ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

نزدیکی در دوران بارداری | آیا رابطه جنسی برای جنین مضر است؟


خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با نزدیکی در دوران بارداری پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.

آیا نزدیکی در دوران بارداری ممنوع است؟ بارداری یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر زن و یک رابطه زناشویی می‌باشد. رابطه جنسی در بارداری دچار تغییراتی می‌شود؛ به دلیل تغییرات وسیعی که به وجود می‌آید زن و مرد به لحاظ روانی تحت تاثیر قرار می‌گیرند و ممکن است تمام جنبه‌های زندگی خود را پیرامون واقعه جدید زندگی شان، یعنی بارداری بچینند. در این حین برخی از زوجین فکر می‌کنند که با قطع فعالیت جنسی خود به سلامتی مادر و کودک کمک می‌کنند. البته در صورتی که پزشک به علت شواهد زیستی و جسمانی مادر، چنین دستوری بدهد، رابطه جنسی از طریق اشکال دیگرش می‌تواند ادامه پیدا کند. دریافت مشاوره جنسی برای پاسخ گویی به چگونگی داشتن رابطه جنسی حین بارداری و مراقبت‌های این دوران بسیار کمک کننده است.

تماس با مشاور

 

 

نزدیکی در دوران بارداری

در بیشتر موارد، فعالیت جنسی خطری برای جنین در حال رشد ندارد. کیسه آمنیوتیک و عضلات قوی رحم از او محافظت می کنند. با این حال، اگر عوارض خاصی دارید یا حاملگی پرخطری دارید ممکن است پزشک با توجه به شرایط به شما توصیه کند که فعالیت جنسی را حذف یا شیوه برقراری آن را تغییر دهید. پیروی از توصیه های مراقبت های بهداشتی ضروری است.

رابطه جنسی یکی از ضروریات زندگی مشترک می‌باشد. در واقع یکی از پایه‌های اساسی عشق میل و علاقه جنسی زوجین به یکدیگر می‌باشد. با حذف رابطه جنسی از زندگی زناشویی، شکل و کیفیت رابطه زناشویی تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است آن را در معرض خطر قرار دهد. توصیه می‌کنیم در این زمینه مقاله صمیمیت زناشویی را مطالعه کنید.

بارداری وضعیت ویژه‌ای به لحاظ جسمانی و روانی برای زن می‌باشد. این مسئله ممکن است مناسبات یک رابطه زناشویی را در همه ابعاد تغییر دهد و نه تنها زن را متأثر سازد بلکه به لحاظ روانی برای مرد هم تأثیرات ویژه داشته‌باشد. یکی از مواردی که بیشتر زوجین را نگران می‌کند، شیوه نزدیکی در دوران بارداری است؛ آن‌ها ممکن است فکر کنند رابطه جنسی واژینال به جنین صدمه زده یا مشکلاتی برای مادر پیش می‌آورد و به فکر ایجاد رابطه جنسی مقعدی باشند. اما به عنوان یک قانون کلی داشتن نزدیکی در دوران بارداری نرمال هیچ منعی ندارد و کنار گذاشتن آن بدون هیچ دلیلی باعث صدمه دیدن رابطه زناشویی می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه رابطه جنسی مقعدی کلیک کنید.

اینفوگرافیک نزدیکی در دوران بارداری آیا رابطه جنسی برای جنین مضر است؟

اینفوگرافیک نزدیکی در دوران بارداری آیا رابطه جنسی برای جنین مضر است؟

 

آیا رابطه جنسی برای جنین مضر است؟

برخی باور‌های کلیشه‌ای حاکی از این هستند که داشتن رابطه جنسی ممکن است باعث سقط جنین، خفگی یا صدمات دیگر به او شوند. در صورتی که امکان سقط جنین هنگام برقراری رابطه جنسی وجود ندارد. برای درک بهتر این مسئله مطالعه مقاله سقط جنین می‌تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهد.

برخی دیگر از افراد معتقدند درگیر شدن بدن مادر در چرخه پاسخ جنسی و نهایتا به ارگاسم رسیدن وی می‌تواند برای جنین مضر باشد. در واقع در یک بارداری کم خطر و نرمال مادر می‌تواند در رابطه جنسی شرکت کند و به ارگاسم برسد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چرخه پاسخ جنسی کلیک کنید.

