ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

آیا ازدواج با معتاد می تواند موفقیت آمیز باشد؟

خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با ازدواج با فرد معتاد پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.


کسی نمی تواند با قطعیت به پرسش آیا ازدواج با فرد معتاد می تواند موفقیت آمیز باشد، پاسخ دهد. هیچ چیزی در زندگی تضمین شده نیست. اما بعضی متغیرها وجود دارند که تقریبا می تواند با اطمینان بیشتری در مورد آن ها نظر داد. به دلیل شناخت پیامدهای منفی اعتیاد می توان وضعیت زندگی با یک فرد معتاد را تقریبا پیش بینی کرد. فرد معتاد وابسته به مواد مضری است که سلامت جسم و روان او را به شدت تهدید می کند. همین امر به اندازه کافی گویای مشکلات زندگی مشترک با چنین فردی می باشد. اما در بعضی مواقع به دلیل عشق و علاقه و یا معذوریت های ناخواسته، ممکن است شرایط ازدواج با فرد معتاد برای کسی به وجود آید. در این صورت باید با در نظر گرفتن مشکلات و اتخاذ تدابیر لازم برای آن ها بتوان تا حدودی از پیامد های منفی چنین ازدواجی کاست. مشاوران روانشناس در حوزه خانواده و ازدواج بیشترین کمک را می توانند در این زمینه انجام دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روند مشاوره ازدواج و چگونگی جلسات و راهکارها کلیک کنید.
 

تماس با مشاور

قبل از ازدواج با معتاد بیماری او را بشناسید

هر نوع درگیری و وابستگی به چیزی که فرد با آگاهی به اثرات مخرب و نامطلوب آن، برایش از نظر ذهنی خوشایند بوده و به تکرار دوباره آن می‌پردازد اعتیاد نامیده می‌شود. اعتیاد یک نوع مسمومیت مزمن است که باعث تخریب شخص و خانواده او می‌شود. وابستگی به انواع اعتیاد آور از طرفی موجب آرامش موقت و تسکین و یا تحریک و لذتی گذرا شده و از طرف دیگر فرد را اسیر خود می‌کند. پس از اتمام اثر و بروز حالات خماری فرد باید مدام نگران جستجوی یافتن دوباره آن ماده باشد. در این حالت ابتدا اعتیاد به صورت جسمانی شکل می‌گیرد، اما پس از مدتی به اعتیاد روانی نیز می‌انجامد.

اینفوگرافیک آیا ازدواج با معتاد می تواند موفقیت آمیز باشد؟

اینفوگرافیک آیا ازدواج با معتاد می تواند موفقیت آمیز باشد؟

تاثیرات منفی ازدواج با معتاد

فرد معتاد پیش از آنکه در رابطه با شما باشد، به مادۀ مورد اعتیادش وابسته است و بیشتر عاشق آن ماده است. بدیهی است که باید اعتیاد را رقیب خود در نظر گرفته و ببینید که هوش و حواس معشوق شما همیشه متوجه مواد مصرفی خود بوده و مواد او را برده و اسیر خود کرده است.

ازدواج با فردی که آزادی ندارد، چندان عاقلانه به نظر نمی‌رسد. فرد معتاد پس از مدتی احساس صمیمیت زناشویی خود را در رابطه از دست می‌دهد و به مرور از دیگران و حتی شما فاصله می‌گیرد. این افراد پس از مدتی دچار نوعی کرختی عاطفی و روحی می‌شوند. این افراد دیگر مسائل را مانند دیگران نمی‌بینند و درک نمی‌کنند. در نتیجه شما نیز نمی‌توانید آن‌ها را درک کنید. در این زمان احتمالا احساس می‌کنید که یک معتاد، فرد مناسبی برای ازدواج نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افراد نامناسب برای ازدواج کلیک کنید.

