خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با درمان ناباروری پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
بچه دار شدن مسئلهای است که خیلی از زن و شوهرها آرزوی آن را دارند؛ اما متاسفانه ناباروری این آرزو را از برخی از آنها میگیرد و زوجین را به فکر راهکارهای درمان ناباروری وادار میکند. خوشبختانه امروزه ناباروری درمانهای مخصوص به خود را دارد و در این زمینه مراجعه به پزشک برای تشخیص و علت ناباروری ضرورت دارد. ناباروی هم در زنان و هم در مردان ممکن است وجود داشته باشد. علل ناباروری در زنان و مردان متفاوت است اما در هر دو قابل درمان میباشد. در ادامه علل ناباروری و درمانهای دارویی، پزشکی و جراحی و برخی از درمانهای خانگی را توضیح دادهایم. در جلسات مشاوره خانواده میتوانید با روانشناس متخصص درباره ناباروری مشورت کنید و در کنار آن به کاهش تنشهای موجود در فضای خانه کمک نمایید.
اگر زوجی پس از یک سال برقراری رابطه جنسی منظم و بدون استفاد از روشهای پیشگیری بارداری، صاحب فرزند نشوند احتمال اینکه تشخیص ناباروری در آنها داده شود بسیار زیاد است. البته این در مورد خانمهایی است که زیر 35 سال سن دارند. در مورد خانمهای بالای 35 سال بعد از 6 ماه باید به پزشک مراجعه کنند. در ناباروری ثانویه زن و شوهر فرزند اول خود را بدون مشکل به دنیا میآورند اما برای فرزند دوم دچار ناباروری میشوند. برخلاف تصور گذشتگان که ناباروری را به زن نسبت میدادند، مشکل ناباروری میتواند هم از زن باشد و هم از مرد. خوشبختانه ناباروری به معنای بچهدار نشدن به صورت دائمی نیست و پس از تشخیص و شناسایی به موقع علل ناباروی قابل درمان است.
ناباروری زنان دلایل بسیار پیچیدهای دارد و گاه تشخیص علت اصلی به سادگی میسر نیست. در اینجا به سه دلیل اصلی ناباروری در زنان اشاره میکنیم. برای آگاهی بیشتر درباره دلایل ناباروری در مردان و زنان کلیک کنید.
اختلال در تخمکگذاری عمدهترین دلیل ناباروری در زنان است. 39 درصد از علل ناباروری در زنان به این دلیل رخ میدهد که یا تخمکگذاری به صورت نامنظم است و یا خیلی کم است. بنابراین باعث میشود فرد عادت ماهانه نشود و یا عادت ماهانه او غیرمنظم باشد. در برخی خانمها با این که عادت ماهانه میشوند اما مشکلاتی در تخمکگذاری آنها وجود دارد. عدم تخمکگذاری مناسب باعث میشود فرآیند لقاح و به دنبال آن بارداری صورت نگیرد.
لولههای رحمی راه ارتباطی برای رسیدن اسپرم به تخمک است. در برخی خانمها تخمکگذاری انجام میشود اما لولههای رحمی به دلایل ژنتیکی مسدود هستند و یا به طور کامل باز نمیشوند به همین دلیل اسپرم به تخمک نمیرسد و عمل لقاح صورت نمیگیرد. بستهبودن لولههای رحمی میتواند به دلیل عفونت، آندومتريوز و يا چسبندگیهای بعد ازعمل جراحی باشند. این احتمال نیز وجود دارد که لولههای رحمی بعد از زایمان اول بسته شوند. اختلال در لولههای رحمی 30 درصد از علل ناباروری در زنان را به خود اختصاص میدهد. علل دیگر در مشکلات رحمی بروز آندومتریوز است که در آن سنگفرش رحم بیش از حد رشد میکند و لولهها را میپوشاند به همین دلیل تخمک گذاری اتفاق نمیافتد. از دیگر علل میتوان به ناهنجاریهای گردن رحم، کیفیت نامناسب ترشحات رحم، تومورهای بدخیم رحم و یا زخم بر روی دیواره رحم اشاره کرد که لازم است برای درمان ناباروری به این علل توجه کرد.
مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن نقش بسیار زیادی در ناباروری خانمها دارد. در بدن برخی از خانمها دستگاه ایمنی به گونهای عمل میکند که برای محافظت مادهای به نام آنتی بادی ترشح میشود و کار آن این است که اسپرمهایی که وارد بدن میشود از بین میبرد و یا آنها را غیرفعال میکند. حتی در مواقعی سبب سقط جنین میشود. تشخیص این بیماری و درمان آن کمی مشکل است اما قابل حل میباشد.
تعداد کم اسپرم، عدم بلوغ اسپرم، شكل غيرطبيعی اسپرم، عدم توانايی حركت مناسب اسپرم از عواملی هستند که موجب ناباروری در مردان میشوند و شانس تشکیل لقاح را کاهش میدهند. علاوهبر اینها بیماریهای عفونی و اختلالات هورمونی باعث افزایش اختلالات مربوط به اسپرم و ناباروری در مردان میشود. در بدن برخی مردان نیز آنتی بادی ترشح میشود که علیه اسپرمها عمل میکنند و آنها را از بین میبرند و یا باعث بههم چسبیدن آنها میشود. آبکی شدن اسپرم، بسته بودن لوله های خروج اسپرم، ناتوانی جنسی و يا انزال زودرس نیز در ناباروری مردان تاثیر دارد.
برای اطلاع بیشتر درباره آبکی شدن اسپرم و انزال زودرس کلیک کنید.
مصرف سیگار و دخانیات به میزان زیادی برای تخمدانها مضر است. همچنین مواد شیمایی و نیکوتین در تولید استروژن دخالت میکند و آن را در بروز ناهنجاریهای ژنتیکی مستعد میسازد. به همین منظور یکی از اصول پیشگیری از ناباروری ترک دخانیات و ورزش کردن ا
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*