محدودیت‌های رابطه جنسی در بارداری

در صورتی که با محدودیت‌های زیر روبرو هستید، لازم است هنگام برقراری رابطه جنسی محتاطانه عمل کنید و پیش از هر چیز با پزشک خود مشورت کنید.

  • داشتن سابقه سقط یا زایمان زودرس
  • داشتن سابقه فشار خون بارداری
  • خون ریزی یا پارگی کیسه آب
  • تعداد زایمان متعدد
  • نارسایی دهانه رحم
  • داشتن سابقه انقباضات خودبه خودی رحمی
  • قرار گرفتن در چهار تا شش هفته آخر بارداری

برای کسب آگاهی در زمینه ارضا با دست در دوران بارداری کلیک کنید.

 

تغییرات نزدیکی در دوران بارداری

برخی مادران بیان می‌کنند که نزدیکی در دوران بارداری حس متفاوتی نسبت به زمان‌های دیگر دارد. برخی از آن‌ها رابطه جنسی حین بارداری را لذت بخش‌تر تلقی می‌کنند و برخی بالعکس آن را کمتر لذت بخش توصیف می کنند.

افزایش جریان خون در ناحیه لگنی باعث تراکم خون در ناحیه جنسی زن می شود. این افزایش ممکن است باعث بالا رفتن احساسات جنسی در این ناحیه شود که خود به لذت بردن بیشتر از رابطه جنسی بیفزاید. از طرف دیگر همین اتفاقات برای برخی از زنان به شکل مانعی ظاهر می شود که احساسات ناخوشایند را در ناحیه تناسلی خود تجربه کنند و از رابطه جنسی به شکل دخول ممکن است لذت کمتری ببرند. برای آگاهی بیشتر در این زمینه به مقاله رابطه بدون دخول مراجعه کنید.

عوامل عاطفی و روانی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری بر سلامت عاطفی و روانی تأثیر گذاشته که به نوبه خود در تغییرات نزدیکی در بارداری و میل جنسی نقش دارد. زنان ممکن است در دوران بارداری دچار نوسانات خلقی، افزایش استرس، اضطراب یا نگرانی های مربوط به تصویر بدن شوند که در میل جنسی آن ها موثر خواهد بود. علاوه بر این، ارتباط عاطفی با کودک و انتظار پدر و مادر شدن تمرکز را از فعالیت جنسی به مسئولیت های دیگر در برخی افراد تغییر می دهد.

مهم است که به یاد داشته باشید تجربه هر زنی از بارداری و میل جنسی منحصر به فرد است. در حالی که نوسانات هورمونی می تواند نقش داشته باشد، عوامل دیگری مانند راحتی فیزیکی، ارتباط عاطفی، سطح استرس و آرامش کلی نیز در ایجاد میل جنسی موثر هستند. حفظ ارتباط باز و صادقانه با شریک زندگی و پزشک می تواند به رفع هرگونه نگرانی یا تغییر در میل جنسی در دوران بارداری کمک کند.

رابطه جنسی حین بارداری

نزدیکی در ماه‌های مختلف دوران بارداری

رابطه جنسی در سه ماه اول بارداری: نوسانات هورمونی در دوران بارداری می تواند اثرات متفاوتی بر میل جنسی زنان داشته باشد. در طول سه ماهه اول، تغییرات هورمونی نقش بسزایی در حالات جنسی زنان دارد. افزایش سریع سطح هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) و همچنین افزایش سطح پروژسترون وجود دارد. این تغییرات هورمونی می تواند منجر به احساس خستگی، حالت تهوع و حساسیت سینه شود که بر میل جنسی تأثیر می گذارد. برخی از زنان ممکن است در این دوران کاهش میل جنسی را تجربه کنند.

زمانی که تهوع و استفراغ زنان در ماه‌های اولیه بارداری آغاز می‌شود نسبت به رابطه جنسی نیز دچار تهوع و بی‌میلی می شوند. از آنجایی که حساسیت سینه‌ها در ماه‌های اول بارداری به شدت افزایش پیدا می‌کند تحریک سینه‌ها هنگام رابطه جنسی ممکن است برای آن‌ها دردناک باشد. به همین دلیل بهتر است تحریک سینه‌ها به صورت محدود انجام شود. همچنین چون در ماه‌های اول بارداری تغییرات هورمونی منجر به خستگی فیزیولوژیکی شده و بر روی فعالیت جنسی تأثیر می‌گذارد زنان انرژی کمتری برای برقراری رابطه جنسی خواهند داشت. گفتنی است تفاوت های فردی همیشه وجود دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کمر درد زنان بعد از نزدیکی کلیک کنید.

