راه های مقابله با آلودگی هوا چیست؟ چگونه میتوان از آلودگی هوا جان سالم به در برد؟ آلودگی در شهرهای صنعتی مسبب بروز بسیاری از بیماریها به خصوص سرطان، بیماریهای تنفسی و بیماریهای ریوی است. به همین دلیل بسیاری از خانوادهها هنگامی که شاخصهای آلودگی در هوا بالا میرود به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند آسیبها را به حداقل برسانند و بیشترین مراقبت را از خود و خانوادهشان به عمل بیاورند. اگر شما هم به دنبال راهکارهایی برای مقابله با آلودگی هوا هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آلودگی هوا به معنای وجود موادی طبیعی یا غیرطبیعی در هوا است که به سلامت انسان و محیط آسیب میرساند. برای مثال ذرات ریز ناشی از سوختن زغال سنگ، چوب و سوختهای فسیلی میتوانند به درون ریه ما نفوذ کنند، در رگهای بدن پخش شوند و به ارگانهای مختلف آسیب برسانند. آلودگی هوا معمولاً در شهرهای صنعتی که کارخانهها و ماشین آلات بیشتری دارد بیشتر رخ میدهد. با این حال امروزه روستاها نیز از آلودگیها در امان نیستند چراکه گرد و غبار ناشی از تراکتورها، کامیونها و اتومبیل و دود ناشی از آتش سوزی محصولات زراعی و سوختن چوب همه میتوانند هوای پاک را آلوده کنند.
گزارشهای منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی در سال 2013 نشان میدهد که تنفس در فضای باز آلوده میتواند خطرات جدی برای سلامت انسان داشته باشد. برای مثال آلودگی هوا آسم را تشدید کرده، سرفهها را افزایش داده و همچنین میتواند عملکرد ریهها را نیز کاهش دهد. افزایش خطر برونشیت، سردرد، نامنظم شدن ضربان قلب، سکته قلبی و مرگ زودرس افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی نیز از جمله آسیبهای جدی مرتبط با آلودگی هوا است.
برای آگاهی بیشتر در زمینه تاثیر آب و هوا بر انسان کلیک کنید.
در روزهایی که شاخصهای آلودگی هوا بالا میرود توجه به برخی نکات بسیار اهمیت دارد و به شما کمک میکند تا آسیبهای ممکن را به حداقل برسانید. ما در ادامه به برخی از مهمترین این نکات اشاره کردهایم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روانشناسی سلامت کلیک کنید.
همه افراد تحت تأثیر آلودگی هوا قرار میگیرند. با این حال برخی افراد در معرض آسیب بیشتری قرار دارند. از جمله این افراد میتوان به مبتلایان به آسم، بیماریهای قلبی، بیماریهای تنفسی، کودکان، افرادی که فعالیت زیادی در فضای باز دارند، سالمندان، مبتلایان به دیابت و زنان باردار اشاره کرد.
باران اسیدی زمانی ایجاد میشود که رطوبت موجود در هوا در تعامل با اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد قرار بگیرد. اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد توسط وسایل نقلیه موتوری، کارخانهها و نیروگاههایی که از سوخت زغال سنگ استفاده میکنند تولید میشود.
استفاده کمتر از وسایل نقلیه تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد. به همین خاطر توصیه میشود که شهروندان برای کاهش هرچه زودتر آلودگی هوا تا حد امکان از وسایل نقلیه شخصی استفاده نکنند و برای عبور و مرور از حمل و نقل عمومی کمک بگیرند. همچنین سوزاندن چوب و زبالهها نیز میتواند تأثیر بسیار زیادی در آلودگی داشته باشد. به همین خاطر لازم است که از سوزاندن این مواد نیز خودداری کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راه های مقابله با آلودگی هوا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*