اگر هدف شما از حفظ نعوظ بعد از انزال، داشتن رابطه جنسی طولانی و سپس انزال مجدد و متعدد در طول شبانه روز است، باید توجه داشته باشید که عملی کردن چنین رویه ای برای اکثر افراد چالش برانگیز و بسیار سخت است. علت اینکه چرا نمی توان بعد از انزال مجدد نعوظ داشت کاملا روشن نیست اما برخی عوامل مانند سلامت کلی فرد و سن از متغیرهای موثر می باشند. برای عملی کردن حفظ نعوظ بعد انزال از برخی شیوه ها از دارودرمانی گرفته تا تکنیک های فردی می توان بهره برد. برای این منظور می توانید از مشاوره جنسی و زناشویی تلفنی کمک بگیرید.
حفظ نعوظ بعد از ارضا شدن مرد البته که برای برخی بسیار خوشایند و وسوسه انگیز است اما متاسفانه به همان اندازه چالش برانگیز می باشد. حتی اگر بخواهید تلاش کنید که آلت جنسی را سفت نگاه دارید معمولا سخت است که آلت خود را به همکاری وادار کنید. عدم توانایی برای حفظ نعوظ بعد از انزال به دلیل مرحلهای از چرخه پاسخ جنسی است که به نام دوره مقاومت به تحریک شناخته می شود. به عنوان حالتی موقت توصیف می شود که در آن فرد نمیتواند نعوظ دیگری داشته باشد و به انزال برسد.
در حال حاضر، هیچ پاسخ مشخصی در مورد اینکه چرا بدن چنین واکنشی نشان می دهد وجود ندارد اما مطالعات انجام شده در مورد دوره مقاومت در مردان، هورمون پرولاکتین را که پس از ارگاسم و انزال ترشح می شود به عنوان علت خاص این پدیده شناسایی کرده است. اگرچه برخی تحقیقات جدید روی سطح پرولاکتین موشها نشان داد که دستکاری این هورمون هیچ نقشی در برانگیختگی جنسی ندارد و احتمالاً به هیچ وجه باعث ایجاد دوره مقاومت نمیشود. اگر هیچ دلیل بیولوژیکی شناخته شده ای وجود نداشته باشد علت کجاست؟ هنوز معلوم نیست.
از نقطه نظر تولید مثل، هدف از نعوظ فراهم کردن امکان وارد کردن اندام تناسلی مردان در کانال واژن و انزال برای فرزندآوری است. هنگامی که نعوظ رخ داد و سیستم بدن به این هدف رسید، هیچ دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد. همچنین، معمولاً پس از انزال یا ارگاسم، تحریک جنسی نیز از بین میرود. همانطور که این برانگیختگی کاهش می یابد، نعوظ نیز کاهش می یابد. همین اتفاق برای زنان نیز روی می دهد. در طول فعالیت جنسی، بدن و اندام تناسلی تحریک می شوند که شامل هجوم خون زیاد به ناحیه جنسی، تورم در بخش بیرونی مهبل، شل شدن عضلات داخلی و روان شدن مجرای واژن و ... است.
پس از پایان رابطه جنسی، همه این علائم برانگیختگی فروکش خواهد کرد. در صورت تمایل، پس از پشت سر گذاشتن یک دوره مقاومت، عموماً میتوان دوباره به برانگیختگی دست یافت. لازم به ذکر است اگر بخواهید همچنان به رابطه جنسی ادامه بدهید، انواع زیادی از فعالیت های جنسی وجود دارند که نیازی به نعوظ ندارند. بنابراین صرفاً به این دلیل که نعوظ به پایان می رسد، قرار نیست رابطه جنسی نیز پایان یابد.
چرخه جنسی دارای چهار مرحله است:
دوره مقاومت، درست زمان پس از ارگاسم و انزال است که در آن مرد یا از نظر فیزیولوژیکی قادر به نعوظ نیست یا از نظر روانی به رابطه جنسی بی انگیزه می شود یا هر دو. طول این مدت می تواند از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. گاهی اوقات از این مرحله به عنوان مرحله تحلیل چرخه پاسخ جنسی بدن یاد می شود. گذار شدید از وهله ای که در آن همه چیز گرم و پرشور بوده و ناگهان خنثی و بی تفاوتی ایجاد می شود.
پس از رسیدن به ارگاسم و انزال، آلت جنسی به حالت شل بر می گردد و میزان علاقه فرد به رابطه جنسی معمولاً از حس شدید به تقریباً عدم وجود می رسد. در این دوره، نه برانگیخته می شوید و نه زمان زیادی را صرف فکر کردن به فعالیت جنسی می کنید. شما بدون شک بارها و بارها این وضعیت را تجربه کرده اید.