ازدواج با معتاد | قول داده بعد از ازدواج ترک کند

عقلانی ترین توصیه این است که این امید را از خود دور کنید. افراد در هیچ مسئله‌ای نباید با فکر به تغییر همسر بعد از ازدواج، زندگی مشترک‌شان را شروع کنند. شما قرار نیست یک نفر را تربیت کنید. شما باید با یک فرد، زندگی بسازید و بعد از ازدواج با او کودکان خود را تربیت نمایید. سعی کنید پیش از ازدواج طرف مقابل‌ را همانطور که هست ببینید و بپذیرید. اگر آن طور که می‌خواهید نیست با او ازدواج نکنید. 
برای انتخاب همسر آینده خود باید ویژگی‌های رفتاری در ازدواج او را نیز ملاک قرار دهید. اگر فرد خودش قصد تغییر دارد مسئله فرق می‌کند اما از او بخواهید پیش از ازدواج تغییر کند و با تغییرات خود اعتماد شما را کسب نماید. اما باز هم هستند کسانی که با امید به تغییر بعد از ازدواج وارد زندگی مشترک می‌شوند.
باید در نظر داشت یکی از مضرات اعتیاد، تاثیر مواد مخدر بر عملکرد جنسی است. افراد معتاد عموما دچار اختلالات کژکاری جنسی شده و موجبات نارضایتی جنسی برای شریک زندگی خود را فراهم می نمایند. به همین دلیل یکی از ارکان اصلی زندگی زناشویی که همان رابطه جنسی است، در زندگی افراد معتاد دچار اختلال است. بنابراین در صورت تصمیم به ازدواج با فرد معتاد باید این مورد مهم را در نظر داشت.

نکاتی که قبل از ازدواج با معتاد باید در نظر گرفت:

• شدت اعتیاد. آیا اعتیاد خفیف، متوسط ​​یا شدید است؟ چه مدت است که فرد با اعتیاد دست و پنجه نرم می کند؟
• تعهد فرد به بهبودی. آیا فرد فعالانه به دنبال درمان و تلاش برای غلبه بر اعتیاد خود است؟ آیا آن ها در گروه های حمایتی یا درمانی شرکت می کنند؟
• تأثیر اعتیاد بر رابطه. آیا اعتیاد باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه شده است، مانند مشکلات مالی، مسائل مربوط به اعتماد، یا سوء استفاده فیزیکی یا عاطفی؟
• سلامت روان خودتان. آیا برای مقابله با چالش های رابطه با یک معتاد آماده هستید؟ آیا سیستم پشتیبانی قوی دارید؟
• ارزش ها و باورهای خودتان. آیا با این ایده که در رابطه با کسی هستید که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کند راحت هستید؟ آیا معتقدید که فرد می تواند بر اعتیاد خود غلبه کند؟

اگر قصد ازدواج با یک معتاد را دارید، مهم است که ابتدا با یک درمانگر یا مشاور صحبت کنید. آن ها می توانند به شما کمک کنند تا وضعیت را ارزیابی کنید و تصمیمی آگاهانه بگیرید.

در اینجا موارد دیگری وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

  • اعتیاد یک بیماری مزمن است. هیچ درمانی برای اعتیاد وجود ندارد، اما با درمان و حمایت می توان آن را مدیریت کرد.
  • عود بخشی از بهبودی است. اکثر افرادی که از اعتیاد بهبود می یابند حداقل یک بار عود را تجربه می کنند. مهم است که برای این کار آماده باشید و از شریک زندگی خود حمایت کنید.
  • شما نمی توانید کسی را مجبور به دریافت کمک کنید. شریک زندگی شما باید مایل باشد که به دنبال درمان و تلاش برای غلبه بر اعتیاد خود باشد.
  • شما مسئول اعتیاد همسرتان نیستید. شما نمی توانید رفتار آن ها را کنترل کنید یا مجبورشان کنید کمک بگیرند.
  • شما شایسته شادی و سلامت هستید. اگر با یک معتاد در ارتباط هستید که متعهد به بهبودی نیست، ممکن است لازم باشد تصمیم سختی برای پایان دادن به رابطه بگیرید.

یادتان باشد، شما تنها نیستید. اگر با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنید، منابع زیادی برای کمک به شما و همسرتان وجود دارد.

با نامزد معتادم چکار کنم؟

1- برای نامزد خود مشخص کنید که قصد زندگی با یک فرد معتاد را ندارید و بودن در کنار یک معتاد تصمیم عاقلانه‌ای نیست.

2- می‌توانید برایش تــرک اعتیاد را شرط بگذارید. در صورتی به زندگی با او فکر می‌کنید که اعتیاد را به طور کل کنار گذاشته و ترک کند. به او بگوئید کمکش خواهید کرد و در فرایند ترک کردن در کنارش خواهید بود.

