ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

ارتباط صحیح با همسر

ارتباط صحیح با همسر چگونه میسر می‌شود؟ آیا داشتن ارتباط صحیح با همسر با وجود مشکلات زندگی امکان پذیر است؟ شاید شما هم دوست داشته باشید بدانید چگونه رابطه با همسر را بهبود ببخشید و زندگی شیرین و همراه با آرامشی را کنار او داشته باشید. ارتباط صحیح با همسر لازمه تبدیل شدن رویاها به واقعیت و رسیدن به زندگی مملو از عشق و محبت است. از طرفی سرمنشاء بسیاری از مشکلات زوجین در عدم ارتباط صحیح با همسر است چرا که به بسیاری از سو برداشت‌ها و تنش‌های بین زوجین دامن می‌زند. در این مقاله درباره نحوه ارتباط صحیح با همسر در ابعاد مختلف زندگی مشترک زوجین صحبت شده است. همچنین می‌توانید با کمک گرفتن از مشاور خانواده و مشاوره جنسی، روابط زناشویی خود را بهبوبد بخشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.

تماس با مشاور

 

ارتباط صحیح با همسر در ابعاد مختلف زندگی

ارتباط با همسر و ازدواج ابعاد گوناگونی دارد. ازدواج تنها محدود به رابـطه جنسی و عاطفی نیست، بلکه افراد تقریبا در تمامی ابعاد زندگی با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. عدم تفاهم بر سر برخی از این موضوعات می‌تواند شروعی برای تنش و ناسازگاری باشد. بسیاری از اوقات زوجین بیان می‌کنند که پیش از ازدواج با هیچ کدام از این مسایل درگیر نبوده‌اند. اما بعد از ازدواج با سختی های زندگی مشترک روبرو شده اند و رسیدن به توافق بر سر بسیاری از مسائل سخت شده است. در ادامه ارتباط صحیح با همسر در ابعاد مختلف ارتباطی بررسی شده است.

اینفوگرافیک ارتباط صحیح با همسر

اینفوگرافیک ارتباط صحیح با همسر

1. ارتباط صحیح با همسر به منظور پر کردن حساب پس انداز مملو از عشق

روزی که شما و همسرتان رابطه و تعاملات خود را آغاز می کنید، گویی یک حساب بانکی باز می کنید. حساب بانکی که دائما در حال ذخیره و واریز به آن هستید و در عین حال در مواقع نیاز از آن حساب برداشت می‌کنید. حال واضح است که هر چقدر اندوخته‌تان بیشتر باشد، برداشت بیشتری هم می‌توانید داشته باشید. هر چیزی که حس خوبی به شما و همسرتان بدهد، ذخیره شما در این حساب است. معمولا روزهای اول زندگی مشترک پر از این اندوخته‌های رمانتیک است و حساب بانکی شما سریع رشد می‌کند. هر مشکلی که پیش آید، مقداری از این حساب کاهش می‌یابد.

نمی‌توان از این اختلافات و کاسته شدن از حساب اجتناب کرد. مخصوصا در گذر زمان و پس از طی شدن دوره عشق رمانتیک، این برداشت‌ها افزایش پیدا می‌کنند. اما برای جلوگیری از خالی شدن حساب و بحرانی شدن وضعیت، باید دائما به این حساب واریزی داشته باشید. اگر فکر می‌کنید انجام دادن کارهای رمانتیک از شما گذشته، باید بدانید با برداشت‌هایی که در طی زمان رخ می‌دهد بالاخره روزی این حساب خالی می‌شود. کارهای کوچک همیشه ذخیره‌ای برای روزهای مبادای شما خواهند بود تا از عادی شدن و یکنواختی در ازدواج جلوگیری نماید.

2. وضع قوانین برای ارتباط صحیح با همسر

اغلب افراد این تصور را دارند که رابطه ایده آل آن است که نیازها بدون بیان شدن برآورده شود. در چنین روابطی باید بگوییم که احتمال شکست زیاد است. هر رابطه خوبی، نیازمند کوشش دو طرفه زن و مرد برای بهبود رابطه، وضع قوانین دو طرفه با توافق همدیگر و تعهد به یکدیگر است. اول از همه شما باید خود را به خوبی بشناسید، نقاط قوت و ضعف، خواسته‌ها و توقعات خود را شناسایی کرده و در مورد آن‌ها با همسر صحبت کنید. دوم اینکه تفاوت‌ زن و مرد را بدانید. دست از تلاش به منظور تغییر دادن او به شکل بنیادین دست بکشید. سعی کنید همدیگر را همان طور که هستید بپذیرید. با گذر زمان متوجه تاثیر چهارچوب ارتباطتان بر زندگی خواهید شد.

3. ارتباط صحیح زناشویی با همسر

برای یکدیگر وقت بگذارید، مسائل مهم را شناسایی کنید و به آن‌ها بپردازید. برخی مسائل در زندگی مانند بیماری فرزند کاملا اضطراری هستند. اما برخی مسائل از اهمیت بسیاری برخوردارند که مهم‌ترین آن‌ها رابطه زناشویی‌ است. بنابراین به خاطر مسائل اضطراری، مسائل مهم را در اولویت پایین نگذارید.

