خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با عفونت دوران بارداری پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
عفونت دوران بارداری یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از زنان با آن مواجه می شوند. با توجه به آسیب پذیر بودن مادر و جنین در دوران بارداری ، درمان عفونتهای مختلف محدود تر میشود. عفونتهای دوران بارداری انواع مختلفی دارند که از میان آن ها میتوان به عفونتهای واژنی و عفونتهای رحمی اشاره کرد. درمان این عفونت ها به عهده پزشک متخصص میباشد و توصیه میشود که از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید.
در بعضی مواقع عفونت ناشی از روابط جنسی و بیماری های مقاربتی می باشد. ضروری است برای پیشگیری از عفونت های دوران حاملگی از طریق مشاوره جنسی اطلاعات جامع و کامل تری کسب نمایید.
در دوران بارداری نیز همچون زمان های دیگر امکان عفونت وجود دارد. اما اهمیت عفونتِ دوران بارداری به این دلیل است که امکان در خطر افتادن جنین نیز وجود دارد. از طرف دیگر، درمان های موجود برای رفع عفونت، محدود میشوند چرا که امکان مــصرف دارو در بارداری بسیار محدود است. به همین دلیل نمیتوان از هر درمانی استفاده کرد و توجه نکردن به عفونت نیز با پیامدها و مشکلات جدی برای مادر و جنین همراه است. به همین خاطر بسیار اهمیت دارد که مادران نسبت به عفونتهای دوران بــارداری آگاه باشند و با مراجعه به منظم به پزشک زنان وضعیت سلامت خود را بررسی کنند.
زنان باردار در مقابل برخی از عفونتها آسیب پذیرتر هستند و در صورت عدم درمان، با مشکلات جدی تری رو به رو میشوند. شایع ترین عــفونت واژن در دوران حاملگی به شرح زیر هستند:
این نوع عفونت به دلیل وجود یک نوع قارچ ایجاد میشود. عفونتهای مخمری در دوران بارداری شایع تر هستند چرا که بدن با تغییر سیستم ایمنی، افزایش گلیکوژن و استــروژن بیشتر در معرض این عفونت قرار میگیرد. تحقیقات نشان داده است که 20 تا 30 درصد زنان در دوران بارداری به عفونت مخمری مبتلا میشوند. خطر ابتلا به این عفونت در سه ماه دوم بارداری بیشتر است. نشانه های عفونت مخمری عبارتند از:
- ترشحات سفید رنگ و شبیه به پنیر
- بوی نامطبوع از واژن
- احساس سوزش و درد در واژن
- درد و سوزش واژن در هنگام نزدیکی
در صورت مشاهده این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید. چرا که امکان اشتباه گرفتن این عفونت با عفونتهای دیگر بسیار بالا است. تشخیص این مورد به عهده پزشک است.
این نوع عفونت در اثر عفونتهای باکتریایی ایجاد میشود و به راحتی نیز قابل درمان است. شایع ترین نشانه های واژینوزیس باکتریایی عبارت است از:
- خارش، درد و سوزش در اطراف واژن
- بوی نامطبوع شبیه به بوی ماهی از واژن
- بوی بد پس از رابطه جنسی بیشتر میشود.
- ترشح رقیق خاکستری به میزان زیاد
درمان این نوع عفونت بسیار واجب است. چرا که در صورت عدم درمان به مشکل جدی همچون زایمــان زودرس و مشکلات بعد آن منجر میشود.
این نوع باکتری ها وارد بدن شده و از آن خارج میشوند و بیشترین میزان آن ها در نواحی واژن، مقعد و روده میباشد. این نوع عفونت معمولا علائم خاصی از خود نشان نمیدهد اما بسیار خطرناک است و ممکن است که در حین زایــمان، به نوزاد منتقل شود. حتی ممکن است که به مرگ نوزاد ختم شود اما این مورد بسیار نادر است. انجام آزمایش در اواخر دوران بارداری ، وجود این عفونت را مشخص میکند و یک آزمایش شایع و استاندارد برای زنان باردار است. با تزریق آنتی بیوتیک، ریسک مبتلا شدن جنین، تا حد چشم گیری کاهش مییابد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رعایت بهــداشت واژن کلیک کنید.
عفونتهای رحمی به دلایل مختلفی ایجاد میشوند و معمولا خطرناک هستند. شایع ترین پیامدهای عفونتهای رحمی عبارتند از:
- ممکن است که این نوع عفونتها بر روی جفت تاثیر بگذارند.
- امکان دارد که به جنین آسیب برسانند.
- منجر به زایمان زورس یا ناهنجاری های مادرزادی و یا تولد نوازدان نارس بشوند
- دشواری و خطر بالا در زایمان
مهم ترین عامل مبتلا شدن به عفونتهای رحمی، عدم درمــان واژینیت عفونی است . چرا که عفونتهای واژن پس از مدتی پیشرفت میکنند و به رحم منتقل میشوند. برای درمان عفونتهای رحمی از آنتی بیوتیک استفاده میشود و ممکن است که به بستری کردن بیمار در بیمارستان نیاز شود.
دوران بارداری با تغییرات زیادی در بدن زنان همراه است و آنان را در برابر بسیاری از عفونتها و بیماری ها آسیب پذیرتر از گذشته میکند. برخی دیگر از عفونتهای شایع در دوران بارداری عبارتند از:
- مشکلات پوستی همچون اگزما و سندروم اسویت
- هپاتیت e
- لیستریا
- تبخال
داروهای شایع برای درمان این گونه عفونت ها، در دوران بارداری با محدودیت همراه هستند و ممکن است که به مادر و جنین آسیب برسانند. به همین دلیل بهتر است که در صورت احساس مشکل، حتما به پزشک مراجعه کرده و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید.
بهتر است که برای پیشگیری از عفونتهای دوران بارداری، به توصیه های زیر توجه کنید:
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*