ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

درمان بی اشتهایی کودکان


خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با درمان بی اشتهایی کودکان پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.


بسیاری از مادران برای درمان بی اشتهایی کودکان خود دائم در حال خوراندن شربت‌ها و داروهایی هستند که توسط اطرافیان و یا پزشکان توصیه می‌شود. در حالی که والدین باید در ابتدا علت بی اشتهایی کودک را بررسی کرده و از روش‌های غیر دارویی برای رفع این مشکل استفاده کنند. چرا که در اغلب موارد تنها با تغییر برخی عادات و رفتارها می‌توان بی اشتهایی کودکان را درمان کرد. شاید تاثیر داروها در کوتاه مدت موثر باشد و شاهد افزایش وزن کودک خود باشید، اما اگر علت اصلی بی اشتهایی کودکان رفع نشود، به زودی متوجه مشکلات دیگری در فرزند خود خواهید شد. در ادامه به بررسی علل، نشانه‌ها و درمان بی اشتهایی کودکان می‌پردازیم.

گیف


درمان بی اشتهایی کودکان با بررسی علل ایجاد کننده

بی اشتهایی، مخصوصا در کودکان زیر دو سال، طبیعی است اما نباید نسبت به درمان بی اشتهایی کودکان بی تفاوت بود. قبل از هر واکنشی، والدین باید تغییرات غذایی کودک را بدون هیچ اضطرابی بررسی کرده و بهترین راه را برای برطرف کردن آن ایجاد کنند. بی اشتهایی یکی از اختلالات خوردن محسوب می‌شود که در موارد شدید نیاز به درمان خواهد داشت. عوامل زیر می‌تواند بر بی اشتهایی کودک تاثیر بگذارد، پس با توجه به این عوامل می‌توانید بی اشتهایی کودک خود را درمان کنید. برای آگاهی بیشتر از اختلالات خوردن کلیک کنید.

1. بی اشتهایی کودکان ناشی از رفتارهای مادر

رفتار والدین، به ویژه مادران در دوران اولیه شکل گیری عادات تغذیه ای کودکان، می‌تواند شرایط آن‌ها را در سال‌های بعد تغییر دهد. مادر نقش اساسی در درمان بی اشتهایی کودکان ایفا می‌کند، پس لازم است که قبل از هر کسی مادر آموزه های لازم را دریافت کند.

2. بی اشتهایی کودکان | فراهم کردن همیشگی غذا توسط مادر

نگرانی‌های والدین باعث می‌شود برای غذا دادن به کودک خود به دنبال او بدوند. کودک نیز فرار کرده یا دهانش را بسته نگه می‌دارد. اما زمانی که گرسنه می‌ماند، خودش به سمت غذا رفته و هر چند کم، شکم خود را سیر می‌کند. بنابراین اصرار و سخت‌گیری والدین، یکی دیگر از علل بی‌میل شدن کودک به غذاست. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بی اشتهایی کودکان کلیک کنید.

3. بی اشتهایی کودکان | بیماری کودک

اگر کودک، علی رغم عدم اصرار شما برای مدت طولانی غذا نخورد و به آن بی توجه باشد، احتمالا مشکل جسمی و پزشکی دارد. مشکل در جویدن به دلیل درد دندان یا لثه، مشکل در فروبردن غذا به دلیل درد یا زخم گلو و زبان نیز از دیگر مشکلات پزشکی بی اشتهایی کودک است. بنابراین به جای باج دادن یا تهدید کودک، قبل از هر نوع درمان روانشناختی بی اشتهایی کودکان، او را نزد پزشک اطفال برده تا بررسی‌های لازم انجام شود.

4. بی اشتهایی کودکان | بیماری‌های روحی

کودکان (مخصوصا در سنین بالاتر از 3 سال) به مشکلات روحی مثل اضطراب، ترس‌ها و حتی افسردگی مبتلا می‌شوند (برای اطلاع از علائم افسردگی در کودکان کلیک کنید) وجود این مسائل تغذیه کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود که برای درمان بی اشتهایی کودکان‌، هم مادر و هم کودک به مشاور مراجعه نمایند. برخی دیگر از علل بی اشتهایی کودکان عبارتند از:

_ ویروس‌ها

_ یبوست

_ عادات غذایی غلط خانواده

_ ساعت بد تغذیه

_ خوردن شیرینی و شکلات در زمان‌های نامناسب

_ غذا دادن به کودک روبروی تلویزیون یا در حال بازی

_ بد خوابی و نخوابیدن

_ فعالیت شدید و خستگی زیاد

_ تحرک بسیار کم

اینفوگرافیک درمان بی اشتهایی کودکان
اینفوگرافیک درمان بی اشتهایی کودکان

قبل درمان بی اشتهایی کودکان نشانه‌های بد غذایی را بشناسید

برخی از نشانه‌های بی اشتهایی طبیعی هستند. در ادامه به برخی از علائمی که نشان دهنده مشکلات بدغذایی کودک است، اشاره کرده ایم:

1- امتناع از خوردن غذاهای جدید

2- نخوردن یک غذا به دلیل رنگ یا شکل زشت

3- فقط تعداد محدودی از غذاها را دوست داشته و می‌خورد

4- فقط در یک ظرف و با ابزار مخصوص خودش باید غذا بخورد

5- به مرور زمان، علاقه خود را به غذاهای مورد علاقه از دست می‌دهد

علائم بی اشتهایی کودکان

با یک سری تغییرات رفتاری می توان بی اشتهایی را در کودک مشاهده کرد:

_انکار گرسنگی

_به زور بالا آوردن

_ترس از افزایش وزن یا چاقی

_فعالیت زیاد

_استفاده از مسهل ها

_حساسیت زیاد برای غذا خوردن

در برخی کودکان نشانه هایی دیده می شود که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند. یخ کردن دست و پا، ریزش موهای بدن، احساس کسلی و خستگی، حس سبکی در سر و یبوست از مواردی هستند که احتیاج به پیگیری دارند

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*