خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با پشیمانی بعد از طلاق پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
بنظر میرسد پشیمانی بعد از طلاق احساسی شایع در میان اکثر زوجهای جداشده باشد. طلاق به معنای جدایی زوجین از یکدیگر و به دلیل شکست در زندگی مشترک است. اساسا ازدواج با عشق و علاقه هر دوطرف نسبت به یکدیگر شروع میشود اما گاهی اوقات این عشق دوام چندانی نمییابد و به طلاق و جدایی ختم میشود. افراد بعد از طلاق درگیر احساسات متفاوتی میشوند که از آنها میتوان به دلتنگی و پشیمانی اشاره کرد. آنان از این که چرا برای دوام زندگی مشترکشان تلاش کافی نکردهاند، دچار عذاب وجدان میشوند. در این مقاله قصد بررسی علل احساس پشیمانی بعد از طلاق را داریم و در پایان به نکاتی در رابطه با از بین بردن این حس در افراد اشاره میکنیم. اگر در حال تصمیمگیری راجع به طلاق هستید، میتوانید از مشاوره قبل از طلاق کمک بگیرید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره طلاق کلیک کنید
.
جامعه در غالب موارد نسبت به افرادی که طلاق گرفتهاند دید مثبتی ندارد؛ خصوصاً اگر در جامعهای سنتی و پایبند به اصول کلاسیک خانواده زندگی میکنید. در نتیجه همین دید منفی، بعضا تنشهای فکری با اجتماع و نهایتا فشار فکری دامن فرد مطلقه را میگیرد. این وضعیت در مورد خانم ها و ازدواج با زن مطلقه شدت بیشتری دارد. یک از سنگینترین اثرات این وضعیت، عــذاب وجدان و پشیمانی شدید فرد است. به این ترتیب که فرد خود را به خاطر این کار ملامت و سرزنش میکند.
مشکلات زندگی بعد از طلاق موجب می شود که افراد با چالش های بسیاری مواجه شوند. مشکلات مالی، تنش های روانی، مورد قضاوت اطرافیان قرار گرفتن، حضانت فرزندان و مواردی از این دست همگی فشار عصبی افراد را تشدید می کند. به همین دلیل ممکن است اولین فکری که به ذهن فرد خطور می کند، برگشت بعد از طلاق باشد. اما باید توجه داشت که نباید در این مورد عجولانه رفتار کرد.
طلاق برای زندگی تمام فرزندان به خصوص کودکان تهدیدی دردناک محسوب میشود. چراکه از این پس به عنوان فـرزندان طلاق با چالش های بسیاری مواجه می شوند. کودکان به دلیل تاثیر پذیری بالا در غالب موارد دچار عواقب منفی طلاق خواهند شد. فراتر از تمام دلتنگیهایی که در نتیجه طلاق برای کودک پیش میآید، دلتنگی پدر و مادر است. بعد از طلاق نیازهای عاطفی کودک به حضور پدر و مادر و احساس امنیت خاطر و آرامش که یکی از مهمترین نیازهای اولیه و اساسی کودکان است به طور کامل برطرف نمیشود. بنابراین جدایی ضربه عاطفی مهمی به کودکان وارد میآورد. پدر و مادر نیز به خاطر عشقی که به فرزند خود دارند با دیدن این شرایط دچار پشیمانی بعد از طلاق میشوند.
اکثر افرادی که طلاق میگیرند در صدد ازدواج مجدد بر میآیند؛ درحالی که ممکن است هنوز آثار طلاق از بین نرفته باشد. ازدواج مـجدد میتواند دلایل مختلفی داشته باشد اما نکته اینجاست که بعضی از افراد بدون این که آثار ناشی از جدایی و طلاق را از بین ببرند دست به ازدواج مجدد میزنند. افرادی که بعد از طلاق گرفتن بدون توجه به اتفاقی که افتاده و بررسی دلایل آن دوباره ازدواج میکنند، در اغلب موارد در زندگی مشترک جدید خود نیز دچار مشکل میشوند. این افراد آن بخش از رفتارهای خود که در طلاق تاثیرگذار بوده را نشناختهاند و همین عدم تــغییر رفتار در زندگی جدید دوباره مشکل ساز شده و فرد گرفتارپشیمانی بعد از طلاق میشود.
