خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با علائم و نشانه های اعتیاد به شیره پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
آیا از علائم و نشانه های اعتیاد به شیره آگاهی دارید؟ آیا روشهای تشخیص اعتیاد به شیره را میشناسید؟ شیره از جمله مواد مخدری است که از جوشاندن سوخته تریاک خالص و صاف کردن آن به دست میآید. این ماده از خلوص بیش تری نسبت به انواع دیگر از مشتقات تریاک برخوردار است که باعث میشود علائم و عوارض آن از علائم و عوارض اعتیاد به تریاک شدیدتر و ترک آن نیز نسبت به ترک تریاک دشوارتر باشد. با آگاهی از ماهیت شیره و نشانههای آن میتوانید اعتیاد را در عزیزان خود تشخیص داده و هرچه سریعتر گامی در جهت درمان آنان بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر از روش های مختلف درمان اعتیاد، پیشنهاد می کنیم مقاله ترک اعتیاد را مطالعه کنید.
شیره با جوشاندن و صاف کردن ترکیب تریاک و تریاک سوخته به دست میآید. به علت وجود میزان کدئین و مورفین بیشتر در این ماده، اثرات شیره تریاک نسبت به خود تریاک با شدت بیش تری تجربه میشوند، اما از نظر زمانی این تأثیرات کوتاهتر هستند. این ماده به صورت تدخینی (کشیدنی) و خوراکی مصرف میشود.مصرف شیره به صورت خوراکی عوارض شدیدتری هم دارد. لاغری، مشکل در مجاری تنفس و کبد و هم چنین پوسیدگی دندان ها از جمله عارضه های آن هستند. برخی افراد هم به نیت کاهش قند خون برای دیابت استفاده می کنند. حال آن که خود شیره باعث تنگ شدن عروق قلبی و سکته قلبی می شود. علاوه بر این ها دستگاه گوارش آسیب و خطر مسمومیت هم بالا می رود. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه تعریف اعتیاد کلیک کنید.
شیره حالت خماری بعد از مصرف را زودتر از سایر مواد نشان میدهد و اعتیاد بیشتری نیز ایجاد میکند. روش خوراکی گاهی توسط افرادی استفاده میشود که قصد پنهان کردن مصرف شیره را از خانواده خود دارند. مصرف کنندگان شیره برای از بین رفتن آثار مصرف، بر خلاف تریاک از مواد غذایی با طبع سرد استفاده میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
در اثر ترکیب کردن تریاک و سوخته تریاک، شیره تریاک تهیه می گردد. مرغوب بودن شیره تریاک با توجه به درصد ترکیبات مواد سازنده آن مشخص می گردد . مرغوب ترین نوع تریاک آن است که سوخته تریاک در نسبت ۳ و تریاک به نسبت ۱ با یکدیگر ترکیب گردند. در نهایت این دو ماده ترکیب شده با یکدیگر در آب داغ حل شده و بر روی حرارت قرار می گیرند. سپس ماده ای که به دست آمده از صافی رد می شود و مجدد در معرض حرارت قرار می گیرد. تا ماده ای سفت به وجود بیاید. شیره تریاک از مورفین بیش تری نسبت به خود تریاک برخوردار است. اعتیاد به شیره از اعتیاد به مورفین شدیدتر است و در اثر همین عامل، علائم مصرف آن با شدت بیش تری بروز پیدا می کند و فرد بسیار سریع تر درگیر اعتیاد می شود. اعتیاد به مورفین برای آشنایی با خواص شیره تریاک در طب سنتی کلیک کنید.
امروزه با استفاده از تست اعتیاد میتوان اعتیاد به انواع مواد اعتیاد آور را تشخیص داد. البته تستهای اعتیاد از جمله تست اعتیاد به شیره عاری از خطا نیستند و روشهایی برای منفی کردن آنها وجود دارد. به همین دلیل باید در زمان انجام آنها دقت لازم به عمل آید. عوارض اعتیاد به شیره با توجه به نحوه مصرف آن متفاوت است. در ادامه عوارض اعتیاد به شیره به صورت تدخینی و خوراکی توضیح داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تست اعتیاد کلیک کنید.
