در این مقاله یاد می گیریم از کجا بفهمیم زخم رحم خوب شده؟ زخم دهانه رحم، التهاب دهانه رحم است. زخم دهانه رحم اغلب علائمی ایجاد نمی کند اما اگر رخ دهد شامل ترشحات غیر طبیعی واژن، مقاربت دردناک یا تحریک فرج یا واژن می باشد. اغلب مواقع زخم رحم ناشی از یک عفونت مقاربتی، مانند کلامیدیا یا سوزاک است و نیز می تواند از علل غیر عفونی ایجاد شود. درمان موفقیت آمیز آن شامل درمان علت زمینه ای التهاب است. آنتی بیوتیک ها در بیشتر موارد زخم رحم را با موفقیت درمان می کنند. برای برخی موارد دیگر، لیزر درمانی یا جراحی ممکن است مورد نیاز باشد. برای کسب آگاهی بیشتر از مشاوره تلفنی جنسی مشورت بخواهید.
دهانه رحم، انتهای باریک و تحتانی رحم است که به داخل واژن باز می شود. همین مجرای باریک است که رحم و واژن را به هم متصل می کند. هر ماه خون قاعدگی از رحم از دهانه رحم خارج شده و وارد واژن می شود. هنگام تولد نوزاد که فرا می رسد دهانه رحم منبسط شده و به کودک اجازه می دهد به کانال زایمان حرکت کند. اگر عارضه ای دهانه رحم را تحریک و ملتهب کند، به این عارضه زخم رحم گفته می شود. زخم رحم می تواند حاد یا مزمن باشد.
زحم دهانه رحم حاد معمولاً به دلیل عفونت ایجاد می شود و بهترین درمان پزشکی است. دهانه رحم مزمن معمولاً به دلیل عفونت ایجاد نمی شود. علائم به طور معمول خفیف تر اما طولانی تر هستند. برخی از افراد ممکن است بخواهند دهانه رحم مزمن را در خانه با استفاده از داروهای طبیعی که مکمل درمان های پزشکی هستند، درمان کنند. با این حال ضروری است که در مورد این استراتژی با یک پزشک متخصص صحبت کنید تا اطمینان حاصل شود که فرد درمان صحیح را دریافت می کند. برای آشنایی با نشانه های واژن سالم کلیک کنید.
سرویکیت همان التهاب دهانه رحم (انتهای رحم) است که می تواند به دلایلی مانند تحریک، عفونت واژن و آسیب سلول هایی که دهانه رحم را پوشانده اند رخ بدهد. این بافت های تحریک شده یا عفونی قرمز، متورم می شوند و مخاط و چرک ترشحمی کنند. همچنین ممکن است هنگام لمس به راحتی خونریزی کنند. این عارضه اغلب با ترشحات واژن، خونریزی یا درد در حین رابطه جنسی همراه است.
اگرچه برخی از افراد ممکن است اصلاً علائمی را تجربه نکنند. افراد گاهی به سرویکیت حاد که معمولاً به دلیل عفونت ایجاد می شود مبتلا می شوند و گاهی زخم دهانه رحم مزمن که معمولاً در اثر تحریک ایجاد می شود دارند. زخم دهانه رحم بسیار شایع است. تخمین زده شده است که بیش از نیمی از زنان بالغ در برخی مواقع به سرویسیت مبتلا خواهند شد همچنین مطالعات نشان می دهد که دهانه رحم در ۸ تا ۲۵ درصد زنانی که به آن مبتلا می شوند عود می کند. در این رابطه مطالعه مقاله دمنوش گیاهی برای عفونت رحم و زخم آن پیشنهاد می شود.
در اغلب موارد، سرویسیت هیچ علامت و نشانه ای ایجاد نمی کند و ممکن است فقط پس از معاینه لگنی که توسط پزشک به دلیل دیگری انجام شده است متوجه شوید که این بیماری را دارید. اما در صورت بروز علایم، نشانه های قابل مشاهده شامل موارد زیر می شود:
از جمله علل احتمالی بروز زخم دهانه رحم عفونت های مقاربتی است. بیشتر اوقات عفونت های باکتریایی و ویروسی که باعث التهاب دهانه رحم می شوند از طریق تماس جنسی منتقل می شوند. بنابراین زخم رحم می تواند ناشی از عفونت های رایج مقاربتی (STIs) از جمله ذ، کلامیدیا، تریکومونیازیس و تبخال تناسلی باشد.
دهانه رحم به عنوان یک مانع برای جلوگیری از ورود باکتری ها و ویروس ها به رحم عمل می کند. هنگامی که دهانه رحم عفونی می شود خطر انتقال عفونت به داخل رحم افزایش می یابد. دهانه رحم که در اثر سوزاک یا کلامیدیا ایجاد می شود می تواند به پوشش رحم و لوله های فالوپ گسترش یابد و منجر به بیماری التهابی لگن (PID) شود. عفونتی در دستگاه تناسلی زنان که در صورت عدم درمان می تواند باعث مشکلات باروری شود. زخم دهانه رحم همچنین می تواند خطر ابتلا به HIV را از شریک جنسی آلوده افزایش دهد.
اگر در حال حاضر باردار هستید زخم دهانه رحم برای نوزاد متولد شده شما مشکل ایجاد می کند. آنچه شما باید در مورد علائم، علل، عوامل خطر، آزمایشات، تشخیص و درمان دهانه رحم بدانید می تواند شما را از عوارض آن در امان نگاه دارد.
زخم رحم را می توان در طول یک معاینه کامل لگنی تشخیص داد. اگر پزشک مشکوک به ابتلا به سرویکیت باشد معاینه لگنی انجام می دهد تا نگاه دقیق تری به دهانه رحم داشته باشد. پزشک احتمالاً دهانه رحم را نیز سواب می کشد تا مایعات واژن را جمع آوری کند یا ببیند که چقدر راحت خونریزی می کند. احتمالاً در مورد سابقه جنسی شما نیز سؤالاتی خواهد پرسید. از جمله تعداد همسرانی که در گذشته داشتهاید، بدون کاندوم رابطه جنسی داشتهاید یا نه، نوع پیشگیری از بارداری که استفاده کردهاید و حتی اگر علائمی نداشته باشید پزشک معاینه معمولی را برای بررسی دهانه رحم انجام می دهد. ممکن است به صلاحدید پزشک، تست پا
دیدگاه ها دیدگاهتان را بنویسید