خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با اعتیاد به کار پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
همزمان با پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن رقابت، اعتیاد به کار نیز شکلی پیچیدهتر و شدیدتری به خود گرفته است. شاید با شنیدن کلمه اعتیاد، مواد مخدر در ذهن شما بیاید اما باید بدانید که تمام اعمال دنیا قابلیت این را دارند که به اعتیاد تبدیل شوند. به این نوع از اعتیادها اعتیاد رفتاری گفته میشود. سخت کوشی قابل تحسین است اما افرادی که به کار معتادند نمیتوانند به چیزی غیر از آن فکر کنند و سایر ابعاد زندگیشان مختل میشود. اگر شما نیز آنقدر درگیر مشغلههای کاری هستید که احساس میکنید دچار این اعتیاد شدهاید، در ادامه این مطلب ویژگیهای اعتیاد به کار، علل و راههای درمان آن را بررسی کردهایم که مطالعه آن میتواند برای شما مفید باشد. برای دریافت خدمات مشاوره تلفنی فردی کلیک کنید.
اعتیاد به کار مثل تمام اعتیاد های دیگر، نوعی اختلال در سلامت روان است. اعتیاد به کار ناتوانی در متوقف کردن رفتار و تمایل وسواس گونه به انجام کار، بیش از حد نیاز است. این موقعیت اغلب یک نیاز اجباری برای رسیدن به موفقیت یا فرار از استرس است. افراد مبتلا به اعتیاد به کار معمولا به عنوان شخصیت کمال گرا شناخته میشوند. کار کردن زیاد زمانی به اعتیاد تبدیل میگردد که به عملکرد فرد در سایر حوزههای زندگی آسیب وارد کند. برای آشنایی بیشتر با راهکارهای غلبه بر کمال گرایی کلیک کنید.
افراد معتاد به کار نمیتوانند کار نکنند، حتی وقتی مدتی از شغل خود دور باشند، مانند معتادانی که مواد مخدر به آنها نرسیده واکنش نشان میدهند. آنها نمیتوانند تفریح کنند و از تعطیلات خود بهره نمیبرند. هم چنین به محض رفتن به تعطیلات یا تفریح احساس گناه و عذاب وجدان می کنند. این افراد معمولاً مورد نفرت همکاران و مورد تشویق رئیس خود قرار میگیرند. نشانهها و علائم فرد معتاد به کار در ادامه ذکر خواهد شد.
1- تمام فکر و ذکرش معطوف و مشغول به کارش است.
2- از کار برای آرامش استفاده میکند.
3- بیشتر از زمان مشخص در محل کار میماند.
4- وقتهایی که بیکار است، از حال روحی و جسمی خود ناراضی است.
5- عملکرد زندگی در جنبههای خانوادگی و اجتماعی مختل میشود.
6- تمام تلاش خود را برای هدر نرفتن زمان کاری به کار میبندد.
7- سلامت جسمی و روانی خود را برای شغلش به خطر میاندازد، برای مثال ساعتهای خواب را کاهش میدهد تا بتواند بیشتر کار کند.
8- فردی که اعتیاد به کار دارد بدون افزایش درآمد یا مزایا، کار خود را بیشتر میکند.
9- درخواستهای دیگران برای کمتر کار کردن را نمیپذیرد.
10- ترس زیادی در مورد از دست دادن شغل خود دارد.
11- از کار به عنوان راهی برای کنار آمدن با مشکلات روانی خود نظیر اضطراب و احساس بی قراری و ناخوشی استفاده میکند.
12- از کار برای اجتناب از مواجه شدن با بحرانهای زیادی نظیر طلاق یا مرگ دیگران استفاده میکند.
همان طور که دیدید فردی که اعتیاد به کار دارد به مرور زمان مشکلات جسمی و بیماری های سایکوسوماتیک سراغش می آید. بیماری های روان تنی که منشا روانی دارد. چرا که بدن بالاخره واکنش نشان می دهد و می خواهد با زنگ هشدار بیماری راهی برای فرار از کار زیاد پیدا کند. این افراد اطرافیان را هم آزار می دهند و از بیشتر نیازهای خانواده هم ممکن است چشم پوشی کنند. فرد معتاد به کار برای اینکه همان لذت و اثراتی که در گذشته کار کردن برای او به ارمغان میآورد را تجربه کند، باید بیشتر کارکند. همانطور که یک معتاد به مواد مخدر مصرف خود را بیشتر میکند.
برای اینکه بتوانید بفهمید که شما یا عزیزانتان به کار معتاد هستید، باید سؤالات زیر را از خود بپرسید و اگر اکثر موارد آن در مورد شما صدق میکرد، به نظر با یک مشکل جدی مواجه شدهاید.
توجه : اگر 5 مورد از 8 مورد بالا را دارید، حتما جهت بررسی بیشتر و دریافت کمک به روانشناس مراجعه کنید.
معمولاً افرادی که از کمبود اعتماد به نفس، علائم افسردگی یا مشکل در روابط اجتماعی رنج میبرند، بیش از حد به کار مشغول میشوند. آنها معمولاً کسانی هستند که فکر میکنند نمیتوانند روی زندگی خود کنترل داشته باشند و برای آن تلاش کنند؛ بنابراین خود را با کار بیش از حد سرگرم میکنند.افراد معتاد به کار عزت نفس پایینی دارند و از اختلال شخصیت وسواسی جبری هم رنج می برند. اعتیاد به کار معمولا در کشورهای پیشرفته و صنعتی به چشم می خورد. مانند ژاپن که نیروی جوان خود را تشویق به کار بی وقفه می کند. در این کشورها افراد هم چون رباطی برای رسیدن به اهداف سطح بالا هستند. افراد معتاد به کار اگر تیپ نگران و وسواس داشته باشند امکان دارد به مشروبات و... هم به عنوان راهی برای فرار از دغدغه های شغلی خود رو آورند.
این افراد معمولاً از عدم مسئولیت پذیری نیز رنج میبرند و با کار کردن سعی می&a
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*