خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با مشاوره قبل از ازدواج پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
آیا مشاوره قبل از ازدواج برای گرفتن تایید متخصص است؟ در ابتدای آشنایی قبل از ازدواج خیلی از نکات مهم برای شروع یک زندگی مشترک نادیده گرفته میشود، به همین دلیل با گذشت سالها، مشکلات و اختلافات زیادی بین زوجین به وجود میآید. مشاوره قبل از ازدواج مانند واکسنی برای پیشگیری از طلاق محسوب میشود. ازدواج مهم ترین تصمیم در زندگی هر فرد است، پس برای تصمیم گیری و کسب مهارتهای لازم نیاز به آموزش دارید. باید بدانید که همسر آیندهتان در خانوادهای با افکار، فرهنگ، علائق و تربیتی کاملا متفاوت از شما بزرگ شده است؛ خواه ناخواه بسیاری از معیارها و علایق زندگی او با شما متفاوت میباشد؛ پس باید بیاموزید که چگونه با وجود این تفاوتها یک زندگی مشترک موفق بسازید. مشاوره خانواده مطمئن ترین روش برای رسیدن به یک زندگی موفق است.
ازدواجشان از هر لحاظی کامل و عالی به نظر میرسید. زوجینی که از هر لحاظی در زندگیشان موفق بودند. اما با گذشت زمان چهره زندگیشان عوض شده بود به طوری که هیچ امیدی برای بیرون امدن از بحران موجود نداشتند. دعوا با همسر جزو روال عادی زندگیشان شده بود و عشق اوایل ازدواج این زوجین از زندگی مشترکشان رفته بود. باید بدانید که مشاوره ازدواج در چنین شرایطی میتواند به شما کمک کند تا بتوانید با ترس، انتظارات، خشم و رفتارهای پرخاشگرایانه برخورد صحیحی داشته باشید و آنها را مدیریت کنید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ازدواج موفق کلیک کنید.
در ادامه مهمترین نکاتی که در مشاوره ازدواج میآموزید نوشته شده است:
هر کسی دارای یک شخصیت است و حساسیتهای خاصی دارد که در هنگام صحبت کردن و یا انجام یک کار در حال نشان دادن آنهاست. شخصیت از دوران کودکی تا بزرگسالی هر کسی در حال شکل گیری است. بنابراین باید بدانید که واکنش هرکسی نسبت به حساسیتها و خطهای قرمز، غیر قابل کنترل است. برای داشتن ازدواج موفق و برقراری ارتباط صحیح با همسر باید از حساسیتهای او آگاه باشید تا باعث تشدید حساسیت همسرتان نگردید.
از جمله مهمترین حساسیتهای افراد می توان به حساسیت به خشم، حساسیت به احترام، حساسیت به ناامیدی، حساسیت به ارزشها، حساسیت به بی کاری، حساسیت به خانواده و... اشاره داشت. این حساسیتها باعث میشوند تا خاطرات گذشته در فرد زنده شوند و حتی ممکن است موجب واکنش احساسی منفی در فرد گردد. شما مسئول این حساسیت منفی نیستید ولی مسلما خاطرات بد سرکوب شده و احساسات همسرتان را باز میگردانید و آنها را برایش زنده میکنید.
یکی از موارد مهمی که اکثر زوجین فراموش میکنند توجه به حساسیتهای خودشان است. خطرات بد سرکوب شده در ناخودآگاه که هنگام تحریک شدن برای انسان یادآوری میشوند، بسیار خطرناک هستند. بنابراین باید اول از چیزهایی که شما را آشفته، ناراحت و یا عصبانی میکند آگاه باشید. ممکن است در همسرتان عادات بدی وجود داشته باشد که شما آن را دوست نداشته باشید و خاطرات بد و احساسات منفیتان را تحریک و شما را عصبانی میکند؛ در نتیجه مانع به وجود آمدن ارتباطی صحیح بین شما و همسرتان میگردد.