مهم است که به یاد داشته باشید پس از پایان فعالیت جنسی لازم است که برانگیختگی کاهش یابد. چرا که در طول برانگیختگی و رخ دادن نعوظ، رگهای خونی آلت تناسلی منقبض میشوند تا آلت به شکل آماده دربیاید و اگر این انقباض برای مدت طولانی ادامه یابد، سلول ها در واقع می توانند آسیب ببینند. این عارضه پریاپیسم نامیده می شود که شکل اورژانسی دردناکی از نعوظ پایدار است. به هر روی بدن به گونه ای طراحی شده است که بداند زمان استراحت فرا رسیده است و نباید بیش از اندازه به بدن فشار وارد آورد.
هنوز پاسخ روشنی برای این سوال وجود ندارد. یک نظریه این است که هورمونهای مختلفی که در طول و بعد از ارگاسم ترشح میشوند از جمله هورمون اکسی توسین، پرولاکتین و غیره، همگی نقشهای خاصی در محدود کردن برانگیختگی و جلوگیری از نعوظ در طول دوره مقاومسازی دارند. جالب اینجاست که برخی از این هورمونها، مانند پرولاکتین، پس از مقاربت جنسی به مقدار بیشتری نسبت به خودارضایی ترشح میشوند.
کارشناسان مطمئن نیستند که چرا دوره مقاومت یک مرحله مجزا را به خود اختصاص داده است. آنچه روشن است این است که مدت زمانی که این دوره طول میکشد به تولید تستوسترون، عملکرد در حین رابطه جنسی یا به طور کلی قدرت جنسی شما ارتباطی ندارد.
این مرحله چقدر طول میکشد؟ متأسفانه، پاسخ خاصی برای این سؤال نیز وجود ندارد زیرا دوره مقاومت می تواند از نظر زمانی از مردی به مرد دیگر متفاوت باشد. برخی از مردان ممکن است یک دوره مقاوم به برانگیختگی کوتاه مدت داشته باشند که فقط چند دقیقه طول می کشد در حالی که برخی دیگر ممکن است تا چند ساعت پس از ارگاسم و انزال احساس علاقه به رابطه جنسی نداشته باشند. در این قسمت مطالعه مقاله «عوارض زیاد ارضا شدن در یک روز» را پیشنهاد می کنیم.
در حالی که برخی از ارتباطات بین این اعداد و عوامل دیگر وجود دارد، حقیقت این است که تحقیق زیادی در مورد این موضوع انجام نشده است. به هر حال انجام تحقیقات علمی در مورد میانگین دوره مقاومت چندان آسان نیست. تصور کنید از صدها زوج بخواهید مدت زمانی را که بین دور اول و دوم سکس پشت سر می گذرد را به دقت نظارت کنند. مسلماً، اطلاعات عملی تر چیزی است که می تواند این دوره را کوتاه یا طولانی کند. این موضوعی است که ما باید در مورد آن بیشتر به اشتراک بگذاریم.
جامعه علمی و پزشکی اطلاعات زیادی در مورد سلامت و بهداشت جنسی مردان دارد. از نحوه عملکرد نعوظ گرفته تا علل مشکلاتی مانند اختلال نعوظ و انزال زودرس. با این حال، اینکه چرا دوره مقاومت اتفاق می افتد دقیقا چه عواملی باعث آن می شود اطلاعات محدود است. متغیرهای زیادی می تواند در معادله جدول زمانی مقاومت به برانگیختگی مجدد دخیل باشد اما سه مورد که به طور قطع بر سر آن توافق وجود دارد عبارتند از:
از آنجایی که اطلاعات زیادی در مورد چگونگی و چرایی ایجاد دوره مقاومت در مردان پس از رابطه جنسی در درست نیست، استراتژی های ثابت شده و مبتنی بر شواهد بسیار کمی برای کاهش طول دوره و آماده شدن سریع تر برای رابطه جنسی پس از ارگاسم وجود دارد. با این حال، تحقیقات چند تکنیک را شناسایی کرده است که ممکن است موثر باشد. مانند استفاده از دارو برای اختلال نعوظ. این یافتهها در ادامه مورد بحث قرار گرفته و توضیح داده شده است که چگونه می تواند به بهبود سریعتر پس از رابطه جنسی کمک کرده و فرد را برای حفظ نعوظ بعد از انزال آماده نگاه دارد.
