ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

هفته هفتم بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته هفتم

هفته هفتم بارداری یک دوره مهم از تغییرات برای شما و کودک دلبند شما است. شاید این تغییرات خیلی از بیرون آشکار نباشد اما بسیار مهم است. شما در این دوران نیاز به مراقبت بیشتری درباره سلامتی خود و کودک دارید. حتی اگر علائم زیادی را در خود مشاهده نکردید، باید تمام موارد احتیاطی را رعایت فرمایید. شناخت علائم بارداری در هفته هفتم و همچنین تغییرات جنین باعث می‌شود که بیشتر در این دوران از روند تغییرات آگاه باشید. برای آشنایی با دستورات و مراقبت های مربوط به سه ماه اول بارداری کلیک کنید.

تماس با مشاور

هفته هفتم بارداری

بهترین کار در هفته هفتم بارداری که یک مادر باید انجام دهد، بالا بردن اطلاعات در زمینه ایام مختلفی است که کودک در درون رحم قرار دارد. هفته هفتم از جمله آن دوره‌های مهم در زندگی کودک می‌باشد که مادر باید مراقبت‌های ویژه و نکات مهمی را رعایت کند و در موارد لزوم حتما از پزشک و مشاور راهنمایی بخواهد. به دلیل اهمیت این موضوع ما امروز در زمینه بارداری در هفته هفتم با شما صحبت خواهیم کرد.

برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.

تغییر و تحولات بدنی در مادر

در این دوران مادر از نظر جسمی و روحی دچار تغییر و تحولاتی می‌شود که میزان و شدت آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

تغییرات جسمی

در این دوران تغییرات جسمانی مختلف است. ممکن است بیشتر از قبل نیاز به ادرار کردن پیدا کند که این موضوع می‌تواند به دلیل رشد رحم و فشار بر مثانه باشد. در این دوران مادر ممکن است ذائقه غذایی‌اش نیز تغییر کند و به چیزهایی علاقمند شود که قبلا از آن‌ها دوری می‌کرده یا بالعکس از چیزهایی دوری کند که به آن‌ها علاقه داشته است. همچنین در هفته هفتم بارداری ممکن است مادر با تهوع، خستگی، سردرد، دل درد، حساس شدن، بروز آکنه و جوش، عصبی شدن، حساسیت پستان‌ها، تب و لرز، خونریزی واژینال و لکه بینی و ترشحات خونابه‌ای و... رو به رو شود.

تغییرات روحی

اصولا مادران در دوران بارداری احساسات مختلفی را تجربه می‌کنند و گاهی نیز ممکن است تحمل برخی از احساسات برای آن‌ها سخت باشد. در هفته هفتم بارداری مشاهده شده است که برخی از مادران دچار احساسات متناقضی در مورد باور کردن بارداری خود شده‌اند، حتی ممکن است شدت آن نیز زیاد باشد و در مورد آینده فرزند خود نیز دچار نگرانی‌های بسیار زیادی می‌شوند.

تغییرات جنین در هفته هفتم بارداری 

مهم‌ترین تغییرات در این دوره به جنین مربوط می‌شود. بند ناف ساخته می‌شود، جوانه‌ بازویی به شانه، آرنج و دست تقسیم می‌شود. رنگ چشم خود را نمایان‌تر می‌کند، دهان و دستگاه تناسلی نیز خود را نشان می‌دهند. جنین در هفته هفتم به دلیل تغییراتی که می‌کند بسیار حرکت می‌کند، البته شما متوجه این حرکات نمی‌شوید.

برای شناخت بیشتر در زمینه خطرات دوران بارداری کلیک کنید.

مراقبت‌های ویژه در هفته هفتم بارداری

مادر در هفته حساس و مهمی قرار دارد، لذا باید مراقبت‌های ویژه‌ای را انجام دهد.

رعایت اصول تغذیه‌ای

تغذیه مادر در کل طول بارداری به خصوص در هفته هفتم بسیار مهم است. مادر باید یک رژیم اصولی و منظم را زیر نظر پزشک خود داشته باشد. به طور کلی باید در ساعت‌های غذایی مشخصی غذای اصلی و میان وعده‌ها را دریافت کند. چون جنین در حال تکامل است باید از مواد غذایی اُرگانیک و تازه استفاده کند. از خوردن هر گونه تنقلات شیمیایی، پفک‌ها، چیپس‌ها، نوشابه، کلوچه و شیرینی‌های صنعتی، غذاهای کنسرو شده و به خصوص فست فودها اکیداً خودداری کنید.