معمولا زوجین در زمان برخورد با اختلافات زناشویی دائما یکدیگر را مقصر دانسته و همدیگر را سرزنش میکنند. به طوری که همواره همسرشان را مسئول خراب شدن رابطه و نابودی ازدواجشان میدانند. باید بدانید که سرزش یک نوع عذر و بهانه خود خواهانه است که سبب میشود یک نفر به قیمت ناراحتی و نارضایتی دیگری احساس بهتری داشته باشد. باید بپذیرید که هیچ کس کامل نیست.
باید به جای عیب جویی از نقصها و کمبودهای همسرتان، به طور محبت آمیزی در مورد مسائلی که شما را نارحت و عصبانی میکند، برخورد کنید. به آرامی و با ملایمت رفتار کنید؛ برنده یا بازنده بودن در زمان برقراری با همسرتان به هیچ عنوان معیاری صحیحی برای داشتن یک ازدواج موفق نیست. بلکه باید این نکته را درک کنید که نمیتوان با سرزش یک ارتباط موثر برقرار کرد. برای اطلاع بیشتر از عوامل اصلی طلاق کلیک کنید.
وقتی به جای انتظار برای تغییر همسرتان، تصمیم به بهبود رفتار خودتان بگیرید، احساس مسئولیت کرده و تغییرات مثبتی در زندگی مشترکان ایجاد میکنید. به مرور زمان متوجه میشوید که دیگر بسیاری از مشکلات گذشته را ندارید و احساس ناامیدی و درماندگی از شما دور شده است.
پویایی و مسئولیت پذیری به شما کمک میکند که به جای تمرکز بر روی نقصها، کمبودها و انتظار کشیدن، زندگی مشترک خود را بهبود بخشید. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که وقتی زن یا شوهر تغییر کنند، کل خانواده به سمت تغییر پیش خواهد رفت. برای کسب آگاهی بیشتر در زمینه خانواده موفق کلیک کنید.
در نهایت باید بدانید که مهم نیست که چقدر از شما انتقاد میشود یا اینکه همسرتان چقدر شما را مسئول خراب شدن رابطهتان میداند. شما باید همواره دیدگاه مثبت و انرژی خود را حفظ کنید. اگر درصدد تلافی کارها و واکنشهای همسرتان برآیید، اذیت خواهید شد و احساس درماندگی به شما دست میدهد.
مشاوره قبل از ازدواج دارای 3 هدف اساسی است:
1- بررسی آمادگی نامزدها برای ازدواج
2-ارزیابی هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی نامزدها
3- ارزیابی مهارتهای زندگی مشترک نامزدها
وقتی دو نفر تصمیم به ازدواج با یکدیگر میگیرند، مقدمات ازدواج خود را فراهم میکنند، اما با بررسی دقیقتر متوجه میشویم آنها مقدمات عروسی خود را فراهم میکنند و در واقع برای جشن عروسی آماده میشوند تا برای ازدواج. خرید و یا اجاره لباس عروسی، خرید طلا و جواهرات، اجاره سالن و تهیه سفارش غذا، تهیه لیست مهمانان، چاپ کارت عروسی و درنهایت مراسم عروسی. تمام آمادگیهای چند ماهه در یک شب به اتمام رسیده و ظاهراً همه چیز پسندیده است.