3- قبل ازدواج با معتاد برای او کامل مشخص کنید که در تصمیمات خود مصر هستید. حتی اگر لازم است او را تهدید کنید که اگر اعتیادش را ترک نکند، رهایش می‌کنید. اینطور اگر زندگی با شما برایش ارزش داشته باشد، شما را انتخاب می‌کند.

4- اگر به تهدیدها بی اعتنا بود و قصد ترک کردن نداشت، بهتر است بر حرف خود ایستادگی کرده و او را ترک کنید. ماندن در اولویتِ دوم برای کسی که اعتیاد را به شما ترجیح داده، جای فکر کردن ندارد.

5- گول نخورید. مراقب باشید با ترک کردن‌های چند روزه، کوتاه نیایید. صبور باشید تا تغییرات قابل ملاحظه‌ای در رفتار و گفتارش پدیدار شود. افراد بسیاری برای چند روز اعتیاد را کنار می‌گذارند اما مجددا مصرف دوباره مواد مخدر را شروع می کنند. برایش مشخص کنید که باید اعتماد شما را جلب کند تا با خیالی آسوده به کنارش بازگردید.

6- ارتباط گرفتن با یک مشاور در روند تصمیم گیری و عمل به شما کمک می‌کند. فرد معتاد برای ترک اعتیاد حتما باید روانکاوی اعتیاد شود تا ریشه گرایش او به مواد مخدر شناسایی و درمان شود. همچنین در گروه‌ها و انجمن‌هایی عضو شود تا از پس این قضیه بر بیاید. ادامه دادن رابطه با این فرد قطعا نیاز به حضور یک مشاور دارد.

ازدواج با معتاد درمان شده چگونه خواهد بود؟

توجه داشته باشید که ازدواج با فردی که کم تر از یکسال از زمان ترکش نگذشته است، ریسک بسیار زیادی دارد. بهتر است کمی زمان را به تعویق بیاندازید تا اعتماد بیشتری نسبت به او کسب کنید. مراقب باشید که تاثیر مواد مخدر بر مغز بسیار مهلک تر از تاثیر آن بر جسم است. ممکن است خشم، پرخاشگری، بی حوصلگی و عصبانیت از اعتیاد باقی مانده باشند و از این نظر به دقت بیشتری نیاز دارد.

در برخی موارد نیز فرد به حالتی از تنهایی و انزوا دچار می‌شود. بنابراین اگر قصد ازدواج با معتادی که ترک کرده است را دارید، باید اطمینان حاصل کنید که اثرات مخرب اعتیاد از بین رفته و او به حالت عادی بازگشته باشد. آگاه باشید که تصمیم ازدواج با فردی که قبلا اعتیاد داشته، کاری شبیه به راه رفتن بر لبه تیغ است. شما باید بیش از دیگران مراقب لغزش‌های همسر خود به سمت اعتیاد باشید. حتی ممکن است با مشکلات جنسی پس از ترک اعتیاد او روبرو شوید. به همین دلیل لازم است با مشاور متخصص در زمینه ازدواج مشورت کرده و راهکارهای کاربردی و مفیدی در مواجهه با این مشکلات دریافت کنید.

سخن آخر

و در آخر اینکه ازدواج یک تصمیم بسیار مهم است و شریک زندگی شما بر تمام ابعاد زندگی و حتی سلامت روانی شما تاثیر می‌گذارد. ازدواج موفق تحت تاثیر عوامل بسیار زیادی قرار دارد و نمی‌توان صرفا بر اساس معتاد بودن یک فرد آن ازدواج را بیهوده و ناموفق نامید. اما در اکثر موارد ازدواج با معتاد باعث مشکلات متعددی در زندگی خواهد شد. توصیه می‌شود که برای دریافت راهکار در این زمینه با یک روانشاس صحبت کرده و از او راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با کادر متخصصان مجرب توانسته است به عنوان یکی از معتبرترین مراکز مشاوره درمانی اقدامات ارزنده ای ارائه نماید. برای کسب اطلاعات در خصوص روند مشاوره روانشناسی در این مرکز کلیک کنید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*