ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

راه‌های مقابله با آلودگی هوا | چگونه از آلودگی هوا جان سالم به در ببریم؟

راه های مقابله با آلودگی هوا چیست؟ چگونه می‌توان از آلودگی هوا جان سالم به در برد؟ آلودگی در شهرهای صنعتی مسبب بروز بسیاری از بیماری‌ها به خصوص سرطان، بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های ریوی است. به همین دلیل بسیاری از خانواده‌ها هنگامی که شاخص‌های آلودگی در هوا بالا می‌رود به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند آسیب‌ها را به حداقل برسانند و بیشترین مراقبت را از خود و خانواده‌شان به عمل بیاورند. اگر شما هم به دنبال راهکارهایی برای مقابله با آلودگی هوا هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تماس با مشاور

آلودگی هوا چیست؟

آلودگی هوا به معنای وجود موادی طبیعی یا غیرطبیعی در هوا است که به سلامت انسان و محیط آسیب می‌رساند. برای مثال ذرات ریز ناشی از سوختن زغال سنگ، چوب و سوخت‌های فسیلی می‌توانند به درون ریه ما نفوذ کنند، در رگ‌های بدن پخش شوند و به ارگان‌های مختلف آسیب برسانند. آلودگی هوا معمولاً در شهرهای صنعتی که کارخانه‌ها و ماشین آلات بیشتری دارد بیشتر رخ می‌دهد. با این حال امروزه روستاها نیز از آلودگی‌ها در امان نیستند چراکه گرد و غبار ناشی از تراکتورها، کامیون‌ها و اتومبیل و دود ناشی از آتش سوزی محصولات زراعی و سوختن چوب همه می‌توانند هوای پاک را آلوده کنند.

گزارش‌های منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی در سال 2013 نشان می‌دهد که تنفس در فضای باز آلوده می‌تواند خطرات جدی برای سلامت انسان داشته باشد. برای مثال آلودگی هوا آسم را تشدید کرده، سرفه‌ها را افزایش داده و همچنین می‌تواند عملکرد ریه‌ها را نیز کاهش دهد. افزایش خطر برونشیت، سردرد، نامنظم شدن ضربان قلب، سکته قلبی و مرگ زودرس افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی نیز از جمله آسیب‌های جدی مرتبط با آلودگی هوا است.

برای آگاهی بیشتر در زمینه تاثیر آب و هوا بر انسان کلیک کنید.

 

اینفوگرافیک راه‌های مقابله با آلودگی هوا

اینفوگرافیک راه‌های مقابله با آلودگی هوا

راه های مقابله با آلودگی هوا

در روزهایی که شاخص‌های آلودگی هوا بالا می‌رود توجه به برخی نکات بسیار اهمیت دارد و به شما کمک می‌کند تا آسیب‌های ممکن را به حداقل برسانید. ما در ادامه به برخی از مهم‌ترین این نکات اشاره کرده‌ایم.

  • آلودگی هوا در ساعات گرم روز اوج می‌گیرد به همین خاطر ترجیحاً در روزهای آلوده فعالیت‌های بیرون از خانه را به ساعات ابتدایی صبح یا اواخر شب اختصاص دهید.
  • از پیاده روی یا دوچرخه سواری در خیابان‌های شلوغ بپرهیزید.
  • به جای ورزش کردن در محیط باز در روزهای آلوده در خانه یا باشگاه ورزش کنید.
  • از ماسک‌های فیلتر دار استفاده کنید تا از ورود گازهای آلوده به سیستم تنفسی خود جلوگیری کنید. استفاده از این ماسک‌ها یکی از راه های مقابله با آلودگی هوا در این روزها می‌باشد.
  • غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها نظیر میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید.
  • زمان‌هایی که کودکانتان در فضای باز می‌گذرانند را به حداقل برسانید.
  • همچنین برای کاهش آلودگی در فضای خانه از راهکارهای زیر استفاده کنید.
  • از روشن کردن شمع و استفاده از خوشبوکننده‌های هوا در محیط منزل خودداری کنید.
  • تمیز نگه داشتن فیلترهای مربوط به دستگاه‌های تهویه هوا از راه های مقابله با آلودگی هوا می‌باشد.
  • در روزهایی که هوا پاک است پنجره‌های خانه را باز بگذارید تا هوای ثابت و مانده در محیط خانه به گردش بیفتد.
  • در محیط بسته خانه سیگار نکشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روانشناسی سلامت کلیک کنید.

سؤالات متداول درباره راه های مقابله با آلودگی هوا

- چه کسانی بیشتر از آلودگی هوا آسیب می‌بینند و نیاز به مراقبت بیشتر دارند؟

همه افراد تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند. با این حال برخی افراد در معرض آسیب بیشتری قرار دارند. از جمله این افراد می‌توان به مبتلایان به آسم، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های تنفسی، کودکان، افرادی که فعالیت زیادی در فضای باز دارند، سالمندان، مبتلایان به دیابت و زنان باردار اشاره کرد.

- باران اسیدی چه زمانی تشکیل می‌شود؟

باران اسیدی زمانی ایجاد می‌شود که رطوبت موجود در هوا در تعامل با اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد قرار بگیرد. اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد توسط وسایل نقلیه موتوری، کارخانه‌ها و نیروگاه‌هایی که از سوخت زغال سنگ استفاده می‌کنند تولید می‌شود.

- شهروندان برای کاهش آلودگی هوا چه کارهایی می‌توانند انجام دهند؟

استفاده کم‌تر از وسایل نقلیه تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد. به همین خاطر توصیه می‌شود که شهروندان برای کاهش هرچه زودتر آلودگی هوا تا حد امکان از وسایل نقلیه شخصی استفاده نکنند و برای عبور و مرور از حمل و نقل عمومی کمک بگیرند. همچنین سوزاندن چوب و زباله‌ها نیز می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در آلودگی داشته باشد. به همین خاطر لازم است که از سوزاندن این مواد نیز خودداری کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه راه های مقابله با آلودگی هوا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*