ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

قرص اگزازپام | عوارض و

قرص اگزازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب است که معمولا برای درمان بی خوابی، اضطراب و از بین بردن علائم محرومیت از الکل تجویز می‌شود. این دارو به دلیل ماهیت آن، شدیدا اعتیاد آور بوده و هرگز نباید خودسرانه مصرف یا ترک شود. به علاوه مصرف این دارو دارای عوارضی است که ممکن است برای فرد خطرناک باشد. تجویز این دارو کاملا به عهده پزشک بوده و او با توجه به میزان مشکل و شرایط بدنی بیمار، دوز و مقدار خاصی را تجویز می‌کند. پیش از مصرف هر دارویی لازم است نسبت به موارد مصرف و عوارض آن آگاهی کسب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.

گیف قرص اگزازپام


 

موارد مصرف قرص اگزازپام

قرص اگزازپام (Oxazepam) یک داروی آرام بخش و جزء خانواده بنزودیازپین‌ها است. مصرف این دارو عمدتا برای درمان اختلالات اضطرابی و درمان بی خوابی‌های مزمن به کار می‌رود. علاوه بر این موارد، برای خارج کردن علائم مواد مخدر و الکل از بدن استفاده می‌شود. متخصصان قرص اگزازپام را برای درمان فوبی اجتماعی، استرس پس از سانحه و سندروم ملال پیش از قاعدگی نیز تجویز می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

 

اینفوگرافیک قرص اگزازپام

اینفوگرافیک قرص اگزازپام

مکانیسم اثر Oxazepam

قرص اگزازپام مانند سایر دارو‌های خانواده بنزودیازپین‌ها، روی انتقال دهنده‌های عصبی گابا تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش ترشح آن می‌شود. هنگامی که گابا در بدن کاهش پیدا کند، فرد در یک حالت هیجانی قرار می‌گیرد که اضطراب، بی قراری، بی خوابی و گرفتگی عضلات از عوارض آن است. ماهیت آرامبخش این دارو بخاطر افزایش GABA در مغز است.

 

دوز مصرفی قرص اگزازپام

دوز مصرفی اگزازپام تنها باید توسط پزشک تعیین شود بنابراین از کم و زیاد کردن دوز آن به صورت خودسرانه بپرهیزید. اغلب میزان دوزی که پزشکان در درمان اضطراب خفیف بزرگسالان تجویز می‌کنند، 10 تا 15 میلی گرم و 3 یا 4 بار در روز است. این دوز در درمان اضطراب شدید 15 تا 30 میلی گرم افزایش پیدا می‌کند. دوز اگزازپام برای افراد مسن 10 میلی‌گرم، سه بار در روز و برای نوجوانان بالای 13 سال از 10 تا 30 میلی‌گرم متغییر است. اغلب اگزازپام را برای کودکان زیر 13 سال تجویز نمی‌کنند.

 

عوارض جانبی قرص اگزازپام

اگزازپام مانند دیگر داروهای ضد اضطرابی عوارضی را به همراه دارد. به همین دلیل متخصصان توصیه می‌کنند همواره از دیگر روش‌های درمان اضطراب و بی‌خوابی استفاده کنید و تنها در موارد شدید و غیر قابل کنترل به سمت مصرف قرص بروید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راه‌های درمان اضطراب و درمان بی خوابی کلیک کنید.

در صورتی که پس از مصرف اگزازپام نشانه‌های آلرژیک مثل تورم پوست، خارش و تنفس سخت داشتید حتما به اورژانس مراجعه کنید. برخی دیگر از عوارض قرص اگزازپام عبارتند از:

-احساس سرگیجه و عدم تعادل در راه رفتن

-لرزش بدن، ضعف و احساس تب و گلودرد

-صحبت کردن بریده بریده و تلگرافی (حذف برخی از کلمات از جمله)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*