در این شرایط به همسر خود برای درک شرایط کمک کنید و به او بگویید که هنوز دوستش دارید. همچنین در سه ماه اول بارداری اغلب بانوان از کمر درد و شکم درد ناشی از ارگاسم شکایت می‌کنند؛ در این زمینه ماساژ کمر و شکم توسط همسر می‌تواند کمک کننده باشد. برای آگاهی بیشتر در زمینه ماساژ جنسی کلیک کنید.

رابطه جنسی در سه ماه دوم بارداری

بسیاری از زنان در طول سه ماهه دوم افزایش میل جنسی را تجربه می کنند. نوسانات هورمونی تثبیت می شود و بسیاری از ناراحتی های سه ماهه اول بارداری مانند حالت تهوع کاهش می یابد. افزایش جریان خون در ناحیه لگن در دوران بارداری می تواند منجر به افزایش حساسیت و لذت شود که به افزایش میل جنسی کمک می کند.

در سه ماه دوم بارداری چون بافت‌های داخلی واژن و اطراف آن دچار احتقان می‌شود بافت‌‌ها متورم و قرمز شده و به دلیل افزایش خون در لگن و واژن، مادر باردار در حالت برانگیختگی جنسی قرار می‌گیرد. اغلب پس از ارگاسم به زمان بیشتری نیاز دارد تا به حالت اولیه بازگردد. این حالت همراه با پرخونی لگن اتفاق می‌افتد و کمر درد مادر باردار را افزایش می‌دهد. از عوارض رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری، دیسپارونی است که بر اثر آمیزش عمیق، لغزنده نبودن واژن و یا فشرده شدن آلت روی دهانه رحم اتفاق می‌افتد و آمیزش را برای زن دردناک می‌کند. در این دوران توصیه می‌شود از پوزیشن پهلو به پهلو برای نزدیکی استفاده کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه ارگاسم زنان کلیک کنید.

رابطه جنسی در سه ماه سوم بارداری

با پیشرفت بارداری و رشد کودک، تغییرات جسمی و ناراحتی بر میل جنسی تأثیر گذار خواهد بود. اندازه شکم، افزایش فشار روی ناحیه لگن و ناراحتی یا خستگی احتمالی ممکن است روی میل جنسی برای برخی از زنان تأثیر بگذارد. با این حال توجه به این نکته مهم است که میل جنسی در بین افراد بسیار متفاوت است و برخی از زنان ممکن است در طول بارداری خود تمایل شدیدی به فعالیت جنسی داشته باشند.

سه ماهه سوم بارداری با دردهای گوارشی برای زنان باردار همراه است که رابطه جنسی این درد را افزایش می‌دهد. رابطه جنسی از پهلو در کاهش این درد مؤثر است. وجود همروئید در این دوران منجر به کاهش میل جنسی در زنان می‌شود. بنابراین بهتر است حتما از روش‌های برطرف کردن یبوست بهره بگیرید. رابطه جنسی در سه ماهه سوم باردای منجر به انقباضات مکرر و طولانی مدت می‌‌شود که برای بسیاری از زنان لذت بخش است.

 

تاثیر بارداری زن بر میل جنسی شوهر

علاقه پدران به رابطه جنسی در طول بارداری همسران اغلب کاهش می یابد. مطالعات نشان می دهد که تازه پدران اغلب تغییراتی را در میل جنسی خود نسبت به همسر خود تجربه می کنند که می تواند بر اساس عواملی غیر از تغییرات فیزیکی زایمان افزایش یابد. بر اساس تحقیقات، خستگی و استرس و هیجان ناشی از والد جدید بودن می تواند باعث از دست دادن میل جنسی در مردان بشود. در عین حال شرکا ممکن است بر اساس نیاز به صمیمیت یا این تصور که نوزاد جدید مقدار زمان در دسترس برای رابطه جنسی را محدود می کند، تمایل بیشتری داشته باشند.

