ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

ارتقاء سلامت روان، 15 پله تا رسیدن به سلامت روانی کامل


خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با ارتقاء سلامت روان پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.


بودن در پی ارتقاء سلامت روان به همان اندازه که رسیدگی به سلامت جسمانی اهمیت دارد، ضروری است. هر انسانی برای رسیدن به زندگی ایده آل لازم است به هر دو جنبه سلامت جسمانی و روانی توجه داشته باشد. سر زندگی و شادابی به لحاظ روانی در رسیدن به موفقیت نقش پررنگی دارد. آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که تقریباً نیمی از جمعیت جهان یا مبتلا به اختلالات روانی هستند و یا به طور غیر مستقیم به دلیل ابتلای اطرافیان با آن درگیر هستند و بیماری شان بر عزت نفس، روابط آنها و توانایی عملکردشان در زندگی روزمره تأثیر می‌گذارد. سلامت روانی در بیشتر موارد بر سلامت جسمی نیز تاثیر می گذارد.  

تماس با مشاور

 ارتقاء سلامت روان | سلامت روان چیست؟

به طور خلاصه حال خوب فکر خوب و رفتار خوب. اگر بخواهیم تعریفی کوتاه از سلامت روان داشته باشیم می توانیم بگوییم سلامت روان عبارت است از تعادل بین انسان و محیط اجتماعی و حداکثر میزان رضایت برای پیشبرد و رشد و شکوفایی خود.
سلامت از دیدگاه روانشناسی دو تعریف دارد طبق تعریف منفی سلامت عبارت از عدم  بیماری، یعنی طبق این تعریف فردی که به بیماری مبتلا نیست را سالم می نمامند. طبق تعریف مثبت سلامت با ارتقاء بهداشت روان مرتبط  است. در این تعریف که  سازمان بهداشت جهانی ارائه نموده است، به وضعیتی از آرامش و آسایش روانی که در آن حالت هر فردی می تواند امکانات و استعداد های خود را ارتقا دهد، با فشارهای معمولی زندگی کنار بیاید، بصورت توانا و خلاق کار کند و به  انجام امور جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند یاری برساند، سلامت روانی گفته می شود.
در تعریفی دیگر سلامت روان حالتی از رفاه و آسایش است که در آن فرد قدرت آن را دارد که توانایی های بالقوه خود را شناسایی کند. با استرس و اضطراب های عادی زندگی را کنترل کند و تلاش کند سطح استرس خود را از حد عادی بیشتر نکند. از نظر شغلی مفید و سازنده باشد برای جامعه نیز نقش مثبتی ایفا نماید با به عبارتی روابط اجتماعی داشته باشد و با دیگران مشارکت و همکاری مثبت و سازنده داشته باشد و دارای سلامت معنوی باشد.
از نگاه روانشناسان سلامت روان شامل احساسات سالم،‌ شرایط روانشناختی سالم و بهبود روابط اجتماعی است. سلامت روان بر نحوه تفکر انسان، احساسات و دیگر جنبه‌های زندگی او نقش بسزایی دارد. این مسئله تعیین کننده این است که فرد چگونه می‌تواند استرس خود را مدیریت کند، مسائل مربوط به دیگران را مدیریت کرده و از میان گزینه‌های مختلف دست به انتخاب بزند.

اینفوگرافیک ارتقاء سلامت روان

اینفوگرافیک ارتقاء سلامت روان

سلامت روانی چه افرادی در خطر است؟

عوامل زیادی در به وجود آوردن اختلالات روحی روانی دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به مواردی مانند عوامل زیستی، مثل ژنتیک و شیمی مغز، تجربیات زندگی، مثل سوء استفاده جنسی و تعرض و ضربه‌های روانی، سابقه خانوادگی اشاره کرد.
سلامت روان شامل افزایش توانایی های افراد و جامعه و قادر سازی آنها در رسیدن به اهداف و آرزوهایشان می باشد.این به تمام افراد جامعه مرتبط است نه فقط به کسانی که از بیماری‌های روانی رنج می‌برند هیچ گروهی و طبقه‌ی از بیماری‌های روانی مصون نیست ولی افراد فاقد شغل، کسانی که مشکلات اقتصادی دارند، نوجوانان، زنان قربانی انواع خشونت  و غیره بیشتر در معرض خطر هستند و متأسفانه در تمام دنیا به بهداشت روان و بیماری های روانی به اندازه  سلامت جسمانی و بیماری‌های جسمی اهمیت داده نمی شود و مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفته است.  

