ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

علائم اعتیاد به هروئین | پیامد ها و عوارض مصرف هروئین

خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با علائم اعتیاد به هروئین پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.


آیا از علائم اعتیاد به هروئین آگاهی دارید؟ هروئین یکی از انواع مواد مخدر است که در رنگ‌های سفید تا قهوه‌ای دیده می‌شود و به شکل‌های مختلف (تزریق، استنشاق و دود کردن) مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر افراد برای فرار و رهایی از دردهای جسمی و عاطفی خود به مصرف هروئین روی می‌آورند. علائم اعتیاد به هروئین را می‌توان از طریق نشانه‌های جسمی و رفتاری فرد تشخیص داد. در صورت تشخیص به موقع از بروز بسیاری از عوارض و پیامدهای اعتیاد به هروئین در طولانی مدت جلوگیری می‌شود. به دلیل لذت ناشی از مصرف هروئین و وابستگی جسمانی شدیدی که به همراه دارد، ترک این ماده یکی از سخت‌ترین درمان‌های اعتیاد است؛ اما غیرممکن نیست و با استفاده از روش‌های جدید با سهولت بیشتری انجام می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

تماس با مشاور

 

هروئین چیست؟

هروئین یکی از انواع مواد مخدر است که از گیاه خشخاش به دست می‌آید. این ماده بسته به فرآیند تولید و این که چه موادی به آن اضافه شده باشد، رنگ و شکل متفاوتی دارد و به صورت پودر سفید مایل به خاکستری، زرد یا حتی قهوه‌ای به صورت دانه دانه یا یک صمغ تیره چسبنده قهوه‌ای در دسترس افراد قرار می‌گیرد. میزان خلوص هروئین متفاوت است و از ۲ تا ۹۸ درصد متغیر می‌باشد. هروئین خالص به‌صورت پودر بلوری سفید، تلخ‌مزه‌ و قابل حل در آب است. هروئین معمولاً به شکل تزریق وریدی، عضلانی و یا استنشاق به مصرف می‌رسد. برای کسب آگاهی بیشتر در خصوص انواع مواد استنشاقی و راه های پیشگیری از آن کلیک کنید.

اینفوگرافیک علائم اعتیاد به هروئین

 اینفوگرافیک علائم اعتیاد به هروئین

هروئین در دست مصرف کننده

برخی افزودنی‌ها مانند شکر، نشاسته یا شیر خشک برای افزایش وزن هروئین هنگام خرده‌فروشی به کار می‌روند. برخی از داروها نیز ممکن است برای افزایش اثرات هروئین به آن افزوده شود. طی آزمایش‌های به‌ عمل‌ آمده، بیش از 90 درصد ترکیبات هروئین‌هایی که در حال حاضر در بازار قاچاق کشور ما وجود دارند، شامل انواع قرص‌های روان‌گردان مثل قرص اکس یا اکستازی، خواب‌آور، ضدافسردگی، آرام‌بخش و غیره هستند. مصرف این نوع هروئین ناخالص عوارض بسیار بیشتری به همراه دارد؛ چرا که فرد هم‌زمان به همه مواد موجود در آن، اعتیاد پیدا می‌کند.

جایگاه هروئین در میان دیگر مواد مخدر

هروئین یکی از قوی‌ترین و مخرب‌ترین مواد مخدر است. هروئین به خانواده داروهای شبه‌افیونی (اوپیوئیدها) تعلق دارد. خانواده دارویی شبه مواد افیونی شامل داروهایی مانند مورفین، کدئین، متادون و دمرول می‌شود که مشتقات طبیعی تریاک هستند. هروئین یک ماده مخدر نیمه صنعتی است که با تبدیل شیمیایی از مورفین ساخته می‌شود و اثر قدرتمندتر و سریع‌تری بر مغز می‌گذارد. با وجود اثرات مخرب بسیار قوی که این ماده بر جسم و روان فرد می‌گذارد افراد زیادی به دلایل مختلف به مصرف هروئین روی می‌آورند. از جمله مهم‌ترین علل گرایش به اعتیاد مشکلات خانوادگی و درون روانی است. در حقیقت بسیاری از مصرف کنندگان برای فرار از مشکلات خود به مصرف مواد مخدر پناه می‌برند و ناآگاهانه مشکلات خود را چندین برابر می‌کنند.

