آیا با افراد مشهوری که اوتیسم داشتند آشنایی دارید؟ ممکن است فکر کنید افراد مبتلا به طیف اوتیسم در ابعاد مختلف زندگی ناتوان هستند و نمیتوانند آینده موفقی داشته باشند در حالی که مطالعات نشان میدهد بسیاری از افراد مشهور در طول تاریخ به اوتیسم مبتلا بودهاند و با وجود آن توانستهاند به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کنند. برای آشنایی بیشتر با این افراد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اوتیسم یکی از اختلالات رشدی کودکی است که هسته اصلی مشکلات آن ناتوانی در برقراری ارتباطات اجتماعی، علایق محدود و رفتارهای تکراری است. علاوه بر این افراد مبتلا به اوتیسم در ذهن خوانی دچار مشکل هستند. یعنی نمیتوانند افکار و احساسات دیگران را تشخیص دهند این امر باعث میشود که در موقعیتهای اجتماعی نتوانند واکنشهای مناسبی از خود نشان دهند. با این حال بسیاری از مبتلایان به اوتیسم از بهره هوشی بالایی برخوردار هستند. معنی این موضوع این است که اگر آنها در شرایط مناسبی قرار بگیرند میتوانند تواناییهای فردی خود را بروز دهند و در زندگی به موفقیت دست یابند. در ادامه به افراد مشهوری که اوتیسم داشتند اشاره خواهیم کرد.
برای آشنایی کامل با اختلال اوتیسم و علائم اوتیسم کلیک کنید.
افراد اوتیستیک به روشی متفاوت از افراد دیگر عمل می کنند. افراد اوتیستیک برقراری ارتباط و تعامل با افراد دیگر برایشان سخت بوده و درک اینکه دیگران چگونه فکر می کنند یا احساس می کنند برایشان سخت است. چیزهایی مانند نورهای روشن یا صداهای بلند را طاقت فرسا، استرس زا یا ناراحت کننده می دانند. در مورد موقعیت های ناآشنا و رویدادهای اجتماعی مضطرب یا ناراحت می شوند و احساس همنوایی با محیط ندارند. کسب اطلاعات بیشتر درباره افراد اوتیستیک طول می کشد و به زمان زیادی برای مراوده احتیاج است. آن ها کارهای مشابه را بارها و بارها انجام می دهند.
اوتیسم یک بیماری نیست. اوتیستیک بودن بدان معناست که مغز شما به روشی متفاوت از افراد دیگر کار می کند. این چیزی است که شما با آن متولد شده اید. علائم اوتیسم ممکن است زمانی که شما خیلی کودک هستید یا تا زمانی که بزرگتر نشده اید مشاهده شده و تشخیص داده شود. اگر اوتیستیک باشید برای تمام زندگی خود اوتیستیک باقی خواهید ماند. اوتیسم یک وضعیت پزشکی با درمان قطعی نیست. اما برخی از افراد برای کمک به آن ها در موارد خاصی نیاز به حمایت دارند. افراد اوتیستیک می توانند زندگی کاملی داشته باشند و اوتیستیک بودن نباید مانع از داشتن یک زندگی خوب و نرمال با سطح جامعه شود. مانند همه افراد، افراد اوتیستیک هم ویژگی ها و توانایی هایی دارند که در آن ها خوب هستند و هم چیزهایی دارند که با آن ها با چالش روبرو می شوند. اوتیستیک بودن به این معنا نیست که هرگز نمی توانید دوست پیدا کنید، رابطه داشته باشید یا شغلی پیدا کنید. اما ممکن است در مورد این موارد به کمک بیشتری نیاز داشته باشید. اوتیسم برای هر کسی متفاوت بروز می کند و یک طیف است. این بدان معناست که همه افراد مبتلا به اوتیسم متفاوت هستند. برخی از افراد اوتیستیک نیاز به حمایت کمی دارند یا اصولا نیازی به حمایت ندارند. دیگرانی نیز هستند که ممکن است هر روز به کمک والدین یا مراقب نیاز داشته باشند.
درست است که اختلال اوتیسم تا قبل از قرن 21 تشخیص داده نمیشد اما عدم تشخیص اختلال به معنی وجود نداشتن آن نیست. در حقیقت در گذشته نیز افرادی به اوتیسم مبتلا بودند اما مورد توجه روانپزشکان و روانشناسان قرار نمیگرفتند. امروزه با بررسی زندگی بسیاری از افراد مشهور مشخص شده که تعداد زیادی از آن ها از اختلال اوتیسم رنج می برده اند. در ادامه به چند نمونه از این افراد اشاره خواهیم کرد.
