خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با غلبه بر وسوسه بعد از ترک پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
غلبه بر وسوسه بعد از ترک چالش اصلی بیماران پس از ترک اعتیاد است چرا که مصرف دوباره مواد مخدر اصلیترین تهدید برای فرد بیمار محسوب میشود. «وسوسه» اصطلاحی است که اشاره به گرایش فرد ترککرده به مصرف دوباره دارد. عمدهترین علت بازگشت افراد به اعتیاد، احساس نیاز به مواد مخدر است. احساس نیاز افراد عمدتا به دو دلیل است؛ اول برای رهایی از دردهای ناشی از ترک و دوم دستیابی به لذت کاذب حاصل از مصرف. میزان احتیاج فرد معتاد به مشاوره بعد از ترک به این موضوع بستگی دارد که او چه مدت زمان و چه نوع ماده مخدری را مصرف کرده است. 2 تا 5 سال پس از ترک، حداقل زمانی است که فرد باید تحت نظر روانشناس متخصص یا مشاور باشد. در این زمینه میتوانید از مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
وسوسه بعد از ترک، یکی از پیامدهای ترک است که در طول مدت بهبودی اتفاق میافتد. افراد به طور معمول بارها برای مدتی طولانی پس از مصرف، دچار وسوسه میشوند. نقش اراده بیمار در وسوسه تقریبا کمرنگ است و می توان گفت پیش آمدن وسوسه، نشانهای از وجود بیماری اعتیاد و تکمیل نشدن فرایند درمان است. بهترین راه مقابله با آن، خارج کردن بیمار از شرایط بروز وسوسه میباشد. لازم به ذکر است وسوسه به معنی اجبار به مصرف نیست بلکه به معنای لغزش و استفاده مجدد فرد است که میتوان آن را کنترل کرد. با کمک مشاور خود با مراقبتهای بعد از ترک آشنا شوید و به آنها عمل کنید. برای کسب اطلاع در زمینه مراقبتهای بعد از ترک کلیک کنید.
با انجام برخی راهکارها میتوانید از وسوسه بازگشت به اعتیاد رهایی یابید. این راهکارها عبارتند از:
یکی از دلایل اعتیاد و یا وسوسه برگشت به آن، توانایی نداشتن در کنترل استرس و مدیریت درست آن است. بسیاری از افراد برای رهایی از فشارروانی، سرپوش گذاشتن روی مشکلات و خاطرات تلخ، به مواد مخدر یا الکل پناه میبرند. بنابراین یکی از راههای پیشگیری از وسوسه، مدیریت و کنترل استرس است. تقویت بدن بعد از ترک در این زمینه بسیار اهمیت دارد. برای مدیریت استرس میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
-ورزش کردن
-مدیتیشن و یوگا
-دوری از محیطهای استرس زا
-دوش گرفتن
-نوشیدن قهوه و دمنوش
برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه تقویت بدن بعد از ترک کلیک کنید.
کتاب بخوانید، با دوستانتان ملاقات کنید، به سینما بروید، خودتان را غرق یک سرگرمی کنید و به پیادهروی یا ورزش بپردازید. با سرگرم کردن خود به این کارها میل به مصرف مواد مخدر کاهش مییابد. به بیانی دیگر بهتر است بعد از ترک در سبک زندگی خود تغییراتی اعمال کنید و از روند همیشگی خود فاصله بگیرید. تغییرات در کار و فعالیت های روزانه، تغذیه و رژیم غذایی، ورزش، داشتن برنامه و اهداف مناسب از جمله مواردی است که نیاز است اعمال شوند. این تغییرات به صورت ناگهانی رخ نمی دهد و قطعا با چالش هایی همراه است. شما می توانید از یک مشاور و روانشناس در این زمینه کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سبک زندگی کلیک کنید.
هر زمان که تمایل به مصرف مواد مخدر به سراغتان آمد، این موضوع را با دوستان یا اعضای خانواده در میان بگذارید. صحبت کردن میتواند در شناسایی دقیق منبع این تمایل بسیار مفید باشد. صحبت کردن در مورد احساسات و افکار خود در مورد مواد مخدر تا حد زیادی به شما کمک می کند تا پی به انگیزه خود ببرید و این بار واقع بینانه تر در مورد آن بیاندیشید. گاهی برخی افراد دچار غم و افسردگی بعد از ترک می شوند به این دلیل که برخی تجارب لذت بخش را از دست داده اند. داشتن پشتیبان و گروه های حمایتگر در این موارد برای شما بهتر است. برای کسب اطلاعات در مورد افسردگی بعد از ترک اعتیاد کلیک کنید.
