خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با ترک اعتیاد به ترامادول در خانه پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
ترک اعتیاد به ترامادول در خانه امکانپذیر است؟ اگر برای ترک به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه نکنیم چه مشکلی پیش میآید؟ امروزه جوانان علاقه زیادی به مصرف ترامادول پیدا کردهاند چرا که فکر میکنند این دارو احساس نشاط و سرزندگی و یا قدرت بیشتری در فرد ایجاد میکند. مصرف خودسرانه و طولانی مدت این دارو باعث اعتیاد در فرد مصرفکننده میشود. عدهای از افراد برای اجتناب از بستری شدن، تصمیم میگیرند که اعتیاد را در خانه و به روش غیراصولی ترک کنند. اما باید بدانید که ترک خانگی ترامادول عوارض ترک را افزایش میدهد و حتی ممکن است منجر به ایست قلبی شود. ترک غیراصولی، امکان بازگشت به سمت اعتیاد را نیز افزایش میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
ترامادول یک اپیوئید مصنوعی است و به دسته ای از داروهای مسکن و ضد درد تعلق دارد. قرص های این دارو به صورت پنجاه، صد و دویست میلی گرم در بازار موجود است. بر خلاف سایر مواد افیونی مصنوعی مانند فنتانیل، ترامادول بسیار ضعیف تر از یک تریاک سنتی است. اثرات آن به اندازهای خفیف بوده است که پزشکان اغلب آن را جایگزین مطمئنتری برای سایر مسکنهای مخدر می دانستند. اما در سالهای اخیر، گزارشهایی مبنی بر مراجعه مکرر به اورژانس به دلیل مصرف ترامادول شروع به انباشته شدن کردهاند. پزشکان بیشتر و بیشتر از بیماران وابسته به ترامادول گزارش می دهند و فهرست علائم بالقوه ترک ترامادول همچنان در حال رشد است.
آمار رو به فزونی مصرف ترامادول نشان می دهد که مصرف این دارو در حال افزایش است. بر اساس آمارهای دولتی، نسخه های ترامادول تنها در کشور امریکا و در عرض پنج سال ۸۸ درصد افزایش یافته است و از ۲۳.۳ میلیون در سال ۲۰۰۸ به ۴۳.۸ میلیون در سال ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۲ رسیده است. بین سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۱۱، تعداد مراجعات به اورژانس مربوط به عوارض مصرف ترامادول که شامل سوءمصرف یا اوردوز میشد، ۲۵۰ درصد افزایش یافت. صرف نظر از اینکه از ترامادول سوء استفاده می کنید یا آن را به صورت درمانی مصرف می کنید، این دارو می تواند باعث تحمل و وابستگی شود. هنگامی که از نظر جسمی به یک دارو وابسته می شوید با قطع مصرف آن علائم ترک را تجربه خواهید کرد.
ابتدا جوانان به عنوان این که تمرکز را افزایش دهند یا زود انزالی را برطرف و افسردگی را از بین می برد آن را مصرف می کنند و بعد اسیر این داروی مخدر می شوند. میزان سدیم خون در این افراد تغییر می کند و منجر به تشنج می شود. هم چنین ترک ترامادول روی حرکت اسپرم ها اثر می گذارد و می تواند عقیمی هم ایجاد کند. مکانیزم اثر این دارو همانند سایر داروهای مخدر است و پس از مصرف بیرویه و طولانی مدت، وابستگی ایجاد میکند و علائمی شبیه به مسمومیت با سایر مواد مخدر در فرد به وجود میآورد. برای ترک واقعی و موثر ترامادول، بهتر است فرد بیمار با یک روانشناس متخصص اعتیاد و همچنین پزشک متخصص در تماس باشد.
بیشترین دلایل مصرف ترامادول عبارت است از:
-رفع خستگی و خواب آلودگی
-رفع درد زیاد
-ترک اعتیاد به انواع مواد مخدر دیگر
-سرخوشی و نئشگی ناشی از مصرف ترامادول
-درمان زود انزالی
تعریق زیاد، لرزش و تحریک پذیری، اضطراب
اسهال و احساس تهوع و استفراغ
از دست دادن اشتها، پانیک، پارانویا یا نشانه های حملات پانیک
درد عمومی در بدن و درد در ماهیچه ها یا مفاصل مشکل در به خواب رفتن و در خواب ماندن
آبریزش بینی، عطسه یا سرفه، کوفتگی در بدن.
علائم در عرض یک یا دو روز پس از آخرین دوز مصرفی شروع می شود و معمولاً در حدود یک هفته برطرف می شود. در بیشتر موارد، علائم ترک ترامادول نسبت به سایر مواد افیونی مانند هروئین و اکسی کدون شدت کمتری دارد. اثرات ترامادول بر روی گیرنده های مواد افیونی نسبتاً خفیف است. به این معنا که برای مغز شما راحت تر خواهد بود که با عدم وجود آن سازگار شود.
تجربه ترک شما به عواملی بستگی دارد که در وهله اول باعث وابستگی شما به ترامادول شده است. مانند سطح درد و سابقه سوء مصرف مواد. اختلال مصرف مواد افیونی (اعتیاد) عوارض دیگری را نیز به همراه دارد. یک مطالعه مهم که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد برای اولین بار نشان داد که افراد از نظر فیزیکی حتما به ترامادول وابسته می شوند. این امر حتی در هنگام مصرف آن طبق دستور پزشک نیز صادق است. وقتی فردی از نظر جسمی به دارو وابسته است، به این معنی است که با قطع یا کاهش دوز دارو، علائم ترک را تجربه خواهد کرد. ترامادول مانند یک اپیوئید عمل می کند. به این معنی که بسیاری از علائم ترک آن شبیه علائم سایر سندرم های ترک است. اما بر خلاف مواد افیونی سنتی، ترامادول تأثیر قابل توجهی بر چندین انتقال دهنده عصبی دیگر مغز از جمله سروتونین دارد. به همین دلیل، ممکن است علائم ترک دیگری را نیز مضاف بر بقیه مواد تجربه کنید. از جمله علائمی که معمولاً با ترک داروهای ضد افسردگی مرتبط هستند.
