تکنیک های یادگیری سریع و آسان همواره از طرفداران زیادی برخوردار بوده است. یادگیری یکی از چالش های پیش روی انسان از ابتدای تولد تا مرگ است. در تمام طول زندگی، انسان آگاهانه یا ناآگاه در حال یادگیری است. با توجه به اینکه در دنیای مدرنی زندگی می کنیم که هر روز با حجم عظیمی از دانش و اطلاعات جدید بمباران می شویم و تا بخواهیم خود را با آهنگ داده های جدید همراه سازیم موجی دیگر از جلوه های جدید علم از راه می رسد، پس لازم است خود را از نظر سطح دانش با چنین فضایی هماهنگ کنیم. بنابراین یادگیری سریع مطالب آموزشی یک ضرورت است و پیگیری تکنیک های یادگیری سریع برای افزایش مهارت و توانمندی مغز امری ضروری به حساب می آید. برای کسب آگاهی بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله مراحل یادگیری را نیز مطالعه کنید.
سرعت یادگیری مقوله ای است که با قابلیت های ذهنی و توانایی مغز ارتباط مستقیم دارد. یعنی هرچه به مغز اطلاعات بیشتری بدهیم و مخزن انباشته ای از دانش و معلومات بالاتری باشد به همان نسبت سرعت پردازش در آن افرایش پیدا کرده و روند یادگیری سیر صعودی طی می کند. شرکت در جلسات مشاوره تحصیلی یکی از تکنیک هایی است که به افزایش قدرت یادگیری سریع کمک می کند.
برای اینکه بتوانید در یادگیری سریع مطالب مهارت پیدا کنید راهکارها و تکنیک هایی وجود دارد که انجام انها در رشد مغز و همچنین افزایش توانایی یادگیری سریع کمک می کند. این روش ها در کمک به افراد دارای اختلالات یادگیری نیز مؤثر است.
هر کسی با توجه به روحیات، ساعات خواب و بیداری و توانایی ذهنی خود، در زمان های خاصی از روز سطح هوشیاری بالاتری دارد و مطالب را بهتر درک می کند. پس با شناختی که از خود دارید، برنامه معمول زندگی خود و عادت های خود، زمان ثابتی در روز را به فراگیری اختصاص دهید. مکانی را برای مطالعه در نظر بگیرید که آرام و به دور از استرس و تراکم باشد تا تمرکزتان بهم نریزد.
گاهی اگر به بدنتان توجه بیشتری بکنید و روح و روان و جسم خود را از نظر سلامتی تغذیه کنید، روی یادگیریتان تاثیر بسزایی خواهد داشت زیرا بین یادگیری و توان تمرکز و تقویت حافظه ارتباط مستقیمی وجود دارد. هرچه قدرت حافظه بهتری داشته باشید و متمرکز عمل کنید سرعت یادگیری بیشتری خواهید داشت. به عنوان مثال افرادی که به دلایل مختلف میزان سروتونین و دوپامین بدنشان پایین است یا کم خونی دارند مشکل عدم تمرکز یا پرش فکر دارند و حتی در بعضی موارد دچار حواس پرتی می شنوند.
همانطور که همه می دانیم عقل سالمدر بدن سالم است. پس اگر مشکلاتی از این قبیل دارید تلاش برای بهبود شرایط جسمی و روحیتان می تواند به سرعت یادگیری ذهنتان کمک بزرگی کند. پیشنهاد می شود از طریق ورزش، تقویت روحیه، تغذیه سالم، تمرینات یوگا، مدیتیشن و...به تقویت ذهن و قدرت یادگیری سریع بپردازید.
در این روش روی یادگیری و آموختن مطالب تمرکز کنید و سپس با استفاده تمرین و بکاربردن سیستم پرسش و پاسخ، اطلاعات و دانسته های خود را مورد سنجش قرار دهید.(روش یادگیری آگاهانه اولین بار توسط مالکوم گلدول به کار رفته و در کتابش با عنوان تافته جدابافته به آن اشاره کرده).بعد از آن به مرور سطح تمرینات خود را تغییر دهید و با افزایش مهارت های یادگیری به نهادینه شدن اطلاعات در ذ
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*