برای با هم بودن باید برنامه ریزی کنید و گرنه در سیل زندگی روزمره غرق می‌شوید و یادتان می‌رود که برای هم وقت بگذارید. یک بعد از ظهر را برای خود دو نفر خالی کنید یا یک سفر دو نفره برای خودتان ترتیب دهید. سرگرمی‌های مشترک پیدا کنید و گاهی به آن‌ها بپردازید. زوج‌هایی که می‌توانند با هم بازی کنند، بیشتر کنار هم می‌مانند، در نتیجه میزان رضایت زناشویی بالاتری راتجربه می‌کنند.

4. ارتباط کلامی با همسر

سبک ارتباطی خود را بشناسید و تفاوت آن را با سبک ارتباطی همسر مشخص کنید. گاهی اوقات همین تفاوت سبک، علت اختلاف‌ها می‌شود. جاهایی که حس می‌کنید به علت زبان متفاوت‌ اختلاف پیش می‌آید، مفاهیم و پیش فرض‌هایتان را باز تعریف کنید. هدفتان از صحبتی که می‌کنید را واضح بگویید و مبهم و ناقص حرف نزنید. به عبارت دیگر زبان مشترک بیافرینید.
برای حل اختلافات و بیان دلخوری‌ها، باید زمان و مکان مناسب را تشخیص دهید. مشکل را واضح بیان کنید و هدفتان را از بیان آن بگویید. مشخص کنید نهایتا چه می‌خواهید و بر سر چه چیزی قرار است توافق کنید. فراموش نکنید ازدواج قراردادی است که دو طرف باید در وضعیت برد-برد قرار گیرند تا اینگونه ارتباط صحیح با همسر برقرار شود. برای کسب آگاهی بیشتر در زمینه روش های صحیح صحبت با همسر کلیک کنید.

5. شیمی عشق

اولین روزهای آشنایی، مغز تغییرات شیمیایی فوق العاده ای را تجربه می‌کند. دوپامین(ماده شادی آور) مغز به نحو چشمگیری بالا می‌رود و سروتونین به نحو چشمگیری پایین می‌آید. این تغییر حالات باعث تغییرات روحی، خلقی، عاطفی و رفتاری می‌شود. در طول زمان، این دوپامین و سروتونین به وضع ثابتی می‌رسند اما چیزی که به رابطه غنا می‌دهد، اکسی توسین است. اکسی توسین بعد از نوازش، آغوش کشیدن، بوسه ترشح می‌شود. این هورمون باعث پیوند زوج و صمیمت بیشتر میان آن‌ها می‌شود. پس اگر می‌خواهید صمیمیت فیزیکی‌ را افزایش دهید، اکسی توسین را فراموش نکنید و برای رفتار عاشقانه با همسر مهارت های بیشتری یاد بگیرید. برای آگاهی بیشتر در مورد فواید بوسیدن همسر کلیک کنید.

عوامل و موانع ارتباط صحیح با همسر

برخی مواقع زوجین نمی‌توانند به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این مساله می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. از این دلایل می‌توان به کمبود اعتماد به نفس یکی از زوجین، خودخواهی طرفین و انتظارات غیر منطقی در زندگی زناشویی اشاره کرد. همچنین یکی از مهم ترین موانع ارتباط صحیح، ناتوانی و خودداری از صحبت کردن با یکدیگر است. زن و شوهری که از ناراحتی‌ها و مشکلات خود با یکدیگر صحبت نکنند، نمی‌توانند ارتباط موثری باهم برقرار کنند.
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی یکی از دلایل نو ظهور عدم ارتباط صحیح همسران است. تماشای زندگی های دیگران از قاب گوشی و ارتباطات مجازی تبدیل به آفت بزرگی شده است. شبکه های اجتماعی با محتواهای جذاب و بی پایان چنان ذهن و وقت افراد را مشغول ساخته که کسی متوجه شکاف های عظیم عاطفی میان انسان ها نمی شود.

نکاتی برای داشتن یک ارتباط خوب با همسر

با رعایت برخی نکات می‌توانید ارتباط  موثرتری با همسر خود برقرار کنید. این نکات عبارتند از:

1. در زمان عصبانیت تصمیم گیری نکنید. در این شرایط کمی آرام شوید و سپس با آرامش صحبت کنید. همچنین راه های آرام کردن همسر خود را بیاموزید. زیرا می تواند در شرایط بحرانی روشی بسیار مفید باشد.

2. با همسرتان تعامل داشته باشید و نظرات خود را واضح به او بگویید. مثلا اگر می‌خواهید به رستوران بروید واضح نظر خود را در مورد مکان و غذای مورد علاقه‌تان بگویید.

3. سعی نکنید که همسر را تغییر بدهید. او را همانطور که هست بپذیرید تا ارتباط صحیح با همسر برقرار نمایید.