اما باید به این هم فکر کرد که اگر این زوج جوان با موضوعاتی مانند تصمیم گیری در مسائل زندگی مشترک، برنامه ریزی مالی، اوقات فراغت، برقراری ارتباط، اعتقادات مذهبی، فعالیتهای لذت بخش، صمیمیت و دلبستگی، مسئولیت پذیری، ایجاد تغییر در یکدیگر، قضاوت منصفانه بر مبنای جنبههای مثبت و منفی و... مواجه شدند با کدام وسیله در سبد جهیزیه و با کدام قسمت از ماشین و خانه خواهند توانست این مشکلات را حل کنند؟ اگر فریاد آنان در حل مسائل زندگی مشترک بلند شد و به گوش همسایه و دیگران رسید، آیا باز هم همه چیز آبرومندانه خواهد بود؟
هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج، کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است. این مرحله مهم ترین مرحله مشاوره ازدواج است زیرا جنبه پیشگیری دارد و در صورت هدایت صحیح، موجب تأمین بهداشت روانی خانواده میشود. اهمیت مشاوره پیش از ازدواج زمانی مشخص میشود که توجه داشته باشیم انسانها از یکدیگر شناخت کافی ندارند، بنابراین به منظور دستیابی به این شناخت برای ازدواج به کمک مشاوره نیاز دارید.
برای کسب اطلاع در زمینه تفاهم در زندگی مشترک کلیک کنید.
اولین موردی که در مشاوره ازدواج بررسی می شود این است که آیا یک فرد برای ازدواج آمادگی پیدا کرده است یا نه. پس از این که این مورد بررسی شد، اختلافاتی که ممکن است بین زوجین مشکل ساز شود مورد بررسی قرار می گیرند. برخی از این اختلافات به شرح زیر هستند:
برخی از ویژگی های شخصیتی بسیار مهم هستند و میتوانند تاثیر بسیار زیادی بر زندگی مشترک بگذارند. در صورتی که این ویژگی ها بین دو نفر بسیار متفاوت باشد، اختلافات زیادی در آینده برای شان ایجاد می شود. مثلاً درون گرایی و برون گرایی دو ویژگی شخصیتی کاملاً برعکس هم هستند و در صورتی که یکی از زوجین بسیار درون گرا دیگری بسیار برون گرا باشد این دور نمی توانند زندگی مشترک موفقی داشته باشد و با اختلافات زیادی روبه رو می شوند.
تحقیقات نشان داده که اگر اختلاف طبقاتی میان زوجین بسیار زیاد باشد، احتمال بروز مشکلات و اختلافات در زندگی آن ها تا حد بسیار زیادی افزایش می یابد. پس از این مسئله باید در کنار سایر عوامل اختلاف ساز مورد بررسی قرار گیرد. برای کسب اطلاع بیش تر در زمینه اختلاف طبقاتی در ازدواج کلیک کنید.
اختلاف قد یکی از مسائلی است که مربوط به ظاهر می باشد و به هر حال یک امر سلیقه ای است اما در کشوری هم چون ایران که افراد نگاه متعصبانه ای در این زمینه دارند (اکثر افراد معتقدند که قد مرد باید بلندتر از قد زن باشد و در غیر این صورت جلوه خوبی ندارد) در صورتی که این نگرش در یکی از طرفین وجود داشته باشد، می تواند به مرور نگاه او را نسبت به ازدواج و همسرش تغییر داده و مشکلات زیادی را ایجاد کند. پس از این مسئله باید قبل از ازدواج بررسی شود و راهکارهایی توسط فرد متخصص ارائه گردد.
طبق بررسی ها و تحقیقات انجام شده زوجینی که اختلاف سطح تحصیلات با یکدیگر دارند، بیش تر از ازدواج هایی که تحصیلات یکسان یا نزدیک به هم دارند با مشکل مواجه می شوند. پس این مسئله باید قبل از ازدواج به درستی بررسی گردد.
مذهب، نگرش و عقیده از مسائلی هستند که مربوط به هر شخص می باشند اما در رابطه با ازدواج نمی توان این مسئله را کاملاً شخصی دانست چرا که به هر حال زن و شوهر قصد دارند ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر برقرار کنند و به عبارتی شریک زندگی هم شوند. اگر که عقاید مذهبی این دو نفر تفاوت بسیار زیادی با هم داشته باشد، مسلم است که در سایر زمینه ها نیز با مشکلات و اختلافات متعددی روبرو می شود. برای اطلاع بیش تر در زمینه اختلاف مذهبی در ازدواج کلیک کنید.
