ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

نقش والدین در کاهش استرس کنکور | چگونه اضطراب فرزند خود را کم کنیم؟

نقش والدین در کاهش استرس کنکور چست؟ وقتی فصل کنکور می شود، هم برای فرزندان و هم برای والدین آن ها دوره ای استرس زا شروع می شود. با این حال، هنگام صحبت در مورد استرس امتحان، لازم است علت اصلی آن را درک کنید. ترس از شکست، احساس عدم آمادگی، فشار بیرونی و رقابت بین داوطلبان کنکور و ورود به دانشگاه، همگی باعث اضطراب عملکرد می شوند. بعلاوه، هر کودکی به روشی متفاوت با اضطراب برخورد می کند. برخی ممکن است احساسات خود را با والدین خود در میان بگذارند در حالی که برخی دیگر ممکن است احساسات خود را سرکوب کنند.  

تماس با مشاور

نقش والدین در کاهش استرس کنکور

والدین می توانند کارهای زیادی برای کاهش استرس کنکور فرزندان انجام دهند. به نظر می رسد این روزها از بین بردن استرس امکان پذیر نیست و در طول ماه های منتهی به کنکور، سطح استرس برای والدین و داوطلبان افزایش می یابد. برای کمک به دانش آموز در استانه کنکور و برای مقابله با استرس آن، مهم است که والدین ابتدا سطح استرس خود را کنترل کنند تا داوطلب وقتی برای امتحان در سالن امتحان می نشیند در آرامش خاطر باشد. بنابراین والدین باید تلاش خود را برای کمک به کودک در این دوره امتحان انجام دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کنترل استرس کنکور کلیک کنید.
متخصصان رفتار و روان شناسان معتقدند مقدار کمی استرس برای همه افراد بسیار خوب است زیرا کمک می کند تا تمرکز خود را برای بهتر انجام شدن کار و نتیجه گرفتن در سطح بالاتر حفظ کند. آن ها یاد می گیرند درس را جدی بگیرند و بنابراین احتمال کسب نمرات خوب نیز به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. اما زمانی که سطح استرس از حد معمول فراتر می رود، می تواند باعث نگرانی شود زیرا بر سلامتی تأثیر می گذارد. استرس باعث سردرگمی، خستگی و غلبه بر توانایی و تلاش کودک می شود.

1-نقش والدین در کاهش استرس کنکور |مدیریت استرس در والدین

بسیاری از والدین سطوح قابل توجهی از استرس مربوط به مطالعه فرزندان در دوران مربوط به کنکور را گزارش می دهند، اما لزوما نمی دانند چگونه آن را به مولدترین راه تبدیل و مدیریتش کنند که می تواند فشار زیادی را برای دانش آموزان ایجاد کند. برای دانش آموزان و والدین، خود کلمه امتحان در اکثر مواقع می تواند باعث عصبی و مضطرب شدن باشد.
تعداد بسیاری از افراد از نشستن طولانی مدت روی یک صندلی و پاسخ دادن به سوالات بر اساس آموخته ها احساس ناراحتی می کنند اما زمانی که پای یک امتحان در میان باشد که مشخص کننده مسیر تحصیلی و گاهی شغلی اینده یک فرد است سطح اضطراب می‌تواند از حد خود خارج شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کنترل اضطراب کلیک کنید.
استرس وارد شدن به دانشگاه بر کل خانواده تأثیر می‌گذارد. والدین به طور معمول بهترین ها را برای فرزندان می خواهند و اغلب فکر می کنند که بهترین ها از طریق ورود قطعی به دانشگاه و گذر از مرحله کنکور به دست می آید. وقتی بچه ها متوجه این واقعیت می شوند که والدین نگران نتایج امتحان هستند، به نوبه خود دچار استرس می شوند. بنابراین یکی از اولین گام ها در مدیریت این اضطراب این است که همه چیز را یک چشم انداز طولانی مدت فرض کنید.
نقش والدین در کاهش استرس کنکور

