ممکن است با خودخواهی خود و یا اطرافیانتان درگیر باشید. افرادی که مدام سعی میکنند از خود و موفقیتهایشان تعریف کنند و به دنبال توجه و تمجید شدن از جانب دیگران هستند. افراد خودخواه خود را ستاره درخشان جمعها میپندارند و در عین حال برای هیچکس ارزش قائل نیستند. برخورد و رفت و آمد با افراد خودخواه انرژی روانی زیادی از شما میگیرد و به جای تمام آنها انرژی منفی را به اطراف انتقال میدهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد افراد خودخواه و نحوه برخورد و درمان آنها تا پایان مطلب همراه باشید.
ممکن است دیگران گمان کنند فردی خودخواه هستید اما خود این مسئله را قبول نداشته باشید؛ به خاطر داشته باشید که بین خودخواه بودن و برچسب "خودخواه" بودن تفاوت وجود دارد؛ زیرا ممکن است اعمال ما برای شخص دیگری خوشایند یا به نفع نباشد و در اینصورت شما را خودخواه خطاب کنند. اما اگر با صرف توجه و دقت در کارهای خود متوجه شدید که به شخص دیگری توجه ندارید، احتمالاً خودخواه هستید. در یک رابطه، خودخواه بودن به این معناست که خود را صرفاً مشغول نیازها و خواست ها و اهداف فردی کرده و به آنچه که طرف مقابل احساس میکند، فکر میکند، میخواهد یا نیاز دارد، توجه چندانی نمی شود. آیا فکر میکنید نامزد و یا دوستتان خودخواه هست؟ موارد زیر نشانههای افراد خودخواه را به شما معرفی میکند تا به درک درستی از خود و اطرافیانتان دست یابید.
این افراد به راحتی میتوانند با شما وارد بحث و دعوا شوند. همیشه برای آنها دلیل و بهانه وجود دارد که بی دلیل عصبانیتشان را بروز دهند. به قدری این خشونت پررنگ است که هوش هیجانیتان باید بسیار قوی باشد تا با آنها مقابله کنید بدون این که موقعیت را از آن چه که هست بدتر کنید. بسیاری از اشخاص از رفتار آنها به گونهای متعجب میشوند که نمیدانند باید چه واکنشی از خودشان نشان دهند.
هیچ وقت نمیتوانید با آدم خودخواه به نتیجه برسید به دلیل این که همیشه دلشان میخواهد با شما مخالفت کنند. به همین علت آدمهایی چالشزا هستند و همیشه برای بحث کردن با شما آمادگی دارند. ممکن است این مخالفت کردن به صورت مودبانه باشد اما هدف آن ها فقط لجبازی و رسیدن به خواسته خودشان است.
فرد خودخواه در هر شرایطی قصد دارد تا به بقیه بفهماند که از آنها بهتر است و خودشان هم این مسئله را باور دارند. همین ویژگی باعث به وجود آمدن تسلط اجتماعی در آنها میشود. این مورد میتواند در جنبههای مختلف زندگی حمایتشان کند.
به طور مثال باعث افزایش اعتماد به نفسشان میشود که به آنها اجازه میدهد در زندگی خودشان بیشتر از حد ریسک کنند و حتی از نظر جنس مخالفشان بسیار جذاب باشند. رفتارهای افراد خودخواه گاه نشانههایی از ابتلا به اختلال خودشیفته هستند. به همین دلیل توصیه میکنیم مقاله شخصیت خودشیفته را نیزمطالعه کنید.
آنها روابطشان را فقط با کسانی نگه میدارند که باعث میشوند خودخواهی آنها تقویت شود و خواستههایشان را برآورده کنند. افراد خودخواه توانایی این را دارند که لحظهای شما را دوست داشته باشند و لحظهای از شما دست بکشند. اگر برایشان منفعت نداشته باشید شما را کنار میگذارند. افرادی که در اطراف فرد خودخواه هستند، پس از مدتی او را رها میکنند چرا که متوجه میشوند فرد خودخواه تنها به خودش اهمیت میدهد؛ به همین دلیل روابط افراد خودخواه به شدت ناپایدار است.
افراد خودخواه هرگز نمی توانند واقعاً دیگری را دوست داشته باشند، زیرا کمترین تمایلی به سازش نشان نمی دهند. این امر به ناچار منجر به این می شود که یکی از شریک ها بیشتر از دیگری از خود فداکاری نشان دهد که می تواند باعث رنجش یا سردرگمی در مورد احساساتی شود که بیان می شوند یا بیان نمی شوند. اغلب فراموش میشود که سازش برای اینکه واقعاً مؤثر باشد، باید از هر دو طرف رابطه پیش برود. به همین دلیل است که روابط عالی مربوط به دادن و گرفتن است.
خودخواهی ویژگی شخصیتی است که آسیبهای بسیاری را به دنبال دارد. افراد خودخواه به جز خودشان شخص دیگری را نمیبینند و در صورتی که اطرافیان به او توجهی که میخواهند را ندهند، احساس طردشدگی و ناامیدی میکنند. خودخواهی علاوه بر خود فرد، زندگی اطرافیان را هم تحت تاثیر قرار میدهد. وقتی که خودشان را مرکز توجه میبینند و فکر میکنند که از همه برتر هستند اعتماد به نفس دیگران را تخریب میکنند و آن را از بین میبرند.
زندگی و یا رفت و آمد با فرد خودخواه میتواند آزارنده باشد؛ چرا که او به هیچ کس جز خودش اهمیت نمیدهد و در مواقع بحرانی به احتمال زیادی شما را تنها میگذارد. به همین دلیل لازم است تا نحوه برخورد با آنها را بدانید و از آسیبهای افراد خودخواه جلوگیری کنید.
در ارتباط با افراد خودخواه حد و حدودی را تعیین کنید و اجازه ندهید هر طور که دلشان می&zw
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*