محققان می گویند که مانند مادران، پدرها نیز چه در دوران بارداری و چه پس از زایمان دچار فراز و فرودهای جنسی می شوند. میل جنسی در والدین مشترک در این زمان نه تنها تحت تأثیر علاقه جنسی، بلکه همچنین بر مبنای احساس صمیمیت خواهد بود. میل کم تحت تأثیر بی‌علاقگی شریک یا وضعیت شیردهی نیست(همانطور که معمولاً تصور می‌شود). بلکه تحت تأثیر خستگی و استرس و تغییرات هورمونی به وجود آمده در مردان می باشد که با کاهش تستسترون و افزایش پرولاکتین همراه می شود. تحقیقات انجام شده بر اساس نظرسنجی از ۱۱۴ زوج نشان داد که عوامل مربوط به مراقبت از کودک و صمیمیت شخصی بیش از هر گونه تغییر فیزیکی یا هورمونی که مادران تحمل می کنند، برای علاقه جنسی اهمیت دارد.

پوزیشن های رابطه جنسی در دوران بارداری

پوزیشن‌های مناسب نزدیکی در دوران بارداری

در ماه‌های مختلف بارداری از پوزیشن‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. به خصوص در ماه‌های آخر که خانم دارای محدودیت‌های جسمی است آگاهی از چگونگی ایجاد رابطه ضرورت پیدا می‌کند.

1-پوزیشن رابطه جنسی در ماه‌های اول بارداری

در ماه‌های اول بارداری، یعنی زمانی که تغییرات جسمانی واضحی رخ نداده و زن دچار محدودیت‌ها و دشواری‌های حرکتی ماه‌های آخر نشده، رابطه جنسی به شکل قبل می‌تواند ادامه پیدا کند و لزومی به اعمال محدودیت نیست. پیشنهاد می‌کنیم برای آگاهی از بایدها و نبایدهای دوران بارداری کلیک کنید.

2-پوزیشن‌های رابطه جنسی در ماه‌های آخر بارداری

در ماه‌های بعدی که حرکت برای زن دشوار می‌شود، پوزیشن‌های جنسی که فشار روی شکم زن می‌آورند ممکن است برای وی اذیت کننده باشند و یا آسیب زا تلقی شوند. در واقع در ماه‌های آخر حرکات و حالات رابطه جنسی را می‌توان با شرایط زن تطبیق داد و مردان باید انعطاف پذیری بیشتری نشان دهند. مثلا پوزیشن زن روی مرد می‌تواند کمک کند که زن کنترل را در دست داشته باشد و با توجه به راحتی خود رابطه جنسی را مدیریت کند و در عین حال به شکم وی فشار زیادی وارد نشود.

در برخی از شرایط که ممکن است زن در حالت استراحت مطلق باشد یا پزشک محدودیت‌هایی برای وی اعمال کرده باشد، اشکال دیگری غیر از دخول می‌تواند باعث ارضای زن و مرد شود تا آن‌ها از وجود یکدیگر لذت ببرند. مثلا رابطه جنسی دهانی، معاشقه و کمک به ارضای یکدیگر از طریق دست و مثال‌هایی شبیه به این می‌تواند راهگشا و کمک کننده باشد. استفاده از دیگر روش‌های معاشقه و عشق بازی به تحکیم رابطه زوجین کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عشق بازی کلیک کنید.

3-نکاتی خواندنی درباره نزدیکی در دوران بارداری

نکته بسیار مهمی که باید خاطر نشان کنیم این است که بهتر است زن و شوهر تحت هیچ شرایطی برای مدت طولانی رابطه جنسی خود را متوقف نکنند. با توجه به توضیحات گفته شده منظور از رابطه جنسی حتما عمل دخول نمی‌باشد بلکه تمامی برخوردهای جنسی از قبیل معاشقه و پیش نوازی تا رابطه جنسی دهانی، ضامن بقای کیفیت رابطه زناشویی هستند. مشاوره و آموزش رابطه زناشویی برای داشتن یک رابطه با کیفیت در حین بارداری نیز یاری رسان خواهد بود.

 

سخن آخر

و در آخر به این توجه داشته باشید که در تمامی موارد حتما با پزشک خود مشورت داشته و تحت نظارت وی عمل کنید. در صورت وجود هرگونه مشکل در حین رابطه جنسی، راحتی خود را مد نظر قرار دهید و اگر درد یا مسائل خاصی پیش آمد با پزشک مشورت کنید. برای دریافت مشاوره روانشناسی از مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*