خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با جدا خوابیدن کودک پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
یکی از مسائلی که والدین معمولا با آن مواجهاند بحث زمان و راهکارهای جدا خوابیدن کودک میباشد و اینکه والدین چه رفتاری باید در قبال این موضوع داشته باشند. والدین نگران ایمنی و سلامت کودک خود هستند. از طرف دیگر میخواهند تربیت کودک به درستی انجام شود. مسلما تربیت کودک و آموزش مهارت های زندگی به او یکی از مهمترین وظایف والدین است که نباید در این مورد کوتاهی شود.
به همین منظور ما در ادامه مقاله به توضیحاتی درباره این مسئله و ارائه راهکارهایی برای کمک به والدین میپردازیم. همچنین مشاوره کودک میتواند به شما در این زمینه کمک کننده باشد. برای کسب اطلاعات در خصوص مشاوره کودک کلیک کنید.
زمان جدا کردن محل خواب نوزاد برای کودکان مختلف متفاوت است و بسته به ویژگیهای نوزاد، میزان اضطراب یا آسیب پذیری و الگوهای رفتاری مادر دارد. براساس آکادمی روانپزشکی کودک آمریکا به دلیل اینکه مراقبت نوزاد یک ماهه از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است، بهتر است نوزاد ماه اول و یا حتی تا یکسال و یا حداقل 6 ماه در اتاق پدر و مادر و یا نزدیکی آنها بخوابد، اما در تخت جدا باشد.
از دلایل آن نیاز کودک به شیر خوردن یا عوض شدن پوشک در طول شب است که اگر نزدیک مادر باشد بهتر اتفاق میافتد. دلیل دیگر این که احتمال سندروم مرگ ناگهانی نوزاد در زیر 6 ماه بیشتر است و کودکانی که در اتاق جدا یا دورتر بخوابند احتمال خواب عمیق و آسیب پذیری به این مساله در آنها بیشتر میشود.
براساس تحقیقات صورت گرفته شده جدا نکردن اتاق کودک تا 1 سالگی بیشتر از حد نیاز کودک است. اگر جدا کردن محل خواب کودک را به تعویق بیاندازید، این مسئله میتواند اضطراب و اختلال در تنظیم خواب کودک را بیشتر کند و خواب او را بیشتر مختل نماید. بنابراین بهتر است محل خواب کودک خیلی دیر جدا نشود زیرا در این صورت فرآیند جدایی میتواند سختتر باشد.
از آنجایی که 6 تا حدود 18-24 ماهگی برای نوزادان دوره بسیار حساسی برای ایجاد احساس ایمنی در کودک است و به دلیل تحول اختلال اضطراب جدایی کودکان در این دوره، کودک نسبت به جدا شدن از والدین آسیبپذیرتر است. اگر تا قبل از 6 ماهگی محل خواب نوزاد جدا نشد، این جدایی یکباره در این دوره اتفاق نیافتد و تا حدود 18 ماهگی به تعویق انداخته شود و به تدریج انجام دهید. زیرا جدایی ناگهانی دراین دوره میتواند کودک را نسبت به اختلالات اضطرابی به خصوص اضطراب جدایی آسیبپذیر کند.
به طور کلی بهتر است که کودک تا حدود 2 سالگی از والدین جدا بخوابد. اما توجه به این نکته مهم است که زمان مناسب جدا خوابیدن کودک علاوه بر روشهای تربیتی، به خود کودک هم بستگی دارد. برخی کودکان به طور کلی زودتر آرام شده و راحتتر میخوابند. برخی کودکان بیشتر ناآرامی و گریه میکنند و جدا بودن از والد برایشان سختتر است. بهتر است برای جدا خواباندن کودک به شرایط روانی کودک کاملا توجه
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*