4. مراقب لحن صحبت کردن‌ باشید. لحن شما می‌تواند مسیر صحبت را کاملا تغییر دهد.

5. در مورد روابط جنسی و زناشویی خود با دیگران صحبت نکنید چراکه در این صورت اعتماد میان شما از بین می‌رود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله صحبت درباره رابطه جنسی با دیگران را مطالعه فرمایید.

مسائل مالی:

• در مورد اهداف و اولویت های مالی بحث کنید: آرزوهای مالی خود را به اشتراک بگذارید، مانند پس انداز برای بازنشستگی، خرید خانه، یا تامین مالی برای تحصیل فرزندانتان.
• با هم بودجه بسازید: درآمد و هزینه های خود را پیگیری کنید تا مطمئن شوید که در حد توان خود زندگی می کنید.
• به طور مشترک تصمیمات مالی بگیرید: در خریدهای عمده، سرمایه گذاری ها و برنامه ریزی مالی همکاری کنید.

مدیریت خانوار:

• مسئولیت ها را به طور عادلانه تقسیم کنید: وظایف را بر اساس اولویت ها، نقاط قوت و در دسترس بودن تعیین کنید.
• انتظارات را به وضوح بیان کنید: در مورد استانداردهای خود برای نظافت، سازماندهی و نگهداری خانه بحث کنید.
• به دنبال نظرات و مصالحه باشید: پذیرای پیشنهادات باشید و در مورد تعادلی مذاکره کنید که برای هر دو طرف کارساز باشد.

فرزندپروری:

• ارزش های مشترک والدین را ایجاد کنید: در مورد اعتقادات خود در مورد انضباط، آموزش و شیوه های تربیت فرزند بحث کنید.
• در مورد چالش های فرزندپروری به طور آشکار ارتباط برقرار کنید: نگرانی ها، ناامیدی ها و موفقیت های خود را با هم در میان بگذارید تا راه حل هایی پیدا کنید.
• از نقش های والدینی یکدیگر حمایت کنید: قدردانی کنید و تشویق کنید، حتی زمانی که دیدگاه های متفاوتی دارید.

صمیمیت و محبت:

• نیازها و خواسته های خود را در میان بگذارید: برای اطمینان از برآورده شدن نیازهای جسمی و عاطفی خود آشکارا صحبت کنید.
• به مرزهای یکدیگر احترام بگذارید: محدودیت ها و ترجیحات شریک زندگی خود را درک کرده و بپذیرید.
• برای صمیمیت وقت بگذارید: برای تقویت یک پیوند قوی، ارتباط فیزیکی و عاطفی را در اولویت قرار دهید.

ارتباط در هنگام درگیری:

• آرام و محترم باشید: از استفاده از کلمات آزاردهنده یا سرزنش خودداری کنید.
• فعالانه گوش کنید: به شریک زندگی خود اجازه دهید دیدگاه خود را بدون وقفه بیان کند.
• مسائل زیربنایی را شناسایی کنید: به جای استدلال های سطحی، روی پرداختن به ریشه تعارض تمرکز کنید.
• به دنبال سازش و راه حل باشید: برای یافتن راه حلی که نیازهای هر دو طرف را برآورده می کند، با هم کار کنید.

نکات عمومی ارتباطی:

• از جملات «من» استفاده کنید: احساسات و نیازهای خود را بدون سرزنش شریک زندگی خود بیان کنید.
• مشخص و واضح باشید: برای جلوگیری از سوء تفاهم از زبان مبهم یا طعنه آمیز خودداری کنید.
• گوش دادن فعال را تمرین کنید: به کلمات، نشانه های غیرکلامی و احساسات شریک زندگی خود توجه کنید.
• در صورت لزوم استراحت کنید: اگر مکالمه داغ شد، استراحت کنید و بعداً که هر دو آرامتر هستید به آن بازگردید.
• در صورت لزوم به دنبال کمک حرفه ای باشید: اگر برای برقراری ارتباط موثر با همسرتان مشکل دارید، به دنبال راهنمایی از یک درمانگر یا مشاور باشید.

سخن آخر

رعایت نکات مهم همسرداری و حفظ ارتباط با کیفیت کار آسانی نیست. مشکلات خانوادگی، مسائل مربوط به تربیت فرزندان، ابتلا به بیماری، انواع اختلالات جنسی و خیلی از موضوعات دیگر از جمله مسائلی هستند بر ارتباط صحیح با همسر تاثیر می‌گذارند و نیازمند صرف وقت و گاهی مراجعه به یک متخصص می‌باشند. نوع ارتباط با همسر برای اوج رساندن لذت در زنان و مردان نیز تاثیر دارد؛ پس با کمک مشاوره جنسی می‌توانید ارتباط جنسی و عاطفی بهتری با همسر خود برقرار کنید و از وخیم شدن بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با متخصصان مجرب و مشاوره در زمینه خانوادگی و جنسی و مشاوره ازدواج می تواند یاریگر شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشاوره روانشناسی کلیک کنید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*