تجربه کناره گیری از مواد و از جمله ترامادول در هر کسی متفاوت است. نمیتوان دقیقاً پیشبینی کرد که چه زمانی علائم ترک شما شروع میشوند، چه مدت ادامه خواهند داشت یا چقدر شدید خواهند بود.
عواملی که می توانند بر تجربه ترک ترامادول در افراد متفاوت تأثیر بگذارند عبارتند از: مدت زمان مصرف دارو، میزان مصرف و تعداد دفعات مصرف.
عوامل دیگری که می توانند بر شدت و نحوه دفع مواد از بدن شما تأثیر بگذارند به شرح زیر می باشد:
سطح سلامت عمومی بدن، سن و سال، عوامل ژنتیکی، سطح سلامت روان، مصرف همزمان سایر مواد مخدر، سابقه سوء مصرف مواد در سال های گذشته.
در یک بزرگسال سالم معمولی، ترک ترامادول یک تا دو روز پس از آخرین دوز شروع می شود. پس از روز سوم به اوج خود می رسد و در عرض یک تا دو هفته فروکش می کند.
برخی از افراد برای اجتناب از بستری شدن در کلینیک ترک اعتیاد، به ترک در خانه روی میآورند. ترک ترامادول در خانه با کاهش دوز و جایگزینی دارو امکانپذیر است ولی این روش فقط جسم را پاکسازی میکند و روان که بیشترین نقش را در اعتیاد دارد، سم زدایی نمیشود. به همین دلیل احتمال بازگشت به اعتیاد افزایش پیدا میکند. مشکل دیگر روش ترک خانگی، تقویت علائم و عوارض اعتیاد به ترامادول است. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه اعتیاد به ترامادول کلیک کنید.
هنگامی که ترک تحت نظر پزشک انجام شود، این علائم کنترل میشوند و با استفاده از داروهای ترک اعتیاد تسکین پیدا میکنند. اما ترک در خانه که به صورت غیر اصولی انجام میشود، علائم را تشدید کرده و حتی ممکن است منجر به ایست قلبی و تشنج شود. علائم ترک ناگهانی و غیراصولی ترامادول عبارت است از:
-اضطراب و بی قراری
-تعریق و تب و لرز
-بیخوابی
-تهوع، استفراغ واسهال
-درد جسمانی ترک اعتیاد
-ترس شدید
-گر گرفتگی و لرزش بدن
-عصبانیت
-توهم
-تشنج
-ایست قلبی
بنابراین عوارض جانبی ترک هر نوع ماده مخدری ناخوشایند است. برای آگاهی در مورد خماری و حالات آن کلیک کنید.
افرادی که مدت کوتاهی و با دوز کمی مصرف کردهاند، سریعتر ترک میکنند و افرادی که مدت طولانی درگیر اعتیاد به ترامادول بودهاند، به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. هم چنین بهتر است قبل از درمان نوار مغز گرفته شود تا تشنج های پنهان کشف شود. از ترک مواد در خانه اجتناب کنید چرا که خطر مرگ و زندگی افزایش می یابد. برای آشنایی بیشتر با روش های برتر ترک اعتیاد در خانه کلیک کنید.
پس از این که به هر روشی توانستید اعتیاد را ترک کنید، لازم است راهکارهایی را در پیش بگیرید تا از بازگشت به سمت اعتیاد پیشگیری نمایید. مصرف دوباره مواد مخدر یکی از مشکلات بسیار رایج افراد معتاد است. برای جلوگیری از مصرف دوباره این راهکارها را امتحان کنید:
-دوری از افراد و موقعیتهایی که شما را به یاد مصرف ترامادول میاندازند.
-کمک گرفتن از خانواده و مشاور
-سرگرم کردن خود با فعالیتهای ارزشمند
-خواب کافی و منظم
-تغذیه مناسب
-ایجاد تصویر ذهنی درست از خود
-در پیش گرفتن سبک زندگی جدید
-تغییر دوستان و افرادی که مسبب رو آوردن به مواد بودند ( برای اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر دوستان در اعتیاد کلیک کنید.)
ترک ترامادول و یا سایر مواد مخدر، همانند درمان بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر است. برای درمان و ترک موفق لازم است که از راه صحیح آن اقدام کرد با کمک گرفتن از خانواده، دوستان و مشاوران میتوان این مشکل به بهترین نحو حل کرد. با صرف هزینه و وقت کافی میتوانید این مشکل را از ریشه حل کنید و نشاط و سرزندگی را به خودتان برگردانید. پس یکبار برای همیشه مشکل را برطرف کنید. داشتن یک برنامه پیشگیری از اعتیاد می تواند در پیشرفت روند ترک و جلوگیری از بازگشت بسیار مفید باشد.
همانطور که گفته شد ترک اعتیاد به تنهایی کار درستی نیست و مشکلات و پیامدهای جدی را با خود به همراه دارد. اما برخی از افراد دلایل مخصوص خود را برای عدم مراجعه به متخصص دارند که از آنها میتوان به ترس از آبرو یا مشکلات مالی اشاره کرد. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی این شرایط را برای شما فراهم کرده تا بدون مراجعه حضوری و هزینه کمتر به صورت تلفنی با متخصصان این مرکز تماس بگیرید و ترک اعتیاد در خانه را تحت نظارت آنان شروع کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*