برخی از افراد شریکی که برای ازدواج خود انتخاب کرده اند را بسیار دوست دارند و حتی انتخاب کاملا درستی نیز دارند و هیچ مشکل خاصی بر سر راه شان نیست. اما این افراد ترس و اضطرابی را نسبت به ازدواج در خود احساس می کنند. ترس از این که نتوانند به درستی مسئولیت های خود را انجام دهند و در ایفای نقش جدید خود با مشکل مواجه شوند. حتی برخی دیگر نیز ترس شدیدی از ازدواج دارند اما علت آن را به طور خودآگاه نمی دانند. در این شرایط مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک می کند تا علت استرس از ازدواج را بررسی کند و با ارائه راهکارهایی علمی و اصولی بتوانند از این ترس و اضطراب رهایی یابند و ازدواج موفقی داشته باشند.
در مشاوره پیش از ازدواج، مشاور جلساتی به صورت انفرادی و زوجی (زوج درمانی)، مشاوره میدهد. گاهی اوقات بعضی از مشاوران آزمونهای معتبری را به صورت کتبی از طرفین میگیرند که احتمال موفقیتآمیز بودن ازدواج را بررسی میکند، البته احتمال به معنی قطعیت نیست. این آزمونهای شناختی به منظور شناخت زیر ساختهای شخصیتی طرفین به کار میرود. به عنوان مثال، در نظر بگیرید از طریق این آزمونها، یکی از زوجها درونگرا شناسایی شود که تمایل به کنارهگیری، سکوت، تنهایی و خلوت دارد. در مقابل زوج دیگر برونگرا است به طوری که حضور در جمع، خرید کردن و مهمانی رفتن را ترجیح میدهد. مسلماً این دو نفر در ارتباط با هم به مشکلاتی برخورد خواهند خورد، چرا که خصوصیات زیرساختی شخصیتشان با هم متفاوت است، به این معنی که یک نفر همیشه باید گذشت کند و خواستههای خود را نادیده بگیرد.
متخصص در مشاوره پیش از ازدواج توانایی سنجش و شناخت تفاوتهای زیر بنای شخصیت را دارد و نظر زوجین را نسبت به این تفاوتها جلب میکند. موارد دیگری که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بررسی میشود آرزوها، تمایلات، توقعات، خط قرمزها و رمز و رازهای طرفین است. مشاوره قبل از ازدواج به طور کلی مشاوره برای انتخاب مورد مناسب برای یک عمر زندگی است. در مشاوره قبل از ازدواج، مشاور هیچ وقت به طرفین نمیگوید که این کار را بکنید یا نکنید بلکه وظیفه مشاور آگاه کردن است. او میگوید که نتیجه چنین ازدواجی چه خواهد بود تا شما خودتان دست به انتخاب بزنید. مشاور تلاش میکند دیدگاهها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار داده و طرف مقابل را با این دیدگاهها و اهداف آشنا کند.
اول از همه باید فکر کنید چه چیزهایی را میتوانید و باید با مشاوره ازدواج در میان بگذارید؟ آیا باید تمام جزئیات مسائل خانوادگیتان را به مشاور بگویید یا فقط مسائلی را مطرح کنید که باید روی آنها کار بشود؟ اگر مسأله خیلی حساس است، آیا باید تمام آن را تعریف کنید یا باید شمایی کلی از مسأله را بگویید؟ اگر همسرتان در جلسه حاضر است و تعریف کردن موضوع خاصی باعث شرمندگی او میشود، او را دچار خشم میکند یا در او احساس گناه را بیدار میکند، بهتر است بعضی چیزها مخفی بماند مگر اینکه موضوع اصلی مراجعه شما به مشاور همان باشد.