همچنین اگر مادر نیازمند به دریافت ویتامین باشد نوع و مقدار آن نیز باید زیر نظر پزشک متخصص تجویز شود و هرگز خودسرانه هیچ دارو و حتی ویتامینی را مصرف نکنید. حتماً در طول بارداری دائم با پزشک متخصص مراحل تغذیه خود را چک کنید و حتماً برای کنترل وزن به او مراجعه کنید. در هفته هفتم بارداری، کودک شما به سرعت در حال رشد است و اندام ها و سیستم های مهمی در حال رشد است. مهم است که یک رژیم غذایی سالم داشته باشید که تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک شما را برای رشد و تکامل سالم فراهم کند.

برخی از مواد مغذی کلیدی که باید در هفته هفتم بارداری روی آن ها تمرکز کرد عبارتند از:

• اسید فولیک: اسید فولیک برای پیشگیری از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا ضروری است. توصیه می شود زنان قبل و در طول بارداری روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند.
• آهن: آهن برای تولید گلبول های قرمز خون که اکسیژن را به کودک شما حمل می کنند، مهم است. مصرف روزانه توصیه شده آهن در دوران بارداری 27 میلی گرم است.
• کلسیم: کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های کودک شما مهم است. مصرف روزانه توصیه شده کلسیم در دوران بارداری 1000 میلی گرم است.
• پروتئین: پروتئین برای رشد و نمو بافت ها و اندام های کودک شما ضروری است. مصرف روزانه پروتئین در دوران بارداری 71 گرم است.

مراقبت از سلامت روان در هفته هفتم بارداری

بسیاری از زنان در طول بارداری، به ویژه در هفته های اولیه، تغییرات عاطفی را تجربه می کنند. این تغییرات اغلب به دلیل تغییرات هورمونی است که در بدن شما رخ می دهد. برخی از تغییرات احساسی رایج در هفته هفتم بارداری عبارتند از:

• نوسانات خلقی
• تحریک پذیری
• اضطراب
• افسردگی

مهم است که با پزشک یا ماما در مورد تغییرات احساسی که در دوران بارداری تجربه می کنید صحبت کنید. آن ها می توانند به شما در مدیریت علائم و ارائه پشتیبانی کمک کنند.

در ادامه چند نکته برای مراقبت از سلامت روان خود در هفته هفتم بارداری آورده شده است:

• ورزش منظم داشته باشید. ورزش می تواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک کند.
• رژیم غذایی سالم داشته باشید. داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به بهبود سلامت و تندرستی کلی شما کمک کند.
• به اندازه کافی بخوابید. بیشتر بزرگسالان به حدود ۷ تا ۸ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.
• از مصرف الکل و مواد مخدر خودداری کنید. الکل و مواد مخدر می توانند نوسانات خلقی و سایر علائم عاطفی را بدتر کنند.
• صحبت کنید. در مورد احساسات خود با شریک زندگی، خانواده یا دوستان خود صحبت کنید. صحبت کردن در مورد احساسات می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.
• کمک حرفه ای بگیرید. اگر برای مدیریت احساسات خود تلاش می کنید به یک درمانگر یا مشاور مراجعه کنید. یک درمانگر یا مشاور می تواند به شما کمک کند تا مکانیسم ها و استراتژی های مقابله ای را برای مدیریت سلامت روان خود ایجاد کنید.

مراجعه به پزشک متخصص

در مواردی لازم است حتماً در فواصل زمانی کوتاه‌تری به پزشک متخصص مراجعه کنید. البته قبل از اینکه برخی از علائم در شما حاد شود با مراجعه به پزشک می‌توانید در این مورد اطلاعات خوبی به دست آورید و بیشتر از خود مراقبت کنید.

در صورت درد شدید در شانه، خروج بافت از واژینال، انقباض و درد شدید پایین شکم، درد یا حساسیت در شکم و یا لگن، تپش قلب، تعریق زیاد، تب شدید و یا غش کردن، بدون اتلاف وقت سریع به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مراحل درمانی را طی کنید. برخی از این عوامل احتمال سقط را در هفته هفتم افزایش می‌دهند، با این حال هیچ دلیل مشخصی برای سقط جنین وجود ندارد، اما شما باید این علائم را جدی بگیرید.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.

سؤالات متداول

چرا در هفته هفتم بارداری هنگام مسواک زدن، بیشتر حالت تهوع می‌گیریم؟

چون شما در اوایل روزهای بارداری خود هستید، با مسواک زدن این مورد تشدید می‌شود. از یک مسواک نرم استفاده کنید و خمیر دندان خود را تغییر دهید. حتما درجه آب را متناسب با وضعیت حال خود تنظیم کنید. برخی از افراد با مسواک زدن با آب سرد و برخی با آب گرم کمتر دچار تهوع می‌شوند.

چطور از خستگی در هفته هفتم جلوگیری کنیم؟

یک برنامه خواب منظم برای خود ترتیب دهید و طبق نظر و روش پزشک متخصص ورزش‌هایی مخصوص دوران بارداری را نیز انجام دهید. این کار به کاهش و رفع خستگی شما کمک زیادی می‌کند. برای دریافت مشاوره روانشناسی از مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*