ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

معجزه درمان وسواس و افکار وسواس گونه

تکنیک های رفتاری به عنوان معجزه درمان وسواس شناخته می شود. وسواس یکی از رایج ترین مشکلات روانشناختی می باشد که افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. این بیماری انواع گوناگونی دارد مانند وسواس فکری عملی یا تلفیقی از این دو. وسواس فکر و عملی است که تکرار می شود و دفعات تکرار آن به گونه ای است که زندگی را دچار اختلال می کند. برای آشنایی بیشتر با انواع درمان های مناسب آن از مشاوره وسواس راهنمایی بخواهید.

 

تماس با مشاور


وسواس فکری عملی و اختلالات مربوط

وسواس فکری میل شدید یا تصورات دائمی است که شخص آن را به صورت مزاحم یا ناخواسته تجربه می کند. فرد سعی می‌کند این وسواس را انکار کنند یا متوقف کنند یا می‌کوشند آن را با پرداختن به فکر یا عمل دیگر متوقف کنند.  فکر یاعملی که فرد از آن استفاده می کند تا وسواس فکری را خنثی سازد وسواس فکری عملی محسوب می‌شود رفتار یا عمل ذهنی مکرری که بر طبق مقررات خشک انجام می شود طوری که فرد احساس می کند مجبور به انجام آن است. وسواس های عملی نیازی ندارند که با وسواس های فکری هم آیند باشد.

در اختلال معروف به اختلال وسواس فکری عملی افراد وسواس های فکری و وسواس های عملی را با چنان شدتی تجربه می‌کند که انجام دادن فعالیت های روزانه برای آنها مشکل ساز میشود. به عنوان بخشی از این اختلال احتمال دارد ناراحتی یا اختلال قابل ملاحظه‌ای را در عملکرد های تحصیلی شغلی و اجتماعی خود تجربه کنند. افراد خیلی بیشتر از آنهایی که مبتلا به این اختلال تشخیص داده شده اند برای نشانه های شبیه بیماری وسواس کمک می‌خواهند.

1-تکرر شستشو ؛رایج ترین وسواس فکری عملی

رایج‌ترین وسواس فکری عملی تکرار رفتار خاصی همچون شستشو و نظافت کردن شمارش منظم چیدن اشیا وارسی کردن یا درخواست اطمینان بخشی را شامل می شوند. وسواس های عملی نظیر وسواس شستشو احتمال دارد شکل تشریفات ذهنی هم به خود بگیرد مانند شمردن تا عددی خاص هر بار که فکر ناخواسته مزاحم می شود.  برخی از افراد دچار وسواس متحمل الگوی نشانه های حرکتی نابهنجار مانند کشش های عضلانی آواگری ها و شکل های صورت غیر قابل کنترل می شوند.

2-نمونه هایی از اختلال وسواس فکری عملی

  1. وسواس های فکری پرخاشگرانه:  ترس از اینکه ممکن است به خود صدمه بزند ترس از زبان آوردن حرف های رکیک و ترس از اینکه فرد عامل ایجاد اتفاقی وحشتناک باشد مانند آتش سوزی یا سرقت.
  2. وسواس های فکری جنسی: افکار و تصورات ذهنی یا تکانه های جنسی ممنوع یا منحرف و رفتار جنسی نسبت به دیگران.
  3. اختلالات فکری ذخیره کردن یا پس انداز کردن: متمایز از سرگرمی ها یا علاقه به اشیای مادی یا اشیایی که ارزش احساسی دارند.
  4. وسواس های فکری مذهبی: در رابطه با توهین به مقدسات و کفر گویی یا نگرانی بیش از حد در مورد درست یا غلط بودن اصول اخلاقی.
  5. وسواس تقارن یا دقیق بودن: همراه با تفکر سحرآمیز مانند نگرانی در مورد اینکه اگر چیزها در مکان درستی قرار نگرفته باشند فردی دچار سانحه خواهد شد.
  6. مشکلات عملی تمیزی یا شست و شو: دست شستن بیش از حد یا تشریفاتی، دوش گرفتن حمام کردن مسواک زدن آرایش کردن یا توالت رفتن بیش از اندازه.
  7. وسواس وارسی کردن: وارسی کردن قفل ها اجاق گاز و سایر برقی و غیره، وارسی کردن اینکه اتفاق وحشتناکی رخ ندهد که به فرد آسیب بزنند یا وارسی کردن اینکه در انجام دادن یک کار اشتباهی صورت نگرفته باشد.
  8. اختلالات عملی شمردن: وارسی کردن برای وجود
  9. وسواس های عملی نظم دادن یا چیدن: وارسی کردن برای وجودنظم (برای آشنایی با نشانه های وسواس کلیک کنید)

3-نشانه های وسواس فکری عملی

افکار امیال یا تصورات عود کننده و مداوم که در برخی موارد هنگام این اختلالات به شکل مزاحم و ناخواسته تجربه می شوند و در اغلب افراد اضطراب یا ناراحتی بارزی ایجاد می کنند.فرد سعی دارد این افکار امیال یا تصورات را نادیده بگیرد یا آنها را متوقف کند یا با افکار یا اعمال دیگری خنثی کند مثلاً با انجام دادن وسواس عملی.

