زندگی یا ازدواج با بیمار دوقطبی بدون آن که از این بیماری اطلاعی داشته باشید، میتواند برای شما تبدیل به یک جهنم شود. بی خوابیهای شبانه، ولخرجی، پرحرفی، رفتارهای تکانهای و... در دورههای مانیک، انرژی زیادی از شما خواهد گرفت. بر عکس در دورههای افسردگی، بیمار دو قطبی آنقدر خلق پایینی دارد که نمیتواند از جایش بلند شود. زندگی با بیمار دو قطبی مانند دریایی پرتلاطم یک روز طوفانی و روز دیگر خاموش و آرام است. اگر در کنار یک بیمار دو قطبی زندگی میکنید، برای حفظ نظم و سلامت زندگی خود و بیمارتان باید اقداماتی انجام دهید. در ادامه به برخی از این اقدامات که به شما برای کاهش خشونت و خطرات ناشی از این بیماری کمک میکند، اشاره کردهایم. دریافت مشاوره افسردگی برای تقویت روحیه شما نیز ضرورت دارد.
دوقطبی فردی است که نوسانات خلقی بارز دارد و از حالت غم به شیدایی ممی رسد. این اختلال هفته ها طول می کشد. متخصصان بالینی افرادی را که دوره های مانیک دارند حتی اگر هرگز دوره افسردگی نداشته باشند مبتلا به دوقطبی می دانند.
_دوره های متمایز خلق که به طور نابهنجار بالا یا گشاده است و افزایش ناهنجار و مداوم فعالیت یا انرژی هدفمند که حداقل 1 هفته ادامه می یابد.
_عزت نفس کاذب یا بزرگ منشی
_کاهش نیاز به خواب
_فشار برای ادامه صحبت
_حواس پرتی
_مشغولیت بیش از حد در فعالیت هایی که توان زیادی برای پیامدهای ناراحت کننده دارد.
_اختلال خلق به حدی است که در عملکرد شغلی یا تحصیلی مشکل ایجاد می کند.
_اختلال دوقطبی نوع 1: حداقل یک دوره خلق شیدا به مدت یک هفته در فرد ایجاد می شود. برخی فقط دوره مانیک را تجربه می کنند و بعضی ها دوره های افسردگی را هم دارند.
_اختلال دوقطبی نوع2: در این اختلال فرد یک یا تعداد بیش تری دوره افسردگی و حداقل یک دوره منیک دارد.
_اختلال ادواری خو: فرد ملاک های دوره هیپومانیک را در مدت دو سال با دوره های افسردگی دارد.
برای آن که بتوانید در کنار بیمار دوقطبی زندگی کنید ابتدا باید انواع و نشانههای اختلال دو قطبی را بشناسید. در این صورت است که میتوانید بیمار دو قطبی را درک کرده و با او زندگی کنید. مطالعه مقاله اختلال دو قطبی اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیارتان قرار میدهد. قبل از ازدواج با بیمار دو قطبی موارد زیر را در نظر بگیرید:
1 – تفاوتهای میان انواع مختلف دوقطبی را در نظر بگیرید.
2 – به بیمار دو قطبی نشان دهید که نگران او هستید و قصد قضاوت یا توهین ندارید. بخاطر داشته باشید که دوقطبی یک بیماری است و فرد نمیتواند رفتار خودش را کنترل کند.
3 – به او بگویید که دوست دارید حرفهایش را بشنوید. دوقطبی با کسی که تمایل به شنیدنش را داشته باشد، احساس راحتی میکند. به او اطمینان دهید که از شنید حرفهایش خوشحال میشوید.
4 – پیشنهاد رفتن پیش یک روانشناس را به بدهید. برای دو قطبی این کار خوشایند نیست و شما باید سعی کنید به او انگیزه این کار را بدهید.
5 – اگر او دارویی دارد که خلق او را تنظیم میکند، تشویقش کنید که حتما داروهایش را مصرف کرده و آن را متوقف نکند.
6 –بهبودی اختلال دوقطبی ممکن است سالها طول بکشد و راه سختی داشته باشد. با این حال برای عزیزتان باید صبور بودن را تمرین کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله صبور بودن را بخوانید.
7 – حتما زمانی را برای خودتان اختصاص دهید. حمایت بیمار دوقطبی میتواند عواقب زیادی برای شما داشته باشد و خسته و فرسوده شوید. سعی کنید زمانهایی در روز از او دور باشید.
در ازدواج و زندگی با بیمار دوقطبی با انواع مختلفی از رفتارهای متفاوت مواجه میشوید. در دورههای شیدایی باید مراقب رفتارهای پرخطر و پرخاشگرانهی همسر خود باشید؛ ممکن است مدام از اهدافش صحبت کند و تصمیمات عجولانه بگیرد. در دورههای افسردگی باید مراقب خطر خودکشی در این افراد باشید. در این زندگی اغلب نیازهای شما برآورده نمیشود و لازم است مدام از همسر خود مراقبت کنید.
رابطه جنسی یکی از نیازهای مهم در رابطه عاطفی و زندگی مشترک است که بر تمام ابعاد زندگی تأثیر میگذارد. بیمار دوقطبی در دورهی افسردگی به طور کل نیاز جنسی خود را از دست میدهد و در دورههای شیدایی میل شدیدی پیدا میکند. ممکن است در دوره شیدایی به سمت رابطه جنسی با شرکای جنسی متعدد کشیده شود و یا به صورت افراطی خودارضایی کند. رابطه جنسی بیش از حد و خارج از چهارچوب ازدواج علاوه بر این که رابطه زوجین را به خطر میاندازد، احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی را نیز افزایش میدهد؛ بنابراین در صورتی که احساس میکنید همسرتان نیاز جنسی بیش از حد دارد با روانپزشک او صحبت کنید.
زندگی با بیمار دوقطبی چالشهای فروانی را برای شما به همراه دارد بنابراین پیش از ازدواج با او لازم است از خودتان مطئن شوید که آیا واقعا میتوانید تمام این چالشها را بپذیرید و با آنها کنار بیایید؟ مشاوره ازدواج در چنین شرایطی اهمیت دو چندان میشود.
ازدواج با بیمار دو قطبی از ب
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*