نظرات منصفانهای درباره نقاط قوت و ضعف همسرتان و همچنین درباره خودتان ارائه بدهید. آماده باشید به جای اینکه تمام مدت از همسرتان ایراد گرفته و از او انتقاد کنید، درباره خودتان هم حرف بزنید. بگویید: «احساس خشم کردم وقتی که...» یا «احساس غم کردم وقتی که..." روی مشکلات اصلی متمرکز شوید. ممکن است در زندگی زناشوییتان با چند مسأله دست و پنجه نرم کنید، بدترین و بزرگترین مشکل را درنظر گرفته و به کمک مشاور نخستین مرحله را برای آن طراحی کنید. جزئیات را مستند کنید؛ تاریخها، ساعتها و محلهای وقایع مهمی که به یاد دارید را در اختیار مشاورتان قرار دهید تا چشم انداز دقیقی از موقعیت موجود داشته باشد. با توجه به آنچه گفته شد، اگر بخواهید برای مشاوره ازدواج مراجعه کنید، فکر میکنید چه مسائلی برایتان اولویت داشته باشد؟ برای آگاهی بیشتر، مقاله سوالات مهم قبل از ازدواج را مطالعه فرمایید.
همانطور که گفته شد زمان انجام مشاوره ازدواج دارای اهمیت بسیاری است. هدف از انجام مشاوره قبل از ازدواج رسیدن به یک مدل برای برقراری ارتباط بین زوجین است و برای آنکه این امر با موفقیت توام گردد، میبایست در زمان مناسبی این کار صورت پذیرد. بلافاصله پس از آشنایی و یا شروع صحبت موقعیت مناسبی برای اینکار نیست. برای اطلاعات بیشتر از آشنایی قبل از ازدواج کلیک کنید.
همچنین گذشت زمان زیاد از آشنایی به دلیل اینکه رابطه عاطفی شکل گرفته از سودمندی جلسات مشاوره ازدواج خواهد کاست. معمولا بهترین زمان انجام مشاوره در صورت خواستگاری بعد از هشت الی ده ساعت گفتگو و در صورت آشنایی پس از دو یا سه ملاقات است. با این حال در هر مرحله از آشنایی که هستید برای ازدواج (که یکی از اصلی ترین تصمیمات زندگی هر فرد است) باید از یک متخصص مشورت بگیرید. برای دریافت مشاوره ازدواج میتوانید با مشاوران مرکز هنر زندگی تماس گرفته تا شما را یاری کنند.
طبق تحقیقات و بررسیهای انجام شده، زوجینی که مشاوره قبل از ازدواج را دریافت کردهاند 30 درصد بیشتر از سایر زوجین ازدواج موفق داشتهاند. مشاوره ازدواج نقاط ضعف و مشکلات احتمالی در آینده زندگی مشترکتان را بررسی کرده و شما را نسبت به آنها اگاه میکند. در واقع مشاوره ازدواج مانند یک شبیه ساز است. به این صورت که چالشهای پیش رو را به شما نشان داده و راه برخورد و حل آنها را نیز در اختیارتان قرار میدهد.
برخی از زوجین با خود فکر میکنند که شاید مشاوره قبل ازدواج با تشخیص عدم سازگاری، آنها را از ازدواج با یکدیگر منع کند و در نتیجه بدون دریافت مشاوره و حل چالشهای پیش رو زندگی خود را شروع میکنند. اما این را بدانید که مشاوره یک مانع نیست؛ روانشناس به بررسی عمیق شخصیت و سازگاری شما میپردازد و اگر عدم سازگاری شما تشخیص داده شود، با شرکت در جلسات زوج درمانی و خانواده درمانی میتوانید این موانع را به طور کامل برطرف کرده و خانواده موفق و سالم خود را از پایه شکل دهید. برای دریافت مشاوره روانشناسی از مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.
خدمات زوج درمانی فقط به زوجینی که با مشکلات ازدواج مواجه هستند اختصاص ندارد؛ بلکه برای همه مردم چه قبل از ازدواج و چه بعد از ازدواج پیشنهادات مفیدی برای بهبود رابطه ارائه می دهد. با اینحال تحقیقات نشان می دهد زوج ها با تاخیری شش ساله به دنبال مشاوره با زوج درمانگر برای حل و فصل مشکلات می روند.