رایج‌ترین راه‌های مصرف هروئین

هروئین معمولاً به شکل‌های زیر مصرف می‌شود:

ـ تزریق به داخل رگ‌ها، به داخل عضله یا زیر پوست
ـ استنشاق یا بالا کشیدن از راه بینی
ـ دودکردن (در این روش هروئین را روی یک زر ورق آلومینیومی حرارت می‌دهند و بعد دود و بخار حاصل را با یک لوله استنشاق می‌کنند)

معتادان به هروئین بیشتر روش تزریق را انتخاب می‌کنند، زیرا این روش بیشترین و فوری‌ترین اثر را با کمترین مقدار ماده مخدر ایجاد می‌کند. به دلیل تأثیرات بسیار شدید هروئین به واسطه تزریق، احتمال اوردوز و مرگ با آن نسبت به سایر روش‌ها بیش‌تر است. هم‌چنین سرنگ‌های آلوده خطر انتقال بیماری‌هایی نظیر بیماری ایدز را بیشتر می‌کند. این در حالی است که اخیرا جوانان روش استنشاقی را انتخاب می کنند تا از برچسب تزریقی بودن جامعه و بیماری ایدز و هپاتیت به دور باشند. اما این روش هم سبب بیماری های عفونی و ریوی می شود.

7 تا 8 ثانیه پس از وارد شدن هروئین به رگ‌ها حالتی از سرخوشی به فرد دست می‌دهد، این حالت حدوداً ۴۵ ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد. در صورتی که هروئین از بینی بالا کشیده شود یا دود شود، لذت چندان شدید نیست. به دنبال سرخوشی شدید اولیه، دوره‌ای از تسکین و آرامش نیز به دنبال آن می‌آید که ممکن است تا یک ساعت به طول انجامد. هنگامی که هروئین زیرپوست یا داخل عضله تزریق می‌شود، این اثر با آهستگی بیشتر و در مدت زمان پنج تا هشت دقیقه اتفاق می‌افتد. پیشنهاد می شود مقاله عوارض اعتیاد به هروئین را مطالعه فرمایید.

تاثیر هروئین بر مغز 

پیامدها و عوارض اعتیاد به مواد مخدر بی پایان است. این مواد به جسم و مغز آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند. مواد مخدر بعد از ورود به بدن در ساختار کلی مغز اختلال ایجاد می کنند. ساختار این مواد شبیه به نورون های مغز دارد و باعث گول خوردن گیرنده های مغز و نهایت تحریک آن می شوند. هروئین با سرعت بسیار زیادی از سد خونی مغزی رد می‎‌شود و با چسبیدن به گیرنده‌های مربوط به کاهش درد در مغز، احساس سرخوشی ایجاد می‌کند. سرعت بسیار بالای این ماده در عبور از سد خونی مغزی و غیرفعال کردن گیرنده‌های اپیوئیدی طبیعی در مغز، مهم‌ترین عامل اعتیاد به این ماده است. در صورت ایجاد وابستگی با عدم مصرف این ماده، مغز علائم محرومیت را از خود نشان می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر مواد مخدر بر مغز کلیک کنید.

نشانه ها و علائم مصرف هروئین | علائم اعتیاد به هروئین

اعتیاد به هروئین، موجب بروز نشانه‌های جسمی و رفتاری در افراد می‌شود که به تشخیص اعتیاد کمک می‌کند. به خصوص والدین می‌توانند با تشخیص زود هنگام علائم اعتیاد به مواد مخدر از بسیاری از عوارض و پیامدهای بعدی آن جلوگیری نمایند، به دنبال راه حلی برای درمان اعتیاد فرزندشان باشند و از پیش روی این مشکل جلوگیری کنند. البته توجه داشته باشید که هرگز با دیدن این علائم سریعاً به فرد برچسب اعتیاد نزنید و پیش از هر اقدامی به یک روانشناس متخصص در حوزه اعتیاد مراجعه کنید. ممکن است در برخی شرایط لازم شود که از تست اعتیاد استفاده کنید. این یک روش مرسوم برای تشخیص اعتیاد است. تشخیص اعتیاد به هروئین توسط کیت‌ها و روش‌های مختلفی تحت عنوان تست اعتیاد به هروئین در آزمایشگاه یا در خانه انجام می‌شود.

نشانه ها و علائم جسمی اعتیاد به هروئین

همانطور که گفته شد علائم جسمانی و رفتاری پس از مصرف هروئین در فرد ایجاد می شوند، در ادامه به علائم جسمی و سپس علائم رفتاری و محیطی هروئین پرداخته‌

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*