تاثیر مواد مخدر بر بدن بسیار زیان آور است .در اعتیاد تدخینی به شیره نیز علائم و عوارض مختلفی بروز میکند که مهمترین آنها عبارتند از:
_تیره شدن رنگ پوست به ویژه در ناحیه لبها
_ابتلا به بیماریهای تنفسی مثل عفونت و تنگی نفس
_مشکلات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ، یبوست و کاهش وزن در فرد معتاد
_خواب آلودگی همیشگی و در عین حال بیخوابی شبانه
_کاهش میل و قدرت جنسی و برهم خوردن نظم در چرخه قاعدگی در زنان
_ضعف در سیستم ایمنی و دچار شدن به انواع بیماریها
_آسیب به کبد از علائم اعتیاد به شیره
_خراب شدن دندانها
_بروز علائم افسردگی نظیر از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که پیشتر مورد علاقه فرد بوده، گوشهگیری، کمبود انرژی و… (برای اطلاع بیشتر از علائم افسردگی کلیک کنید.)
_کاهش احساس مسئولیت نسبت به ابعاد مختلف زندگی
با ادامه مصرف شیره مانند سایر مواد مخدر لذت اولیه دیگر تجربه نمیشود؛ چرا که بدن نسبت به اثرات آن تحمل پیدا میکند و در نتیجه برای رسیدن به حالات قبلی و رفع خماری، فرد مجبور به افزایش میزان مصرف خود خواهد بود. برای کسب آگاهی بیشتر در زمینه خماری و حالات آن کلیک کنید.
اعتیاد خوراکی به شیره عوارض شدیدتری نسبت به روش تدخینی دارد. علاوه بر موارد ذکر شده در عوارض روش تدخینی، علائم زیر نیز ممکن است در فرد بروز پیدا کند:
_شیره و تریاک باعث انسداد در رگهای قلب شده و احتمال بروز سکته را افزایش میدهند.
_احتمال مسمومیت در روش خوراکی بسیار بالاتر از روش تدخینی است.
_گاهی ممکن است فرد در زمان خواب دچار تشنج شود و یا احساس خفگی کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از نشانههای اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.
شیره تریاک نیز در اثر مصرف بیش از حد باعث ایجاد مسمومیت می گردد. مسمومیت در اثر هر نوع دارو و یا مواد شیمیایی و مواد مخدر می تواند برای فرد بسیار خطرناک و آسیبزا باشد. به همین دلیل لازم است که در صورت اوردوز و مسمومیت برای درمان اقدام شود. پس در صورتی که علائم زیر را در خود و یا فرد معتاد مشاهده کردید سریعاً با اورژانس تماس بگیرید. از این علائم می توان به دل درد بسیار شدید، لرزیدن زیاد بدن، حالت تهوع و استفراغ، رنگ پریدگی بسیار محسوس، سردرد، طعم فلز در دهان، ضعیف شدن عضلات، یبوست شدید و طولانی، تشنج و بیهوشی اشاره کرد. مسمومیت در اثر مصرف تریاک به دلیل ماده سرب در این ماده مخدر است. در صورتی که مسمومیت بسیار خفیف باشد می توان برای رفع و درمان آن از میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C استفاده کرد اما در صورتی که مسمومیت بسیار شدید باشد، لازم است که حتماً از درمان های پزشکی و دارویی استفاده نمود. پیشنهاد می کنیم مقاله ترک تریاک را نیز مطالعه کنید.