برخی پژوهشگران ازجمله پروفسور مایکل فیتز جرالد معتقد است که او به اوتیسم مبتلا بوده است. از جمله ویژگیهایی که باعث این تشخیص شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- اجتناب از برقراری تماسهای مستقیم و رو در رو با افراد
- استفاده از نامه برای اجتناب از تماسهای مستقیم با افراد
- انزوا و نداشتن ارتباط اجتماعی با دیگران
- توجه معطوف به موضوعات خاص نظیر مکانیک و شیمی که نشان از علاقهمندیهای محدود افراد اوتیسم دارد.
بررسی ویژگیهای روانی آلبرت انیشتین برای بسیاری از پژوهشگران حوزه رفتاری جذاب است. چرا که او به عنوان مشهورترین دانشمند و ریاضیدان تاریخ جهان شناخته شده است. بررسی زندگی او بسیاری از محققان را به این نتیجه رسانده که وی به اختلال اوتیسم مبتلا بوده است. ویژگیهای زیر از جمله مواردی است که در این تشخیص گذاری مؤثر واقع شدهاند
- ناتوانی در برقراری روابط اجتماعی به عنوان یک بزرگسال (برخی منابع میگویند که او حتی در برقراری ارتباط با فرزندان خود نیز دچار مشکل بود و از لمس آنها خودداری میکرد).
- ابتلا به تأخیرهای رشد کلامی در کودکی
- عادت به تکرار جملات برای خود
- علاقهمندی بسیار خاص و محدود تنها به حوزه ریاضیات
موتزارت به عنوان یکی از نوابغ دنیای موسیقی نیز به احتمال زیاد از اختلال اوتیسم رنج میبرده است. دلایل این امر به شرح زیر است
- موتزارت به صداهای بلند بسیار حساس بوده است.
- با دست و صورت حرکات تکراری را انجام میداد.
- در کودکی به بیش فعالی مبتلا بود.
- در رفتارهای روزمره خود نیز حرکات قالبی و تکراری بسیاری را نشان میداده و به عقیده بسیاری از روانشناسان بیشتر در دنیای خیالی خود زندگی میکرده است در حقیقت او در برقراری ارتباط با دیگران مشکلات زیادی را تجربه میکرده است.
برای آگاهی بیشتر در زمینه نحوه صحیح رفتار والدین با کودکان اوتیسم کلیک کنید.
تحقیقاتی که در دانشگاه کمبریج روی ویژگیهای رفتاری نیوتن انجام شد نشان میدهد که او به ویژگیهای افراد اوتیستیک مبتلا بوده است برای مثال
- ناتوانی در برقراری ارتباطات اجتماعی تا حدی که وی از رفتن به هر جمعی خودداری میکرده و در مکالمات روزمره خود نیز با مشکل مواجه بوده است.
- او نمیتوانست ارتباط پایداری با دوستان خود برقرار کند و آنها را از دست میداد.
- تمرکز بسیار افراطی بر موضوعات مورد علاقهاش داشته که این نیز از علائم اوتیسم است.
- وی آن قدر در پرداختن به موضوعات مورد علاقهاش افراط میکرد که گاهی غذا خوردن و خوابیدن را نیز فراموش میکرد.
هانس کریستین اندرسون یکی از مشهورترین نویسندگان داستانهای کودکان در جهان است. از جمله داستانهای معروف او میتوان به پری دریایی و جوجه اردک زشت اشاره کرد. برخی از پژوهشگران به دلیل وجود شخصیتهای تکراری و فرسوده در داستانهای او معتقدند که احتمالاً وی به ویژگیهای اوتیستیک مبتلا بوده همچنین مسئله بسیار جالبی که وجود دارد این است که افراد اوتیستیک بیش از دیگران با داستانها و خاطرات شخصی او ارتباط برقرار میکنند که این نیز میتواند حاکی از تجربههای مشترک میان علاقهمندان و نویسنده باشد.
افراد مبتلا به اوتیسم اگر در شرایط مناسبی قرار بگیرند میتوانند استعدادهای خود را بروز دهند. آنچه بیش از هرچیز در آنها مشکل ساز است ناتوانی در برقراری ارتباطات اجتماعی است. با دریافت درمانهای مناسب از دوران کودکی از جمله درمانهای روان شناختی و گفتار درمانی میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا به موفقیت دست یابد. ممکن است روند پیشرفت در این کودکان کندتر باشد اما غیرممکن نیست.
کودکان مبتلا به اوتیسم در بسیاری از مواقع دارای هوشی مناسبی هستند و اکثرا استعداد خاصی در برخی زمینهها دارند. آنچه که مانع از پیشرفت آنها می شود نقایص توجه و مشکل در برقراری ارتباط است. اگر خانواده با مدرسه تعامل بیشتری داشته باشد و کودک در کنار تحصیل درمان های لازم را نیز دریافت کند لزومی به تحصیل در مدارس استثنایی وجود ندارد. برای اطلاع از درمان اوتیسم کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*