خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با تاثیر مواد مخدر بر بدن پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
آیا از تاثیر مواد مخدر بر بدن خبر دارید؟ اعتیاد به مواد مخدر امروزه به عنوان یک بیماری در نظر گرفته میشود. یکی از راههای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و ترک آن، اطلاعرسانی در مورد تأثیر و عوارض مصرف آن است. سوءمصرف مواد اثرات ویران کنندهای بر ذهن، رفتار و روابط فرد میگذارد، اما اثرات دائمی مواد بر روی بدن میتواند به آرامی سیستم و عملکرد حیاتی را از بین ببرد و آن را به ناتوانی دائمی تبدیل کند. در این مقاله قصد بررسی تأثیر انواع مواد مخدر یا به طور کل مواد اعتیاد آور بر بدن را داریم. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. برای کسب اطلاع بیشتر از تعریف اعتیاد کلیک کنید.
مواد اعتیادآور سه دسته مواد مخدر، مواد محرک و مواد توهم زا را شامل میشود؛ اما در میان عموم مردم تمامی اینها تحت عنوان مواد مخدر شناخته میشوند. اعتیاد به مواد مخدر نوعی بیماری است که بیش از همه ذهن و مغز را درگیر خود میکند. اما عوارض جسمانی همیشه نمود بیشتری دارند چرا که منجر به ایجاد تغییراتی در ظاهر و بروز بیماریهایی میشود که توجه اطرافیان را به خود جلب میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مواد مخدر ، مواد محرک کلیک کنید.
اگر مواد مخدر را به معنی عام در نظر بگیریم همه مواد اعتیادآور را شامل میشوند. این مواد هرکدام ساختار شیمیایی متفاوتی دارند و میتوانند منجر به عوارض متفاوتی شوند. با این حال در ادامه به عوارض رایج مواد مخدر گوناگون بر بدن اشاره خواهیم کرد:
برحسب نوع ماده مصرفی، فرد میتواند دچار کاهش یا افزایش وزن ناگهانی شود. برای مثال شیشه که در طبقه مواد محرک قرار دارد، اغلب منجر به لاغری میشود. بسیاری از افراد سودجو در قرصهای لاغری که بدون مجوز استفاده میشوند مقداری شیشه میریزند و به این ترتیب افراد را در دام اعتیاد گرفتار میکنند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله شیشه برای لاغری مراجعه کنید.
آسیب دهان و دندان یکی از عوارض جسمانی رایج در انواع مواد است. اما در مواد تدخینی یا همان کشیدنی بیشتر دیده میشود. همچنین برخی مواد جویدنی نظیر ناس نیز عفونتهای دهان و لثه شدیدی را در افراد ایجاد میکنند. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.
یکی از عوارض مصرف مواد، کاهش آب بدن است. به دنبال این مشکل عموماً یبوست و انواع مشکلات گوارشی ایجاد میشود. از جمله دیگر مشکلات گوارشی ناشی از اعتیاد میتوان به اسهال، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. برای آگاهی بیشتر در زمینه عوارض اعتیاد کلیک کنید.
با مصرف مواد، به مرور ضربان قلب و فشار خون افراد افزایش مییابد و رگ های بدن تحت تأثیر قرار میگیرد و پوست لکهدار شود. رنگ پوست نیز به سمت رنگ قرمز متمایل میگردد. همچنین برخی از مواد مخدر نظیر هرویین و کراک میتوانند منجر به حساسیت و خارشهای پوستی شدید نیز بشوند. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.
اکثر موادی که به صورت کشیدن و دود کردن مصرف میشوند در دراز مدت اختلالات ریه، سرفههای مزمن، خونریزی مجاری تنفسی و التهاب قفسه سینه را به همراه خواهند داشت. در نهایت سرطان ریه برای بسیاری از مصرف کنندگان مواد اتفاق میافتد.
تأثیر مواد بر میل جنسی و ایجاد اختلالات جنسی یکی از عوارض بسیار رایج میان انواع مواد است. برای مثال مواد مخدری نظیر تریاک در کوتاه مدت میتوانند مشکلات نعوظ را برطرف کنند و منجر به طولانیتر شدن انزال شوند. همین مسئله است که بسیاری از مردان را به سمت مصرف این مواد ترغیب میکند؛ در حالی که این تأثیرات در دراز مدت از بین میروند و فرد به مشکلاتی نظیر بیمیلی جنسی دچار میشود. برای کسب اطلاع در زمینه اختلالات جنسی کلیک کنید.
مواد دیگر نظیر محرکها تأثیرات متفاوتی بر عملکرد جنسی دارند. این مواد میزان میل جنسی را تا حد غیرطبیعی بالا میبرند و منجر به انجام رفتارهای جنسی پرخطر نظیر ارتباط با افراد متعدد و برقراری روابط محافظت نشده و بدون کاندوم میشوند.
مواد مخدر بر قسمتهای خاصی از بدن تأثیر میگذارد و در کنار آن باعث آسیب کلی به بدن و کارکردهای آن میشود. افزایش احتمال ابتلا به انواع بیماریها و عفونتها از جمله مشکلاتی است که در پی کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن ایجاد میشوند. علاوه بر این، خماری ناشی از عدم مصرف مواد نیز میتواند منجر به اسهال، استفراغ، اختلالات خواب، تغییرات خلقی و رفتاری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خماری و علائم ترک کلیک کنید.