2-برنامه ریزی دقیق همراه با نظارت

بازنگری و بازبینی برای سنجش سطح یادگیری می تواند یک چیز ترسناک برای مقابله با استرس باشد. با این حال، هر پدر و مادری باید به فرزند خود کمک کنند تا یک برنامه مطالعه عملی داشته باشد. به والدین توصیه می شود در مورد تجدید نظر در امتحان خیلی سختگیرانه رفتار نکنند زیرا استراحت های مکرر و کوتاه می تواند برای یادگیری مفید باشد. استراحت کردن به افزایش سطح تمرکز کمک می کند و دانش آموزان را برای کار بعدی متمرکز می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه راه های افزایش تمرکز کلیک کنید.
برای والدین مفید است که سبک یادگیری فرزندان خود را بدانند تا بتوانند نظارت درستی را انتخاب و به آن ها کمک کنند تا روش مطالعه ای را که مفیدتر است پیاده کنند. ایجاد یک فضای آرام و بدون حواس پرتی برای  برای مطالعه، مجهز به تمام لوازم ضروری نیز یک راه عالی برای برقراری آرامش یک دانش آموز برای کنکور است.

3-نقش والدین در کاهش استرس کنکور |تشویق و حمایت

آماده شدن برای امتحانات می تواند کار زیادی را بطلبد. بنابراین مهم است که والدین در طول این فرآیند حمایت کنند. تشویق آن ها به خاطر سخت کوشی و حضور در کنار آن ها در صورت نیاز به ابراز ناامیدی، می تواند کمک زیادی به داوطلب کند که استرس کمتری را تجربه کند. اگر با موانعی روبرو می شوند، والدین باید به آن ها کمک کنند تا راه حل های عملی برای مشکلات خود بیابند، مانند کمک گرفتن از معلم یا تماس با همسالانی که ممکن است مشکلات مشابهی داشته باشند. برای دریافت مشاوره تلفنی فردی کلیک کنید.

4-داشتن تحرک بدنی

تحقیقات ثابت کرده است که ورزش، میزان خواب مناسب و رژیم غذایی سالم و متعادل برای عملکرد دانش آموز کنکوری در مدرسه حیاتی است. اطمینان از اینکه بدن آن ها و همچنین ذهن آن‌ها به شکلی هماهنگ پرورش می یابد برای موفقیت آن ها بسیار مهم است. والدینی که می‌خواهند یک سیستم پاداش برای تلاش های فرزند پیاده‌سازی کنند، می‌توانند به بچه‌ها قول یک فعالیت هیجان‌انگیز یا یک روز بعد از امتحان را بدهند تا آن ها را تشویق کنند تا در زمان مورد نظر فقط روی جلسه امتحان تمرکز کنند.  برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه تغذیه سالم کلیک کنید.
وقتی روز امتحان فرا می رسد، مهم است که از مقایسه خود با همکلاسی ها خودداری کنند و تشویق شوند که به آینده نگاه کنند. نکته کلیدی برای داوطلبان کنکور همیشه این است که احساس آمادگی، حمایت و امیدواری کنند. چه در صورت قبولی در کنکور و ورود به دانشگاه و چه در شرایطی غیر از آن.