رفتارهای تکراری مانند دست شستن و منظم کردن با وارسی کردن یا اعمال ذهنی همچون شمردن تکرار کردن بی صدای کلمات و دعا کردن که فرد حس می کند در پاسخ به وسواس فکری یا بر اساس مقرراتی که باید با قاطعیت اجرا شوند مجبور به انجام دادن آنها است.

هدف این رفتارها یا اعمال ذهنی پیشگیری یا کاهش استرس و ناراحتی یا جلوگیری از اتفاق یا موقعیت ترسناک میباشد. با این حال این رفتار ها یا اعمال ذهنی با آنچه قرار است بی اثر یا پیشگیری شود ارتباط واقع‌بینانه ندارند یا آشکارا افراطی هستند. این نکته مهم را بدانید که کودک خردسال احتمال دارد نتواند هدف های این رفتارها و اعمال ذهنی را بیان کند.

 

معجزه درمان وسواس

وسواس های فکری و عملی وقت گیر هستند و هر روز بیشتر از یک ساعت به طول می انجامد یا ناراحتی و اختلالات قابل ملاحظه‌ای در زمینه شغلی اجتماعی یا دیگر جنبه‌های زندگی فرد ایجاد می کنند.نشانه های وسواس فکری عملی ناشی از تاثیرات فیزیولوژیکی مواد همچون مصرف مواد مخدر دارو یا بیماری‌های جسمی دیگر نمی باشد.این اختلال هم با اختلالات دیگری همچون برخی اختلالات اضطرابی یا اختلالات مرتبط با مواد و موارد دیگری توجیه نمی شود. درمان های مختلفی برای اختلال وسواس وجود دارد که بعضی از آنها شامل موارد زیر می شوند.

1-رفتار درمانی شناختی معجزه درمان وسواس

در حال حاضر موفق ترین درمان برای وسواس رفتار درمانی شناختی میباشد. مفروضه مهم این است که افراد و احساسات تاثیر متقابل بر روی یکدیگر بر جای می‌گذارند. هرچند شما نمی توانید احساس خود را تغییر دهید اما می توانید افکار خود را به بوته آزمایش بگذارید تا از این طریق به تفکر متعادل‌تری دست پیدا کنید. اگر افکار شما همراه با سوگیری باشد آنگاه دچار بی ثباتی عاطفی مانند واکنش‌های عاطفی نامناسب یا افراطی می‌شوید مثلا خیلی از افراد مثل شما افکار وسواسی را تجربه می‌کنند اما دچار آشفتگی نمی شوند. برای آشنایی با درمان وسواس کلیک کنید.

دلیل چنین تفاوتی را باید در نوع تفسیر افراد از این افکار وسواسی جستجو کرد. افراد وسواسی این افکار را به عنوان هشدار آسیب و خطر تفسیر می‌کنند که مستلزم واکنش فوری هستند. بنابراین نمی‌توانند به‌راحتی این افکار را نادیده بگیرند. رفتار درمانی شناختی به نوعی معنایی را که افراد به افکار وسواسی میدهند را تغییر میدهند و واکنشی که در قبال این افکار بروز می دهد. به محض اینکه متوجه شوید ممکن است معنای که شما به افکار داده اید معنای واقعی نباشد شدت پاسخ های هیجانی شما در قبال وسواس ها کم می شود و نیاز به اجبار ها خنثی ساز ها اجتناب یا کنترل فکر کاهش می‌یابد.

2-دارو درمانی

اگر میخواهید برای درمان وسواس ها و اجبار های تان دارو هم مصرف کنید نیاز است که با روانپزشک صاحب صلاحیت مشورت کنید. این را بدانید که قرص یا داروی شفابخش برای درمان اختلال وسواسی اجباری وجود ندارد اما دارو درمانی می‌تواند در کاهش فراوانی نشانه ها و آشفتگی ناشی از آنها موثر واقع شود. به نظر می رسد دارو درمانی می تواند فعالیت نابهنجار بخشی از مغز که در بازداری رفتار نقش دارد را بهبود ببخشد. همچنین دارو درمانی می‌تواند بخشی از عملکرد مغز را اصلاح کند تا افراد درگیر رفتار خاص نشوند. در عین حال همه نمی توانند از دارودرمانی روانی سود ببرند و به محض قطع دارو فواید آن نیز قطع می گردد. دستاوردهای رفتار درمانی شناختی بعد از قطع درمان ادامه می یابند چرا که در طی این درمان مهارت هایی را افراد یاد می گیرند که در سرتاسر عمر آن را به کار می برند.

3-درمان منطقی هیجانی

آنجا که به این درمان به عنوان عنصر اساسی محسوب می شود عبارت است از اینکه چه انواعی از افکار منفی مزاحم و غیرمنطقی تعمیم یافته و فرض های نادرست احساسات منفی برخاسته از اضطراب ناراحتی و تنش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*