر در زمینه خــطرات بارداری کلیک کنید.
معمولترین و بیخطرترین نوع ورزش در بارداری، پــیاده روی میباشد. پیاده روی ورزشی ساده، سبک و مفیدی میباشد. نکات مهمی که هنگام پیاده روی باید به خاطر داشته باشید شامل موارد زیر میباشند.
همچنین توصیه می شود برای کاهش دردها و گرفتگی های عضلانی دوران بارداری تمرینات کگل را انجام دهید. برای آگاهی بیشتر در خصوص تــمرینات کگل کلیک کنید.
سخن پایانی
با توجه به تاثیرات مثبت ورزش بر سلامت روان، ضروری است به دلیل اختلالات خلقی و تــغییر رفتار زنان در دوران بارداری در دوران بارداری از روش های غیر دارویی همچون ورزش و تکنیک های روان درمانی در بهبود شرایط روانی آن ها استفاده شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و اطلاع از مشاوره روانشناسی مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.
زنان بارداری که دچار خونریزی، لکه بینی یا نشت مایع آمنیون میشوند، تنگی نفس قبل از انجام حرکات ورزشی یا سرگیجه و سردرد، درد قفسه سینه دارند، فشارخونشان به طور ناگهانی بالا میرود یا جنین، داخل رحم دچار مشکل شده است حتما باید ورزش را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنند تا علت بررسی شود.
زنان باردار باید حداقل ۳ روز در هفته و هر بار ۳۰ دقیقه ورزش کنند ولی توصیه کلیتر این است که بیشتر روزهای هفته ۳ تا ۵ روز را ورزش کنند.
ضربان قلب مادر نباید بیش از اندازه بالا رود. اگر به طور نسبی بخواهیم حداکثر مجاز افزایش ضربان قلب را در ورزش حساب کنیم ضربان قلب هنگام ورزش باید ۵۰ تا ۶۰ درصد از حداکثر ضربان قلب پایه بیشتر باشد. برای درک بهتر این موضوع میتوان از این فرمول استفاده کرد. ابتدا سن فرد از عدد ۲۲۰ کم کرده و عدد بدست آمده در ۵۰ یا ۶۰ درصد ضرب ميشود که حداکثر ضربان قلبی را که ورزشکار باید داشته باشد، به دست میآید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*