خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با انواع طلاق پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
انواع طلاق چیست و چه شرایطی دارند؟ از مهمترین آسیبهایی که هر خانواده را تهدید میکند، پدیده طلاق است. زمانی که زوجین بعد از ازدواج نتوانند هدف مشترک خود را دنبال کنند و تنشها و ناسازگاریها شدت یابد به طوری که موفق به حل مسائل و مشکلات خود نشوند، ابتدا طلاق عاطفی اتفاق میافتد و به تدریج به سمت جدایی پیش میروند. آگاهی از انواع طلاق به شما کمک میکند تا در صورت ضرورت جدایی، بهترین گزینه پیش روی خود را انتخاب کنید و متحمل زیان بیشتر نشوید. برای تعیین این موضوع که کدام یک از انواع طلاق برای شما مناسب است، باید هم زمان از مشاوره حقوقی و روانشناسی بهرهمند شوید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره طلاق کلیک کنید. .
احتمالا برای آنکه بتوانید انواع طلاق را بشناسید به سایتها و کتابهای حقوقی مراجعه کردهاید؛ متاسفانه زبان کتابهای حقوق عموما زبانی پیچیده است که این امر تقریبا در تمامی کشورها مشابه میباشد. انواع طلاق متفاوت است؛ پس باید قبل از مراجعه به دادگاه و طرح دادخواست طلاق ابتدا در خصوص انواع آن اطلاعات کافی و جامع داشته باشید تا در هنگام طلاق دچار ضرر و زیان ناشی از عدم آگاهی به مسائل قانونی نگردید. به عنوان مثال ارائه یک دادخواست طــلاق توافقی ممکن است شما را از نظر مالی دچار خسران کند اما به لحاظ روحی و روانی اصولا در وضعیتی بسیار بهتر قرار دهد.
هر کدام از انواع طلاق در عین حال که به لحاظ حقوقی تاثیرات متفاوتی برجا میگذارد، از نظر روحی و روانی نیز دارای اثرات مختلفی هستند. در ادامه انواع طلاق را بررسی میکنیم:
یکی از انواع طلاق، طلاق رجعی است. کلمه رجعی از ریشه کلمه رجعت به معنای قابل بازگشت گرفته شده است. طلاق رجعی یعنی اینکه زوجین فرصت برگشت بعد از طلاق را دارند. یعنی اگر پس از طلاق پشیمان شوند، مرد می تواند با رجوع در ایام عده زن طلاق ثبت شده را فسخ کرده و بدون نیاز به انعقاد عقد ازدواج جدید به رابطه قبلی خود برگردند. پس اگر احتمال میدهید که ممکن است در آینده از ارائه دادخواست و انجام طلاق پشیمان شوید باید دقت کنید که طلاق شما از نوع بائن نباشد.
بائن به معنای غیر قابل بازگشت است. یعنی زمانی که طلاق شما به صورت بائن باشد، پشیمانی بعد از طلاق سودی ندارد و امکان رجوع وجود ندارد و اگر شرایط خاص دیگری وجود نداشته باشد، برای بازگشت باید برای ازدواج با همسر سابق اقدام نمایید. البته مواردی نیز وجود دارند که به لحاظ حقوقی برای شما طلاق از نوع بائن مناسبتر است.
عده، مدت زمانی است که زن بعد از طلاق اجازه ازدواج مــجدد با مرد دیگری را ندارد. عده در طلاق رجعی به این صورت است که مرد میتواند در صورت تمایل، به سمت همسر خود بازگردد. این شرایط فرصت مناسبی است که زوجین بتوانند در مورد تصمیم برای طلاق به قطعیت برسند، به خصوص در شرایطی که صاحب فرزند باشند، میتوانند تمام پیامدهای احتمالی را بررسی کنند. در این زمان زن و مرد هنوز محرم هستند و مرد موظف است نفقه همسر خود را پرداخت کند. در صورت مرگ هر یک از زوجین، دیگری از او ارث خواهد برد. عده در طلاق بائن به این صورت است که در این زمان برای شوهر امکان بازگشت به سمت همسر وجود ندارد. مرد موظف نیست به زن نفقه بدهد و در صورت مرگ هر یک از زوجین دیگری از ارث او سهمی نمیبرد.
در این نوع از انواع طلاق زن در سختی و مشقت بسیار زیادی قرار دارد و نمیتواند آن شرایط را تحمل کند. در صورتی که زن بتواند سختی و مشقت خود در زندگی مشترک را به دادگاه ثابت کند حکم طلاق داده میشود. از شرایط سخت میتوان به همسر معتاد، زندان یا عدم حضور مرد برای مدت طولانی، ضرب و شتم و خشونت خانگی و بیماری صعب العلاج اشاره کرد. در صورت حکم طلاق از طرف دادگاه به دلیل سختی و مشقت زن، دیگر نیازی به موافقت مرد نیست و حکم طلاق اجرا میشود.
در این نوع از طلاق، که بنا بر درخواست طلاق زنان صورت می گیرد، به دلایلی همچون نفرت و عدم توانی زن از ادامه زندگی مشترک، مبلغی از طرف زن به شوهر پرداخت می شود تا در ازای آن طلاق انجام شود. این مبلغ معمولا معادل مهریه است. یعنی به عبارتی زن مهریه خود را به مرد میبخشد اما ممکن است مبلغ بیشتر یا کمتر از مهریه نیز باشد. در صورتی که مرد این مال را نپذیرد، حکم طلاق داده نمیشود. همچنین اگر زن پس از طلاق مال خود را پس بخواهد، طلاق به نوع رجعی تبدیل شده و مرد میتواند در دوره عده به همسر خود بازگردد.
تقریبا در تمامی کشورهای دنیا رسیدگی قضایی به پرونده طلاق امری زمان بر و پیچیده است. هدف از این امر حفظ حقوق کودکان در برابر طلاق میباشد. کودکان آسیب پذیرترین افراد در زمینه رخداد طلاق هستند و متاسفانه فرزندان طلاق شرایط سختی را تحمل میکنند.
بنابراین قوانین مربوط به طلاق به گونه ای به نگارش در آمده که از کودکان در برابر آثــار طلاق حداکثر حمایت قانونی به عمل آید. این امر در واقع دلیل اصلی دشواریهای قضایی مربوط به فرآیند طلاق است که باعث میشوند در معرض آسیبهای روانی بیشتری قرار بگیرید. اما پرسشی که باید به آن توجه داشته باشید این است که آیا به لحاظ شرایط روحی و روانی نیز تحمل طی کردن چند سال مراحل دادرسی را دارید یا خیر.
پیش از آنکه وارد مرحله انجام مشاورههای حقوقی شوید به شما توصیه میکنیم ابتدا از مشاوره طلاق بهره ببرید. طی جلسات مشاوره، شرایط روحی شما بررسی خواهد شد تا مشخص شود کدام یک از انواع طلاق برای شما مناسبتر است. هدف از انجام این مشاورههای روانی این است که در جریان روند رسیدگی قضایی به طلاق، دچار کمترین میزان از آسیب روحی و روانی شوید و همچنین شرایط خود و فرزندتان را در خصوص آمادگی برای طلاق ارزیابی کنید. متخصصان و روانشناسان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*