پیشگیری در بهداشت روانی چیست؟

از مهمترین مسائل مربوط به بهداشت روان بحث پیشگیری و ارتقاء سلامت روان می باشد. هدف آن کاهش بروز اختلالات روانی، کاهش طول ماندگاری آن اختلالات روانی است که عبارت است از:
  • پیشگیری مرحله اول که جلوگیری از بروز بیماری یا اختلال و در نتیجه کم کردن میزان ابتلا به اختلالات است. از طریق حذف عوامل مسبب، کاستن از عامل های خطر آفرین و جلوگیری از سرایت بیماری محقق می شود.
  • پیشگیری مرحله دوم عبارت است از شناسایی زود هنگام و درمان سریع بیماری یا اختلال به منظور کاهش ابتلاء به اختلال از طریق کوتاه کردن مدت آن.
  • پیشگیری مرحله سوم که هدف آن روان درمانی و کاهش نقایص و ناتوانی های ناشی از بیماری و یا اختلال است. این نوع پیشگیری افراد دچار بیماری مزمن را قادر می‌سازد به فعالیت های سابق خود در بالاترین سطح ممکن عملکرد خود دست یابند.
 ارتقا سلامت روان

چرا سلامت روان اهمیت دارد؟

اختلالات روانی و رفتاری تاثیر بسیار زیادی روی فرد، خانواده اش و جامعه خواهد داشت. غالباً علاوه بر سختی ها و محدودیت هایی که اختلال روانی ایجاد می کند، بیمار روانی از آن پس در فعالیت های اجتماعی و شغلی خود دچار تبعیض هایی بعلت برچسپ بیماری روانی نیز می شود.
آمار ها نشان دهنده ای این است که امروزه حدود بیش از 500 میلیون نفر از مردم جهان از ابتلا به یک بیماری روحی و روانی  یا رفتاری رنج می برند. افسردگی و  بیماری های وابسته به مصرف الکل، اسکیزوفرنی و بیماری دو قطبی به خود اختصاص داده است. بیشتراز دویست میلیون نفر از مردم جهان در یک مرحله از زندگی از افسردگی دچار مشکل شده اند. حدود یک میلیون خود کشی هر سال در جهان داریم و بیشتر از بیست میلیون نفر از مردم دنیا از اسکیزوفرنی، بیش از سی میلیون نفر از  بیماری صرع و جمعیتی بیش از نود میلیون نفر از یک بیماری وابسته به مصرف الکل رنج می برند.  

ارتباط بیماری های روانی و بیماری های جسمی

رفتارهای مخاطره آمیزی چون کشیدن سیگار، فعالیت جنسی غیر ایمن که به دنبال افسردگی و بیماری های روانی میل به آن ها بیشتر می شود، با بیماری هایی مثل سرطان و ایدز مرتبط هستند .
شیوع افسردگی اساسی در جمعیت جهان بطور کلی بین پنج تا بیست درصد است ولی در افرادی که دچار بیماری های مزمن هستند این میزان بیشتر است. بیست نفر از هر صد نفر از افراد مبتلا به فشارخون افسردگی اساسی دارند. 33 درصد از افراد مبتلا به انواع  سرطان های سینه، سرطان پروستات و یا خون هستند، 44 درصد افراد مبتلا به اچ آی وی و 46 درصد از افراد مبتلا به سل از افسردگی ناشی از درگیری با این بیماری ها رنج می برند. در ایران نیز درصد بالایی از بیماران بستری در بخش های داخلی و جراحی بیمارستان ها از مشکلات روانشناختی دست و پنچه نرم می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تاثیر بیماری های روانی بر جسم کلیک کنید.  

معیارهای سلامت روان چیست؟

برای شناخت معیار های سلامت روان شاخصه های گوناگونی ارائه شده است. شاخص هایی که در بین تعریف های متفاوت مشترک است عبارت است از:
  • داشتن رفاه و آرامش ذهن
  • احساس خودتوانمندي و کارآمدی و ادراک خود کار آمدی
  • دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*