5-نقش والدین در کاهش استرس کنکور |وضع قوانین انعطاف پذیر

در این که امتحانات امری جدی است و باید با جدیت نیز به آن رسیدگی شود، شکی نیست. این امر مستلزم اجرای قوانین خاصی است و یک روال خاص باید رعایت و اجرا شود.  بنابراین رعایت نظم و انضباط الزامی است.  اما در بیشتر مواقع مشاهده می‌شود که والدین تمایل دارند از روال عادی فراتر بروند. آن ها چنان قوانین سختگیرانه ای وضع می کنند که بچه ها به معنای واقعی کلمه احساس اشفتگی و  سرخوردگی می کنند. به این معنا که در هر ساعت از روز در خانه صحبت از امتحان و مطالعه است.
به یاد داشته باشید کودک نیز به آرامش نیاز دارد و صحبت مداوم در مورد مطالعه و کنکور و نتایج آن و عواقب عدم قبولی، باعث می شود دانش آموز احساس فشار بی اندازه کند زیرا به این باور رسیده است که از این روال تنش زا راه گریزی وجود ندارد. آن ها با وجود تمرکز کافی روی درس های خود، به ناچار به دلایل احساسی که والدین دارند سطح بالایی از استرس را تجربه می کنند. به منظور کاهش استرس، والدین می توانند ساعاتی خانوادگی در خانه را به تفریحات دسته جمعی فارغ از مباحث کنکور اختصاص دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه ساعت مطالعه برای کنکور کلیک کنید.
داوطلب کنکور می داند که می تواند در مواقع نیاز به جمع اعضای خانواده بپیوندد و از طریق بازی، کارهای باغبانی، گوش دادن به موسیقی و یا گپ زدن ساده در مورد مسائل روزمره، ذهن خود را استراحت بدهد.

6-حفظ تعادل در رعایت قوانین

روال منظم خود را حفظ کنید اما با داوطلب کنکور مانند یک زندانی رفتار نکنید. همانطور که در نکته قبل گفته شد، مهم است که به برنامه پایبند باشید، زیرا تضمین می کند که یک روال منظم برای دنبال کردن وجود دارد و تمرکز روی همه موضوعات و تمرینات مرتبط با کنکور است. اما در حالی که کودک را تشویق می‌کنید به روال مطالعه پایبند باشد، مطمئن شوید که وقتی او در یک روز معین یک کار دیگر را جایگزین کرده و می‌خواهد روی آن تمرکز کند یا می‌خواهد ساعت بازی یا زمان استراحتش را تا کمی بیشتر افزایش دهد، فریاد نکشید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه روانشناسی نوجوان کلیک کنید.
در رویکرد خود به نظارت، قاطع اما مهربان باشید. در عین حال اطمینان حاصل کنید که همیشه در دسترس فرزند هستید. به او کمک کنید تا با تردیدها و مشکلات خود کنار بیاید. این شیوه بار استرس را تا حد زیادی کاهش می دهد. به ویژه وقتی آن ها بدانند که شما در مواقع ضروری به او کمک می کنید.

7-مرتبط نکردن مفهوم موفقیت با کنکور و قبولی در دانشگاه

بسیاری از داوطلبان برای تعداد محدودی انتخاب رشته می کنند. برخی از بچه های باهوش و سخت کوش به اولین انتخاب خود دست نمی یابند اما خبر خوب این است که آن ها می توانند در جاهای دیگر خارج از آن رشته و دانشگاه، تجربه ای عالی داشته باشند. همچنین به خاطر داشته باشید که آزمون های چندگزینه ای ممکن است برای دانش آموزانی که به شیوه تشریحی دوران دبیرستان عادت داشته اند کاملاً ناآشنا باشد، زیرا در آن سطح به جای یافتن یک پاسخ، بر یادگیری عملی و حل مسئله تأکید داشته اند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
امتحانات ورودی بر روی سؤالات چند گزینه‌ای تمرکز می‌کنند، بنابراین بچه‌ها احتمالاً باید قبل از آن تست‌های آزمایشی را تمرین کنند. برای والدین مهم است بدانند امتحان ورودی چه مطالبی را پوشش می دهد. دانستن اینکه چه چیزی مورد آزمون قرار خواهد گرفت، بهترین راه برای کاهش اضطراب همه خواهد بود. والدین باید بدانند که آیا دانش آموزان برای پاسخ های اشتباه در آزمون چند گزینه ای امتیاز از دست می دهند یا خیر. اگر بله، پس دانش آموزان باید از حدس زدن پاسخ سوالات دشوار اجتناب کنند. اگر نه، باید سعی کنند به همه سؤالات پاسخ دهند زیرا هیچ مجازاتی برای اشتباه کردن وجود ندارد.

