مکانیسم همانند سازی فرافکنانه چیست و چه عملکردی در سطح روان دارد؟ مکانیسمهای دفاعی مفهومی بودند که ابتدا زیگموند فروید در نظریه روانکاوی خود به آنها اشاره کرد. طبق گفتههای فروید وظیفه مکانیسمهای دفاعی محافظت از ایگو در برابر تنشها و اضطرابهایی است که ساختارهای اید و سوپرایگو به خودآگاه انسان وارد میکنند. روانشناسان پسا فرویدی با گسترش مفاهیم نظریه روان کاوی مکانیسمهای دفاعی بیشتری را نیز مطرح کردهاند که از جمله آنها میتوان به ملانی کلاین و مکانیسم همانندسازی فرافکنانه اشاره کرد. برای کسب اطلاعات در مورد چیستی این مکانیسم و عملکرد آن تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مفهوم مکانیسمهای دفاعی اولین بار توسط زیگموند فروید پدر علم روان شناسی مطرح شد. فروید ساختار روان را شامل 3 قسمت میدانست که اید، ایگو و سوپر ایگو را در بر میگیرد. اید منشا تمامی امیال، تکانهها و غرایز ابتدایی است. در مقابل ایگو وظیفه در نظر گرفتن امکانات واقعیت را بر عهده دارد و در نهایت سوپر ایگو مسئول سنجش اخلاقی بودن اعمال است و به نوعی به عنوان جانشین والدین در ذهن ناخودآگاه عمل میکند. میزان و کیفیت سلامت روان هر فرد بستگی به درست عمل کردن ایگو دارد. برای آشنایی بیشتر با نظریه زیگموند فروید کلیک کنید.
چرا که این ساختار باید بتواند بین اید و سوپر ایگو میانجی گری کرده و میان آنها به تعادل برسد. برای این کار ایگو از راه حلهای گوناگونی استفاده میکند که به کار بستن مکانیسمهای دفاعی از جمله مهمترین آنها است. در حقیقت مکانیسمهای دفاعی هرگونه واکنشی هستند که از خودآگاه ما در برابر اضطراب و تنش مراقبت میکنند و نمیگذارند ایگو دچار فروپاشی شود. فروید در ابتدا 10 مکانیسم دفاعی ابتدایی را مطرح کرد که از جمله آنها میتوان به سرکوب، انکار، فرافکنی، جا به جایی و همانند سازی اشاره کرد. در ادامه نظریه پردازان پسا فرویدی سعی کردند مفاهیم نظریه فروید را بسط داده و مفاهیم جدیدی را مطرح کنند. در همین راستا ملانی کلاین با ارائه تئوری خود مکانیسمهای دفاعی جدیدی از جمله همانند سازی فرافکنانه را مطرح کرد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مکانیسمهای دفاعی کلیک کنید.
در همانند سازی فرافکنانه فرد در ابتدا ویژگیهای ناخوشایند و غیر قابل هضم خود را به فردی دیگر نسبت میدهد. برای مثال هنگامیکه شخص خود خشمگین است این ویژگی را درون دیگران میبیند و احساس میکند آنها عصبانی هستند. حال اگر به گونهای رفتار کند که باعث شود واقعا آنها رفتار پرخاشگرانهای از خود نشان دهند به این وضعیت همانند سازی فرافکنانه گفته میشود. به عبارت دیگر در همانند سازی فرافکنانه فرد به گونها
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*