برای ترک اعتیاد به شیره روشهای متنوعی وجود دارد. سمزدایی برای ترک اعتیاد و کنار گذاشتن ماده مصرفی اولین قدم در ترک اعتیاد محسوب میشود. کنار گذاشتن شیره تریاک 12 تا 21 روز خماری دارد. توجه داشته باشید که سمزدایی بدن از ماده مصرفی به معنی ترک کامل اعتیاد نیست. بلکه در کنار آن باید به درمان وضعیت روانی فرد نیز پرداخته شود. چرا که اعتیاد بیماری مغز است و تا زمانی که به مسائل روانی در ترک آن پرداخته نشود احتمال لغزش و مصرف دوباره مواد مخدر وجود خواهد شد. برای اطلاع بیشتر از ترک اعتیاد به شیره کلیک کنید.
یکی از راه های ترک شیره روش ناگهانی است که در آن فرد به طور یک باره مواد را کنار می گذارد. در این روش احتمال دوباره مصرف زیاد است. چرا که به هنگام مشکلات روحی و روانی حل نشده امکان دارد فرد باز هم به مصرف رو آورد. بنابراین نتیجه ای نمی دهد. روش دیگر سنتی است که فرد معتاد دوز مصرفی اش را در زمان های خاصی کم می کند تا کامل قطع کند. این روش هم به دلیل این که تحت شرایط خاص ممکن است مجددا مصرف خود را بیشتر کند فایده ای ندارد.
در نظر داشته باشید که اهمیت خانواده در ترک اعتیاد بسیار زیاد بوده و در صورت همکاری آنها نتایج بهتری حاصل میشود. به همین منظور مشاوره خانواده در کنار جلسات مشاوره فردی در درمان اعتیاد به شیره توصیه میشود. از جمله رایجترین روشهای ترک اعتیاد به شیره میتوان به ترک تدریجی، درمان دارویی و ترک به روش UROD اشاره کرد. توجه داشته باشید که ترکیب هریک از این روشها با مشاوره روانشناسی بیش ترین میزان بازدهی را خواهند داشت. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه اهمیت خانواده در ترک اعتیاد کلیک کنید.
در اعتیاد نیز مانند هر مشکل دیگری کمک متخصص بهترین راه برای ترک است. مراکز مختلفی میتوانند به شما در ترک اعتیاد کمک کند. اولین مراکزی که از قدیم به ذهن فرد معتاد و خانواده او میآید کمپهای ترک اعتیاد هستند که به استفاده از روشهای اجباری و بدرفتاری با مبتلایان به اعتیاد شهرت دارند. اما این روشها در اکثر موارد به دلیل نادیده گرفتن وضعیت روانی بیمار، منجر به تشدید اعتیاد در بلند مدت میشوند. بهترین راه برای درمان اعتیاد تماس با یک متخصص و مراجعه به مراکز تخصصی مشاوره ترک اعتیاد و یا کلینیکهای ترک اعتیاد است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان اعتیاد کلیک کنید.
امروزه بسیاری از خدمات درمانی همچون ترک اعتیاد به شیره صورت سرپایی انجام میشود و نیازی به حضور مداوم فرد در مراکز ترک اعتیاد نیست. حتی برای راحتی بیشتر میتوان از خدمات مشاوره روانشناسی تلفنی برای معرفی داروهای ترک اعتیاد استفاده کرد. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی این امکان را مهیا کرده تا در هر کجا که هستید به صورت تلفنی تماس بگیرید و فرایند ترک را تحت نظر بهترین متخصصان در این حوزه آغاز نمایید.
-آیا شیره تریاک باعث کاهش فشار خون میشود؟
خیر، این یکی از باورهای اشتباه در زمینه مصرف شیره است. طبق تحقیقات شیره نه تنها خاصیت کاهش فشار خون را ندارد که حتی میتواند فشار خون را بالا برده و مشکلات مربوط به آن را نیز ایجاد کند.
-طبع شیره تریاک چیست؟
بسیاری از افراد معتقدند که شیره تریاک طبع گرمی دارد و در نتیجه افراد مصرف کننده برای خنثی کردن اثر آن از مواد دارای طبع سرد همچون هندوانه، خیار و ماست استفاده می کنند. برای آشنایی با ترک اعتیاد در خانه کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*