همه چندسال اول زندگی خود را با مسائل و مشکلات متعدد دست به گریبان بوده و به عنوان آخرین راه حل به مشاوره ازدواج مراجعه می کنند. حتی اگر به عنوان یک زوج رابطه سالم و رضایت بخشی دارید و یا به تازگی تصمیم به ازدواج گرفته اید مراجعه به مشاوره روانشناسی قبل ازدواج راهی کوتاه تر و آسان تر برای تقویت مهارت های ارتباطی و افزایش صمیمیت بین شما خواهد بود.
در مشاوره ازدواج به دلیل اینکه بخشی از رابطه پشت سر گذاشته شده و اسیب ها تا حدی عمق پیدا کرده است رسیدن به درمان نیاز به تعهد زمانی برای جبران آسیب ها دارد و زوجین باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب وقت بگذارند. اما مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج اغلب مشاوره کوتاه مدت محسوب شده و در صورت تمایل طرفین برای ارزیابی عمیق تر مسایل می تواند در جلسات بیشتری نیز ادامه پیدا کند. زمان مشاوره بستگی به خواست مراجعین دارد.
پرداخت هزینه مشاوره ازدواج یک سرمایه گذاری سودآور گران بها و ارزشمند برای آینده روابط مشترک در ازدواج است و به طور کلی هر شکل از مشاوره با هر هدف و انگیزه ای برای سلامت روح و روان فرد خوب است. جلسات مشاوره ای که در کلینیک های روانشناسی از جمله هنر زندگی برای مراجعین اختصاص می یابد به تقویت مهارت های ارتباطی مراجع منجر شده و علاوه بر آن احساس قدرتمندی و افزایش اعتماد دوطرفه زوجین را فراهم می کند. در فضایی که اعتماد شکل گرفته باشد دنبال کردن اهداف مشترک آسان تر خواهد بود.
مشاوره روانشناسی ازدواج به دلیل حساسیت هایی که در حیطه مورد بررسی خود دارد ناگزیر با چالش های متفاوتی روبرو می شود. به طور مثال اجتناب کردن اولیه زوجین از مراجعه به مشاور، نگرانی و بالا رفتن سطح تنش ها و اضطراب طرفین از برملا شدن مکنونات قلبی که تا کنون پنهان و ناگفته مانده، عدم تحمل این سطح از استرس و عدم توانایی برای مدیریت و کنار آمدن با آن.
با وجود این چالش ها پر واضح است که بهبود هر رابطه ای نیازمند مواجه شدن طرفین با موضوعات سخت و مهم است. اینکه بتوانید باورها و افکار واقعی خود را که تا کنون به دلیل برخی ملاحظات به زبان نیاورده اید مطرح کنید به شکستن سد رابطه کمک کرده و با کمک مشاور ازدواج یا حل و فصل می شوند و یا به این نتیجه می رسید که مناسب ازدواج با یکدیگر و ادامه رابطه نیستید.
روانشناس حرفه ای با ایجاد محیطی امن در تقویت احساس امنیت روانی بابت مطرح کردن نظرات و عقاید مراجع بدور از مورد قضاوت قرار گرفتن بسیار خوب عمل می کند. ناگفته نماند که مطرح کردن برخی افکار و بیان بخشی از احساسات می تواند موجبات رنجش طرفین و بروز تعارض در رابطه را فراهم کند. بی شک بروز تعارض کوتاه مدت که منتهی به مدیریت و حل کردن مشکلات بشود ارزش صادق بودن در بیان توقعات و انتظارات را دارد. چرا که با روی سطح آمدن ناراحتی ها و رفع کردن آن ها می توان از مسیر سخت رابطه گذر کرد. در این میان نقش مشاور ازدواج در پایدارتر و قوی تر کردن ازدواج بسیار مهم و ارزشمند است.
category_id=434دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*