عصبانیت بی دلیل مردان علت های مختلفی دارد. عصبانیت یک احساس عادی و حتی با ارزش است که در همه ی انسان ها اتفاق می افتد. برخی افراد بیشتر از دیگران این احساس را تجربه می کنند و به طور کلی مردان بیشتر از زنان دچار عصبانیت می شوند. با این حال باید دانست که کنترل نکردن این احساس می تواند بر جنبه های مختلف زندگی شخصی و اجتماعی افراد تأثیر منفی بگذارد. میزان تجربه ی عصبانیت در افراد به علت تفاوت های ژنتیکی و عوامل محیطی که با آن مواجه هستند، متفاوت است اما نکته ی مهم، علت ریشه ای این عصبانیت ها و مدیریت کردن این احساس است.
عصبانیت که به عنوان خشم نیز شناخته می شود در واقع یک حالت عاطفی شدید است که به یک واکنش شدید ناراحت کننده برای تحریک، صدمه یا تهدید منجر می گردد. عصبانیت همچون دیگر احساسات با تغییرات جسمانی و روانی همراه بوده و از شدت های متفاوتی برخوردار است. عصبانیت را اگر بروز خارجی داشته باشد می توان در حالت های صورت، زبان بدن، واکنش های فیزیولوژیکی و گاهی به صورت پرخاشگری مشاهده نمود. برخی از علائم جسمانی خشم و عصبانیت شامل افزایش فشار خون، سوزش در قفسه ی سینه، اضطراب، خستگی مفرط، مور مور شدن و سردرد است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کنترل عصبانیت کلیک کنید.
خشم و عصبانیت یک احساس ثانویه است که به علت سرخوردگی و تحریک پذیری و احساسات آسیب زایی همچون تنهایی ممکن است در فرد ایجاد شود. احساس عصبانیت را نمی توان به عنوان انجام رفتاری خشونت آمیز تعریف نمود. خشم یک احساس حیاتی، طبیعی، بالغ و با ارزش برای بقا است و شناخت آن برای درک احساسات آسیب پذیر مفید است.
وقتی فردی عصبانی می شود سه راه برای مقابله با آن احساس پیش روی خود دارد. روش اول این است که عصبانیت خود را به دل بریزد که این راه به مرور زمان می تواند به افسردگی منجر گردد. راه دوم بروز دادن خشم خود است که البته همیشه هم امکان آن وجود ندارد. اما راه سوم و منطقی ترین راه این است که فرد علت عصبانیت خود را جست و جو کرده و به دنبال حل آن مشکل برود.عصبانیت به دلایل مختلف در فرد ایجاد می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اکثر عصبانیت ها به دلیل طرز فکر های غلطی که به آن تحریف شناختی می گویند ایجاد می شود. یکی از این تحریف های شناختی بزرگ نمایی است به این معنا که فرد به مبالغه کردن درباره ی اهمیت یک اتفاق ناگوار می پردازد و در ذهن خود آن را بسیار بزرگ می کند و در نتیجه برای یک اتفاق جزئی خیلی بیشتر از حد نیاز احساس خشم و عصبانیت می کند.
پیشنهاد می کنیم مقاله روانشناسی افراد عصبی را نیز مطالعه کنید.
برنامه ریزی نداشتن در کار ها و به هم ریختگی ناشی از آن می تواند فرد را دچار عصبانیت کند. از آن جایی که افراد فاقد برنامه ریزی احتمالا زمان کافی برای خواب و استراحت پیدا نمی کنند به مرور زمان در مهارت های عاطفی دچار مشکل می گردند.یکی از دلایل عمده ی ایجاد عصبانیت که در بیشتر افراد نیز وجود دارد، انتظارات آن ها از دیگران است. زمانی که انتظارات فرد از اطرافیان برآورده نشود، احساس بی ارزش بودن یا نادیده گرفته شدن در فرد ایجاد شده و خشم و عصبانیت در او بروز می کند.
اضطراب بیش از حد باعث می شود که فرد تحت فشار قرار گیرد و تلاش کند با کار زیاد این احساس را مدیریت کند اما اگر در این حین یک وضعیت دشوار برای او ایجاد گردد به هم می ریزد و این حالت درونی را به صورت عصبانیت و خشم بروز می دهد. شکست و عدم موفقیت در فعالیت های زندگی می تواند باعث ایجاد خشم و عصبانیت در افراد گردد. برای کسب آگاهی بیشتر درباره درمان اضطراب کلیک کنید.
برخی از عصبانیت ها به علت ضعف در منطق و استدلال، عدم توانایی گفت و گو و تحلیل نکردن درست مشکلات به وجود می آیند. یکی از علل بروز خشم و عصبانیت به ویژگی های شخصیتی فرد از جمله خود کم بینی و عدم اعتماد به نفس، خود خواهی، عدم انعطاف پذیری و انتقاد پذیری و ... بر می گردد.
برخی شرایط و مشکلاتی که در زندگی روزمره ممکن است اتفاق بیافتند مانند ترافیک، از دست دادن شغل، لغو برنامه توسط فردی دیگر و .. نیز می تواند حس خشم را در فرد تحریک کند. عدم توانایی نه گفتن و قبول کار یا مسئولیتی بر خلاف میل، فرد را با فشار های زیادی مواجه می کند که می تواند به بروز احساس خشم و عصبانیت ختم گردد.
همه ی انسان ها خشم و عصبانیت را تجربه کرده اند. شدت این احساس می تواند از خفیف تا شدید، متفاوت باشد. احساس عصبانیت کردن در برخی شرایط طبیعی و سالم است اما برخی افراد مدام عصبانی می شوند و یک خشم غیر قابل کنترل که اکثرا با یک تحریک جزئی نیز می تواند ایجاد گردد را تجربه می کنند و ناراحتی خود را به دیگران نیز منتقل می کنند. در این حالت نمی توان خشم را یک احساس طبیعی دانست بلکه احتمالا مشکل ریشه ای بزرگی وجود دارد.
عصبانیت خصلتی ناخوشایند است که بسیاری از مردان دچار آن می شوند. عصبانیت مردان می تواند دلایل مختلفی داشته
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*