ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

کمبود آهن | شناسایی دلایل و علائم آن

کمبود آهن هنگامی اتقاق می‌افتد که بدن به میزان کافی مواد غذایی حاوی آهن دریافت نکند. فقر یا کمبود آهن افراد را با مشکلاتی نظیر کاهش غیرعادی گلبول‌های قرمز خون مواجه می‌کند. بسیاری از مشکلاتی که افراد به طورمتداول در زندگی تجربه می‌کنند ناشی از عدم تغذیه مناسب و ابتلا به فقر آهن است. این مسئله به خصوص درکودکان به بروز مشکلات جدی می‌انجامد. کمبود آهن یکی از مواردی است که می تواند اختلالات روانی همچون خستگی مزمن روانی و افسردگی را ایجاد نماید. در این خصوص مشاوره روانشناسی می تواند با راهکارهای روان درمانی عوارض روانی کم خونی را کاهش دهد. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره روانشناسی کلیک کنید.

تماس با مشاور

علائم کمبود آهن

کمبود آهن دربسیاری از موارد به صورت خفیف اتفاق می افتد. خفیف بودن آن باعث می شود که  این مشکل، علائم کم تری از خود نشان بدهد و بیشتر نادیده گرفته شود. اما هرچقدر که فقر آهن در بدن بیشتر باشد علائم مربوط به آن نیز با شدت بیشتری بروز پیدا خواهد کرد. بعضا فقر آهن در کودکان نیز مشاهده می شود و نشانه های خاصی دارد. در ادامه به علائم شایع این عارضه می پردازیم .

اینفوگرافیک کمبود آهن

اینفوگرافیک کمبود آهن

خستگی مفرط

تقریبا این علامت را می توان به عنوان رایج ترین علامت کمبود آهن معرفی کرد. علت این امر این است که بدن برای آن که انرژی کافی داشته باشد باید بتواند میزان مشخصی از اکسیژن را حمل کند و آن را به اندام و ماهیچه های مختلف برساند. وظیفه  این کار به عهده  پروتئین هموگلوبین در گلبول های قرمز خون است. هموگلوبین برای آن که بتواند وظیفه حمل وانتقال اکسیزن را انجام دهد به آهن نیاز دارد. در نتیجه فقر آهن با مختل کردن کارکرد هموگلوبین در خون به کاهش انرژی و سندروم خستگی مزمن منجر می شود.

رنگ پریدگی

شاید شما نیز دیده باشید که پزشکان برای چک کردن فقر آهن پلک پایین فرد را پایین می کشند تا رنگ آن را مشاهده کنند. علت این امر این است که هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز مسئول قرمزی رنگ خون است و کاهش عملکرد آن باعث رنگ پریدگی می شود. رنگ پریدگی در برخی افراد مبتلا به کمبود آهن فقط به یک ناحیه محدود نمی شود. بلکه می توان آن را در قسمت هایی نظیر ناخن ها، لثه و صورت نیز مشاهده کرد.
 

درد قفسه سینه بخاطر کمبود آهن !

همان طور که گفته شد هموگلوبین مسئول حمل اکسیژن در بدن است و برای این کار به آهن نیاز دارد. کمبود آهن در نتیجه منجر به نرسیدن اکسیژن کافی به اندام ها می‌شود که این مساله خود را با علائمی نظیر تنگی نفس نشان می دهد. همچنین به دلیل میزان کم اکسیژن در بدن، قلب برای دریافت اکسیژن کافی باید سخت کار کند. این موضوع به افزایش ضربان قلب در فرد منجر می‌شود.
یکی دیگر از عوارض ناشی از کم خونی و فقر آهن پدیده پیکا Pica یا هرزه خواری می باشد. برای آشنایی بیشتر با اختلال هرزه خواری پیکا Pica کلیک کنید.

سرگیجه و سردرد

سرگیجه بیشتر از سردرد برای افراد مبتلا به کمبود آهن اتفاق می افتد. عملکرد پایین هموگلوبین در این افراد باعث می شود که اکسیژن کم تری به مغز برسد که این مشکل خود را به صورت تجربه مکرر سردرد و سرگیجه نشان می دهد. در چنین شرایطی ممکن است پزشک متخصص داروهایی مانند فــارماتون را برای جبران کم خونی بدن تجویز نماید.

کمبود آهن باعث بروز مشکلاتی در پوست و مو

از آنجایی که اگر شما به کمبود آهن مبتلا باشید اکسیژن محدودتری در بدنتان جریان دارد. بدن این اکسیژن را به سمت فعالیت های مهم تر و حیاتی تری معطوف می کند. در نتیجه احتمال اینکه پوست ومو از دریافت اکسیژن محروم بمانند بیشتر می شود. در صورت وقوع این مسئله پوست ومو دچار خشکی و آسیب دیدگی می شود.همچنین کم خونی می تواند باعث ریــزش مو شود. این عارضه بیشتر در میان زنان شایع است. تقریبا از هر ده زن یک نفر به کم خونی مبتلا است و تعدادی از آن ها نیز ریزش مو را

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*