ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

دارو درمانی روانی | مزایای دارودرمانی در مقایسه با درمان‌های غیردارویی

دارو درمانی روانی یکی از روش‌های رایج برای درمان بسیاری از اختلالات روانی است. اما خطر وابستگی و عوارض داروها دغدغه بسیاری از کسانی است که جهت درمان ناراحتی‌های روانی به روانپزشک مراجعه می‌کنند. با تشخیص و مصرف طبق دستور پزشک این خطر کم خواهد شد. در کل اختلالات روانی دارای سه جنبه جسمی، روانی و اجتماعی هستند که دارو درمانی روی جنبه جسمانی و روان درمانی بر جنبه‌های روانی و اجتماعی تمرکز می‌کنند. آگاهی از تمام ابعاد دارو درمانی روانی در مورد بیماری‌هایی که بیشترین تجویز دارو را دارند به همراه مزایا و معایب و روش‌های جایگزین مصرف دارو، به شما کمک می‌کند تا در انتخاب روش‌های درمانی مناسب، بهتر عمل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات روانی کلیک کنید.


دارو درمانی روانی


دسته بندی داروهای روانپزشکی

داروهای روانپزشکی عمدتا در 6 دسته طبقه بندی می‌شوند. البته این دسته بندی به دلیل همپوشانی دارو‌ها و بیماری‌های مختلف، تقریبا منسوخ شده است. اما هنوز هم در بین پزشکان از این دسته بندی در دارو درمانی روانی استفاده می‌شود.

اینفوگرافیک دارودرمانی روانی

اینفوگرافیک دارودرمانی روانی

1. دارو‌های ضد اضطراب

این دسته از دارو برای درمان انواع اختلالات اضطرابی مورد استفاده قرار می‌گیرند و باعث کاهش تنش و ایجاد احساس آرامش می‌شوند. شناخته شده‌ترین داروهای این دسته بنزودیازپین‌ها هستند. دیازپام، کلردیازپوکساید و آلپرازولام از معروف‌ترین داروهای ضد اضطرابی هستند که با تأثیر بر انتقال دهنده‌های عصبی به کاهش استرس و اضطرب کمک می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دارو‌های ضد اضطراب کلیک کنید.

2. دارو درمانی روانی | دارو‌های ضد روان پریشی

این داروها اغلب برای درمان اختلالات طیف اسکیزوفرنی تجویز می‌شوند و تأثیر عمده‌ی آن‌ها بر کاهش علائمی همچون توهم و هذیان است. داروهای ضد روان پریشی خاصیت آرام‌بخشی زیادی دارند و از جمله آن‌ها می‌توان به کلروپرومازین، تیوریدازین، فلوفنازین و هالوپریدول اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دارو‌های ضد روان پریشی کلیک کنید.

3. دارو‌های محرک

داروهای محرک مانند آمفتامین‌ها موادی هستند که منجر به افزایش هوشیاری، رفع خستگی و فعالیت زیاد می‌شوند و اغلب با نام‌های متدرین، دکسدرین و بنزدرین در دسترس هستند. این دسته از داروها اغلب جهت تغییر خلق و خو، افزایش اعتماد به نفس و بیدار ماندن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

4. دارو درمانی روانی | داروهای تثبیت کننده خلق

داروهای تثبیت کننده خلق بیشتر در درمان اختلال دوقطبی و کاهش علائم دوره‌های شیدایی و افسردگی تجویز می‌شوند. لیتیم، کاربامازپین و والپروات سدیم از اصلی‌ترین داروهای تثبیت کننده خلق به حساب می‌آیند.

5. داروهای ضد افسردگی

این دسته از داروها علاوه بر درمان انواع اختلالات افسردگی، در درمان اختلالات خوردن و کنترل تکانه نیز کاربرد دارند و خود به دسته‌های مختلفی از جمله داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، داروهای مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین و مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز تقسیم می‌شوند. برخی از انواع داروهای ضد افسردگی شامل آمی تریپتیلین، ترانیل سیپرومین، فلوکستین و پاروکستین می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.

6. آرامبخش‌ها

قرص‌های آرامش&am

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*