در حال حاضر، امیدوارکننده ترین گزینه برای کوتاه کردن دوره مقاومت و حفظ نعوظ بعد از انزال، استفاده از داروهایی است که برای اختلال نعوظ تجویز می شود. این داروها به دستهای از داروها به نام مهارکنندههای PDE5 تعلق دارند که با افزایش جریان خون به آلت تناسلی در زمانی که احساس میکنید برانگیخته میشوید، عمل میکنند.
تحقیقات نشان می دهد که می تواند مفید باشند. مردانی که سیلدنافیل دریافت کرده می کنند، زمان مقاومت پس از انزال را به طور قابل توجهی نسبت به مردانی که دارونما دریافت کرده بودند کوتاه تر تجربه کردند. مقاله «مصرف قرص سیلدنافیل 100» پیشنهاد می شود.
اگرچه سیلدنافیل فواید متعددی برای عملکرد جنسی دارد اما به نظر نمیرسد که دوره مقاومت پس از انزال را کوتاه کند. در حال حاضر چند داروی مورد تایید برای اختلال نعوظ وجود دارد که همه آن ها را میتوان قبل از رابطه جنسی برای بهبود نعوظ و به طور بالقوه برای دوره مقاومسازی کوتاهتر مصرف کرد. این داروها عبارتند از: ویاگرا (سیلدنافیل)، (تادالافیل) Stendra (آوانافیل) Levitra (واردنافیل)
علاوه بر استفاده از داروهای درمان نعوظ مانند سیلدنافیل (ویاگرای عمومی) یا تادالافیل به ایجاد برخی تغییرات دیگر در عادات و شیوه زندگی نیاز دارید که ممکن است به کوتاه شدن دوره مقاومت و افزایش عملکرد جنسی شما کمک کند: از جمله اینکه به سلامت قلب و عروق خود توجه کنید. چرا که نعوظ به طور کامل به جریان سالم خون و نحوه عملکرد آن در بدن مرتبط است. اگر پیدا کردن نعوظ بعد از رابطه جنسی برای شما سخت است به خصوص اگر در دور اول مستعد ابتلا به اختلال نعوظ هستید، تمرکز بر سلامت کلی و به ویژه سلامت قلبی عروقی می تواند کمک کننده باشد.
الکل ارتباط نزدیکی با بسیاری از اشکال اختلال عملکرد جنسی دارد. از جمله اختلال نعوظ و کمبود میل جنسی مردان. اگر می خواهید برای بار دوم بعد از انزال مجدد رابطه جنسی داشته باشید بهتر است از نوشیدن بیش از حد الکل خودداری کنید.
عملکرد جنسی مطلوب تماماً مربوط به تحریک و برانگیختگی است. بنابراین برای افزودن چاشنی به زندگی جنسی خود، چیزهای جدیدی را امتحان کنید. پس از پایان دور اول، اشکال جدیدی از پیش نوازی یا پوزیشن های جنسی را امتحان کنید تا احساس کنید دوباره برانگیخته، هیجانزده و آماده هستید.
به طور کلی، فعال ماندن و حفظ وزن بدن سالم می تواند برای عملکرد جنسی شما معجزه باشد. آگاهی در مورد تکنیکهای نعوظ قویتر، تاکتیکهایی را فهرست میکند که میتوانید برای بهبود سلامت و رفاه جنسی خود استفاده کنید. چیزهای ساده ای مانند داشتن تغذیه سالم برای فعالیت قلب و کاهش مصرف نمک که بر عملکرد جنسی بسیار تأثیرگذار می باشد.
اگر در سنین 40 و 50 سالگی یا بیشتر هستید، حتی ممکن است بخش زیادی از ساعات روز که می تواند بهترین اوقات برقراری رابطه باشد را از دست بدهید و تمام آن ساعات از یک روز طول بکشد تا دوباره آماده رابطه جنسی باشید. کاملاً طبیعی است که بلافاصله پس از رسیدن به ارگاسم و انزال، علاقه به رابطه جنسی را از دست بدهید و در داشتن یا حفظ نعوظ مشکل پیدا کنید.
اگر می خواهید دور دومی را در رابطه جنسی بعد از انزال اول تجربه کنید به ویژه اگر شریک زندگی شما آن را بخواهد، استفاده از اسباب بازی های جنسی را در نظر داشته باشید. آن ها می توانند انواع گزینه های خلاقانه و سرگرم کننده را ارائه دهند. برای اطلاعات کافی در این باره می توانید با مشاوره روانشناسی تماس بگیرید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*