بسیاری از افراد تلاش میکنند در برابر تمایلات خود مقاومت کنند، در حالی که برخی از این تمایلات آنقدر قوی هستند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. زمانی که با این تمایلات مواجه میشوید، بهتر است مثل یک موجسوار روی امواج تمایلات منفی سوار شوید تا اوج بگیرند، بشکنند و سرانجام مهار شوند. به این تکنیک «میلسواری» میگویند.
افکار ما می توانند در عین حال که حس خوب بدهند اما بزرگترین خیانت ها را هم بکنند. کنترل ذهن و فکر بعد از ترک اعتیاد مهم است. بسیاری از افراد هنگام مواجهه با میل شدید به مصرف مواد، فقط اثراتِ مثبت مواد مخدر را بهیاد میآورند و عوارض منفی آن را فراموش میکنند. بنابراین بهتر است به خودتان یادآوری کنید که با بازگشت دوباره به اعتیاد، حالتان بهتر نخواهد شد و هر تلاشی که برای ترک اعتیاد کردهاید، به هدر خواهد رفت. مهمتر از همه عزیزانتان را ناامید میکنید. برای اینکه این عواقب را فراموش نکنید، میتوانید آنها را روی یک برگه کوچک بنویسید و همیشه همراه خود داشته باشید. نوشتن افکار روی کاغذ هم شما را تخلیه هیجانی می کند و هم منجر به مهار افکار می گردد. برای اطلاعات بیشتر در مورد کنترل ذهن چیست کلیک کنید.
یکی از راههای بازداری از وسوسه مصرف، وقفه در زمانی است که می خواهید ماده را مصرف کنید. با خود قرار بگذاريد كه اگر بعد از پانزده دقيقه هنوز وسوسه باقی بماند، میتوانيد مجدد مصرف نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مصرف دوباره مواد مخدر کلیک کنید.
با ده تنفس آرامبخش از وسوسه رهایی یابید. تصور كنيد كه با هر دم، هوايي خنك و تازه و انرژيبخش وارد بدن شما شده و با بازدم كليه احساسات بد وسوسه و نااميدي از بدن خارج ميگردد. استمرار در تمرين اين تكنيك باعث اثربخشي بيشتر آن در موارد بعدي ميگردد.با این کار شما در حالت آرامش قرار می گیرد و می توانید استرس را از خود دور کنید. تمرین های مراقبه و مدیتیشن به این آرامش کمک زیادی می کنند. برای کسب اطلاعات در زمینه تمرینات مدیتیشن و ذهن آگاهی کلیک کنید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که عود کردن بخشی رایج از فرایند ترک اعتیاد است. البته که عود کردن به معنای شکست در درمان نیست و می تواند در مرور اشتباهات گذشته و شناسایی محرکهای اشتباه در درمان به شما کمک کند. بنابراین با پزشک یا مشاور خود تماس بگیرید و جلسات و برنامه ترک اعتیاد را مجددا شروع کنید. زمانی که برای ترک اعتیاد دوباره آمادگی لازم را پیدا کردید، علائم عود کردن و اشتباهات گذشته خود را به یاد بیاورید و با اراده، پروسه درمان را مجددا شروع کنید. برای کسب اطلاع در زمینه برنامه ترک اعتیاد کلیک کنید.
اصلیترین دلایل عود کردن اعتیاد را در اینجا بصورت فهرستوار میآوریم. شما میتوانید راجع به تک تک این موارد با روانشناس خود صحبت کنید:
-بوجود آمدن احساسات منفی و مثبت
-آزمودن خویشتنداری
-مشاجره با دیگران
-عوامل ایجاد فشار در محیط (محل کار، خانواده، مهمانیها و...)
-دردهای جسمانی ترک اعتیاد (برای اطلاع از دردهای جسمانی ترک اعتیاد کلیک کنید.)
هرگز از عود کردن نترسید و برای غلبه بر ترس خود، از مشاوران و متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.
همانطور که گفته شد وسوسه بعد از ترک یکی از موارد اجتناب ناپذیر در فرایند ترک است اما میتوان با راهکارهای صحیح و ادامه فرایند درمان به آن غلبه کرد. کمک گرفتن از خدمات روانشناسی نقش کلیدی در غلبه بر این وسوسه دارد. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی این امکان را مهیا کرده تا شما بتوانید به راحتی از خدمات مشاوره روانشناسی تلفنی و حضوری این مرکز بهرهمند شوید. متخصصان و روانشناسان حامی هنر زندگی در خدمات شما هستند تا در زمینه ترک اعتیاد یاریتان کنند.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*