ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

کوچینگ شغلی چیست؟ مربیگری شغلی و تکنیک های کاربردی آن

کوچینگ شغلی یا مربیگری شغلی، در محیط کار بسیار سودمند است و باعث رشد و پیشرفت تیمی و فردی می شود. این که آیا شما به تازگی وارد یک نقش مدیریتی شده اید یا در نقش یک مربی شغلی مشغول به کار هستید، چندین تکنیک مربیگری شغلی موثر می تواند به شما در عملکرد موثر کمک کند. اگر ایده کمک و راهنمایی دیگران در مسیر شغلیشان و داشتن مهارت های کلامی میان فردی قوی را دوست دارید، حرفه مربی شغلی، مناسب شما می باشد. این موقعیت ها در صنایع مختلف موجود است و به شما این آزادی را می دهد که با افراد‌ مختلف کار کنید. مربی شغلی شایستگی هر فرد را برای مشاغل مختلف را از طریق کمک به آن ها در شناسایی اهداف و غلبه بر موانع شخصی ارزیابی می کند.  

تماس با مشاور

کوچینگ شغلی و انواع آن

مربیگری شغلی که با عنوان کوچینگ شغلی نیز شناخته می شود به ترکیبی از فرآیندها اشاره می کند که باعث تشویق، حمایت و راهنمایی کارکنان در زمینه های مختلف پیشرفت شغلی و ارتقای حرفه ای می شود. مربیگری شغلی می تواند به رویکردهای متفاوتی برای کمک به تیم ها و افراد برای توسعه مهارت های خود و یادگیری جنبه های مختلف شغل خود نیاز داشته باشد. علاوه بر این، مربیگری شغلی موثر می تواند تأثیر مستقیمی بر انتخاب شغل مناسب و رشد و موفقیت یک شرکت داشته باشد.
مربی شغلی حرفه ای است که به افراد کمک می کند تا با توجه به توانایی های خود، برای اشتغال آماده شوند. این متخصصان اغلب برای شرکت های خصوصی و همچنین برای مدارس کار می کنند. مشاغل آزاد نیز برای مربیان شغلی گزینه همکاری می باشند. بسیاری از آن ها کار با جانبازان، افراد دارای معلولیت یا کسانی که با چالش های دیگری در رابطه با اشتغال روبرو هستند را انتخاب می کنند. انواع مختلف مربیگری شغلی می تواند شامل موارد زیر باشد:
  • مشاوره مسیرهای شغلی به دانش آموزان
  • مربیگری شغلی برای کسانی که به عنوان نیروی کار وارد بازار کار می شوند.
  • مشاوره برای افراد شاغل که مایل به تغییر شغل هستند.
 

اینفوگرافیک کوچینگ شغلی چیست؟

اینفوگرافیک کوچینگ شغلی چیست؟

کوچینگ شغلی چه می کند؟

مربیان شغلی شایستگی هر فرد را برای مشاغل مختلف ارزیابی می کنند و به آن ها کمک می کند تا برای مشاغل خاصی آماده شوند. برخی از وظایف خاص آن ها عبارتند از:
  • کمک به مراجعین در شناسایی اهداف شخصی، غلبه بر موانع شخصی و توسعه مهارت های رهبری
  • کمک به مراجعین برای شناسایی فرصت های شغلی
  • ارائه بازخورد برای نامه های همراه و رزومه ها
  • استراتژی برای نحوه کسب موفقیت در مصاحبه شغلی
  • ارتقاء فرصت های شغلی از طریق شبکه و کارگاه های آموزشی
  • نگهداری سوابق و مستندات پیشرفت مراجع
 

اهمیت کوچینگ شغلی

مربیگری شغلی برای ایجاد یک محیط کاری مثبت و حمایتی ضروری است. جایی که کارکنان در استفاده از مهارت های ناآشنا، یادگیری از اشتباهات در محیط کار و پیشرفت در محل کار احساس امنیت می کنند. مربیگری شغلی علاوه بر پرورش فرهنگ مثبت در محیط کار، می تواند از کارکنان جدید در آموزش و جهت گیری آن ها هنگام شروع به کار، پشتیبانی کند.
مشارکت کارکنان را افزایش می دهد. هنگامی که اعضای تیم متوجه شوند که شما از پیشرفت آن ها حمایت می کنید و فرصت های امنی برای یادگیری از اشتباهات فراهم می کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که با انگیزه و از کار خود راضی باشند.

1-افزایش بهره وری و عملکرد

وقتی کارکنان درک بهتری از شغل و مسئولیت های خود داشته باشند، به احتمال زیاد می توانند بر چالش ها غلبه کرده و به اهداف برسند. حمایت از بهبود اوضاع تیم، به تقویت زمینه های مهارت ضعیف تر کمک می کند که می تواند به طور مستقیم بر کیفیت عملکرد نیز تأثیر بگذارد و عاملی برای کاهش استرس شغلی باشد. بین کارکنان و ماموریت های محوله ارتباط و تعهد ایجاد کرده و می تواند به آن ها در درک اهداف خود و نحوه عملکرد آن ها در رشد و موفقیت کل سازمان کمک کند.

2-تشویق به یادگیری عمیق تر

مربیگری شغلی، بینش تازه ای از جنبه های دیگری از پیشرفت شغلی افراد ارائه می دهد. مانند نقاط قوت حرفه ای، توانایی آن ها در همکاری موثر با دیگران و به کارگیری آموخته های خود در موقعیت های جدید. مربیگری شغلی راهی را برای مدیران و رهبران فراهم می کند تا از پیشرفت کارکنان در زمینه های مهارت ضعیف حمایت کنند. با برنامه ریزی برای توسعه مهارت ها و تقویت نقاط ضعف، منجر به مشارکت بیشتر و بهبود عملکرد می شوند.  
کوچینگ-شغلی-چیست

مهارت های ضروری در کوچینگ شغلی

مربیان شغلی برای موفقیت در این نقش باید واجد چندین مهارت نرم باشند که مهارت های بین فردی یکی از آن ها است. مربیان شغلی برای کمک به افراد با سوابق و شخصیتهای مختلف جهت یافتن مسیر شغلی مناسب، باید مهارت های کلامی میان فردی قوی داشته باشند و بتوانند به سرعت یک رابطه کاری قوی با مشتریان ایجاد کنند.

1-دلسوزی و شفقت

جستجوی شغل می تواند دشوار باشد؛ بنابراین مهم است که مربیان شغلی شفقت داشته باشند و بتوانند با مشتریان یا دانش آموزان خود همدردی کنند و با شرایط روانی و کاری حاکم بر ذهن آن ها، همکاری کنند.

2-گوش دادن فعال

مربیان شغلی باید بتوانند توجه کامل دانش آموزان یا مشتریان خود را برای درک چالش های آنها جذب کنند و به آن ها کمک کنند شغلی را پیدا کنند که به بهترین نحو با علایق و نیازهایشان مطابقت داشته باشد.

3-مهارت های تحلیلی و ارتباطی

مهارت های تحلیلی قوی برای مطابقت علایق و توانایی های افراد با مشاغل مختلف ضروری است و مهارت های ارتباطی مربیان شغلی باید قوی باشد تا بتوانند برنامه ها و انتظارات خود را به صورتی روشن، مختصر و به راحتی برای مشتریان یا دانش آموزان توضیح دهند.  

تکنیک های کوچینگ شغلی برای موفقیت

تکنیک های مربیگری شغلی موث

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*