علاوه بر تأثیر مواد مخدر بر بدن، اعتیاد به مواد مخدر با ایجاد مشکل در دستگاههای ارتباطی، دخالت در مسیر انتقال و دریافت و پردازش طبیعی نورونها، روی گیرندههای عصبی در مغز فرد نیز تأثیر میگذارد. از جمله تأثیرات مواد بر مغز انسان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- تأثیر مخرب بر گروهی از گیرندههای عصبی مرتبط با درد، تنظیم تنفس و سیستم گوارش که منجر به کاهش احساس درد، کاهش فعالیت مرکز تنفس، یبوست و اعتیاد میشود.
2- اثر مخرب مواد مخدر برگیرندههای عصبی نوع دوم که باعث کاهش احساس درد و افزایش حجم ادرار میشود.
3- افزایش برخی از انتقالدهندههای عصبی نظیر دوپامین که منجر به ایجاد توهم و هذیان در افراد میگردد. درواقع مصرف برخی مواد محرک (نظیر آمفتامین و متامفتامین) و مواد توهمزا (مثل قرص اکس و گرد فرشته) میزان دوپامین مغز را بالا میبرد و منجر به پیدایش علائم روان پریشی نظیر توهم و هذیان در افراد میشود. اگر مصرف ادامه پیدا کند ممکن است فرد به اختلالات روانپریشی نظیر اسکیزوفرنی دچار شود و تا آخر عمر درگیر این بیماری باقی بماند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اسکیزوفرنی کلیک کنید.
برای اطلاع بیشتر از چگونگی تأثیر و عوارض اعتیاد به مصرف مواد مخدر بر مغز میتوانید مقاله تاثیر مواد مخدر بر مغز را نیز مطالعه نمایید.
یکی از اثرات مصرف مواد مخدر بر بدن افزایش احتمال ابتلای افراد به بعضی از بیماریهای مزمن و حاد است. برخی از رایجترین این بیماریها به شرح زیرند:
افراد این بیماری را از طریق خون و رابطه جنسی به دیگران منتقل میکنند. بنابراین معتادانی که مواد مخدر تزریقی استفاده میکنند، ممکن است با استفاده از سرنگ مشترک برای تزریق مواد، به این بیماری مبتلا شوند یا کسانی که روابط جنسی محافظت نشده برقرار میکنند احتمالاً در معرض این بیماری قرار میگیرند. برای کسب اطلاعات بیش تر به مقاله ارتباط ایدز با مواد مخدر مراجعه کنید.
عوارض اعتیاد در دوران بارداری شامل تولد زودهنگام، سقط جنین، وزن کم هنگام تولد و سایر مشکلات رفتاری نوزاد می شود. همچنین فرزندان مادران معتاد نیز معتاد به دنیا میآیند و پس از تولد نیز در معرض خطر قرار دارند؛ چرا که شیر مادر معتاد، نوزاد را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و باعث ایجاد اعتیاد در او و بروز انواع اختلالات عصبی-رشدی میگردد. برای اطلاع بیشتر از تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر کلیک کنید.
بیماریهای کبدی و کلیهای: مصرف طولانی مدت مواد مخدر باعث وارد شدن مقدار زیادی مواد سمی به بدن شده و متعاقباً باعث آسیب رسیدن به کبد و کلیه میشود. بیماریهای کبدی در اثر سوءمصرف الکل بسیار رایج هستند.
عوارض قلبی و عروقی: استفاده از مواد مخدر باعث افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی مانند سکته قلبی ، رسوب چربی در عروق یا گرفتگی رگهای قلبی، تضعیف ماهیچههای قلبی و غیر منظم شدن ضربان قلب میشود.
هپاتیت: هپاتیت نوع سی یک نوع بیماری واگیردار کبدی است و افرادی که در هنگام مصرف مواد از سرنگ مشترک استفاده میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
سرطان: مصرف طولانی مدت مواد مخدر باعث آسیب به قسمتهای مختلف بدن میشود و به دنبال آن منجر به ابتلا به انواع سرطانها میگردد. برای اطلاع از مواد مخدر و سرطان کلیک کنید. سرطان ریه، سینه و پوست از جمله رایجترین سرطان هایی هستند که افراد معتاد به آن ها مبتلا میشوند.
مشکلات تنفسی: اکثر مواد مخدر کشیدنی مانند حشیش، سیگار، تریاک و... باعث آسیب رساندن به دستگاههای تنفسی و ریهها شده و میتوانند منجر به بیماریهایی مانند برونشیت، سرطان ریه و آمفیزم شوند. برای کسب اطلاع بیشتر از ترک سیگار کلیک کنید.
با توجه به آسیبها و تاثیر مواد مخدر بر بدن، ترک اعتیاد ضرورت پیدا میکند. با کمک گرفتن از خدمات روانشناسی میتوانید انگیزه ترک را در خود پیدا کرده و با اراده بالا شروع به ترک مواد مخدر نمایید. همچنین پس از ترک نیز، روانشناس به شما کمک میکند تا بر وسوسه مصرف مجدد مواد غلبه کنید و ترک موفقیت آمیزی داشته باشید. متخصصان و روانشناسان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در هر کجا که هستید به صورت تلفنی در این زمینه یاریتان کنند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*