8-رعایت رژیم غذایی متعادل سالم

داوطلبان کنکور برای جلوگیری از هستگی ذهنی و متمرکز ماندن تا روز کنکور، باید به میزانی که انرژی ذهنی مصرف می کنند،  همیشه رژیم غذایی خود را کنترل کنند. مرحله مهمی از نتیجه دادن تلاش ها برای یک امتحان استرس زا، علاوه بر مطالعه منظم، تغذیه منظم است. به همین دلیل والدین باید اطمینان حاصل کنند که تمام نیازهای تغذیه ای برآورده شده است. در طول دوره آمادگی برای کنکور یک روند طبیعی با درجاتی از اضطراب و عصبی بودن وجود دارد. برای دریافت مشاوره تغذیه کلیک کنید.
از این رو باید در مورد رژیم غذایی داوطلب دقت ویژه ای شود. باید تا حد امکان سبک و ساده بوده و به راحتی قابل هضم باشد.  از تمام فست فودها و غذاهای ناسالم باید پرهیز کرد زیرا باعث کندی سیستم گوارشی می شوند و به ایجاد سایر مشکلات مرتبط با خستگی بدنی منجر می شوند. بنابراین رژیم غذایی را ساده و متعادل نگه دارید.  هنگامی که متابولیسم منظم شود، سطح استرس به طور خودکار کاهش می یابد.  
نقش والدین در کاهش استرس کنکور

مدیریت نتایج ناامید کننده کنکور

اگر فرزند شما از نتایج امتحان خود ناراضی است، مقابله با آن آسان نخواهد بود. با این حال شیوه هایی وجود دارد که می تواند کمک کننده باشد. از جمله اگر فرزند شما خوشحال است که کارنامه نتایج خود را به شما نشان دهد، ممکن است نگاهی به آن برای شما مفید باشد. فقط در صورتی که او چیزی را اشتباه خوانده یا اشتباه متوجه شده باشد، بهتر است نادیده گرفته شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه موفقیت در کنکور کلیک کنید.

نقش والدین در کاهش استرس کنکور |پذیرفتن احساسات آنها

احساسات داوطلب کنکور هر چه که هستند اعم از ناامیدی، خشم، خجالت، عصبانیت باید به رسمیت شناخت شوند. احساسات آن ها نه درست است و نه اشتباه، مساله این است که بهرحال این احساسات واقعی هستند و وجود دارند. قضاوت فوری، راه حل دادن و نصیحت کردن یا حتی اطمینان دادن بابت نتایج، کمکی نمی کند. فعلا گوش دهید. بعداً زمان زیادی برای گفتگو وجود خواهد داشت.
به احساس آن ها بازخورد دهید تا نشان دهد شما متوجه شده اوضاع روحی آن ها هستید. برای مثال بگویید می توانم بفهمم که از نتیجه کنکور ناامید شده ای. به آن ها اجازه دهید بفهمند که با وجود پستی و بلندی های موجود در رفتارها و نتایج منفی انتخاب ها، همچنان برای شما محترم و دوست داشتنی هستند. نشان دهید که فارغ از نتیجه، طرف آن ها هستید.

کنار آمدن با احساسات خود

به ناراحتی خود به عنوان والد، کمی فضای استراحت و فراغت و زمانی برای تأمل بدهید. از همسالان او بخواهید که به فرزند کمک کند تا در مرحله احتمالی بعدی، مانند شرکت کردن مجدد در امتحان را بررسی کنند. اگر فرزند شما از نتایج خود ناامید شود، ممکن است خجالت بکشد. با فرزند همراهی کنید که چگونه می‌خواهد نتایجش را با دیگر اعضای خانواده و دوستانش در میان بگذارد. اگر شما هم در راستای این موضوع مسئله ای دارید، می توانید از مشاوران و روانشناسان در این مورد کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره روانشناسی کلیک کنید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*