طلاق به خودی خود هزینههای قابل توجهی دارد. جدای از آن هزینههای زندگی بعد از طلاق بسیار بیشتر از زندگی قبل از طلاق است. چرا که بعد از طلاق استرس مالی خصوصا برای زن ها بیشتر می شود. در چنین شرایطی بهترین حالتی که پیش میآید این است که بیشتر کار میکنید تا درآمد خود را افزایش دهید و بتوانید از پس مخارج بر بیایید. در چنین شرایطی ممکن است پشیمانی بعد از طلاق به افسردگی بعد از طلاق نیز منجر شود.
یکی دیگر از مهمترین دلایل پشیمانی بعد از طلاق، احساس دلتنگی است. زنان و مردان به دلایل متعددی دچار دلتنگی بعد از طلاق میشوند. علاقه به همسر سابق، مرور خاطرات گذشته و... از دلایل دلتنگی است. اگر هنوز نتوانستهاید همسر سابق خود را فراموش کنید، میتوانید با کمک گرفتن از یک روانشناس، مشکلات خود در زندگی سابق را ریشه یابی و برطرف کرده و سپس برای ازدواج با همسر سابق اقدام کنید.
برای رفع احساس پشیمانی بعد از طلاق چه باید کرد؟ اول از همه باید بگوییم که بخشی از این پشیمانی کاملا طبیعی است. چرا که تصمیم برای طلاق یک تصمیم بسیار سخت و بزرگ است که زندگی شما را تحت تاثیر قرار میدهد. اولین قدم این است که بدانید هیچ وقت برای تلاش کردن دیر نیست. در این رابطه فرقی نمیکند که تلاش شما نتیجه بدهد یا نه، بلکه مهم این است که تمام تلاش خود را برای بازیابی زندگی مشترکتان انجام بدهید. اگر واقعا احساس پشیمانی میکنید هرکاری که برای بازیابی زندگی مشترکتان ممکن و لازم است را بکنید.
این کار حتی اگر نتیجه هم ندهد بخشی از عذاب وجدان و پشیمانی بعد از طلاق شما را که ناشی از عدم تلاش برای حفط زندگی مشترک بوده را از بین میبرد. در هر صورت اگر فرصت تشکیل دوباره زندگی مشترک قبلی فراهم شد یا نه باید خود را ببخشید. بخشش خـود در کاهش عذاب وجدان و بازگشت به زندگی عادی بسیار موثر است؛ چرا که زندگی هنوز ادامه دارد و نباید قبل از پایان آن، شکست را پذیرفت. اشتباهتان هرچه که بوده بپذیرید و از آن درس بگیرید.
برای رفع احساس پشیمانی بعد از طلاق کارهای دیگری هم میتوانید انجام دهید. به عنوان مثال دیدار بعد از جدایی برای ایجاد یک رابطه دوستانه با همسرتان بعد از طلاق میتواند این احساس را کاهش بدهد. چنین رابطهای به خصوص هنگامی که شما فرزند دارید بسیار موثر و کارآمد است. این وضعیت حتی میتواند آشتی با همسر و آغاز دوباره زندگی مشترک شما را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی به یاد داشته باشید که ازدواج مجدد همسرانی که از هم طلاق گرفتهاند یک امر کاملا طبیعی است.
فراموش نکنید که جدایی زوجین آسیبهای فکری متعددی را به هر دو طرف وارد میکند و اگر در این میان فرزندی هم باشد زندگی او نیز شدیدا تحت تاثیر آسیب های طلاق قرار میگیرد. در این وضعیت بررسی تمامی جوانب امر واجب و ضروری است تا عملی نسنجیده و عجولانه انجام ندهید. فراموش نکنید که شما در برابر زندگی مشترکتان مسئول هستید.
پشیمانی بعد از طلاق و تمایل به رجوع برای بسیاری از افراد اتفاق میافتد اما مسلما کار راحتی نیست. موارد زیادی به عنوان علت اصلی و عوامل طلاق زوجین تاثیر گذار هستند و مطمئنا مشکلاتی در زندگی شما بوده که تصمیم به طلاق گرفتهاید. حال اگر قصد بازگشت دارید باید ابتدا آن مشکلات را برطرف سازید تا زندگی مشترک مجددتان با موفقیت انجام گرفته و پیش رود. با کمک گرفتن از یک فرد متخصص میتوانید مشکلات را ریشه یابی کرده و در جهت برطرف کردن آنها گام بردارید. متخصصان و روانشناسان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره روانشناسی کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*