ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

ریسک پذیری در شغل ، اهمیت و روش های مدیریت ریسک

تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که درجمع دوستان یا همکارانتان صحبت از ریسک پذیری در شغل شود و شما به فکر فرو روید، شروع کنید به سوال کردن از خود، آیا در زندگی خود جایی ریسک کرده اید که با آن ها به اشتراک بگذارید؟ برداشتتان نسبت به ریسک پذیری چیست؟ فکر می کنید می تواند باعث ارتقای شغلی شما شود یا شما را به زمین بزند؟ آن چه در این مقاله می خوانید شما را در مورد مزایای ریسک پذیری برای کارفرما و کارکنان، ریسک اشتباه و مدیریت ریسک راهنمایی خواهد کرد.  

تماس با مشاور

ریسک پذیری و اهمیت آن

ریسک به معنای خطرکردن بدون آگاهی نسبت به نتیجه ی آن به طور قطعی است و افراد ریسک پذیر دارای خصوصیات فردی خاصی هستند که آن ها را برای رسیدن به اهداف شغلی یاری می کند. ریسک پذیری شغلی یک ویژگی شخصیتی است که می تواند از اصول موفقیت در کسب و کار و زندگی باشد. ممکن است هرکسی این ویژگی را در ذات خود نهفته داشته باشد اما به علت زندگی در محیط خانواده ترس را باور کرده باشد. هر فردی برای دستیابی به اهداف خویش بایستی میزانی از این صفت را داشته باشد تا بتواند بداند چه زمان وقت ریسک کردن است، چه کارهایی را باید انجام دهد و چگونه ریسک کند که بتواند به هدف خوئد دست یابد.

اینفوگرافیک ریسک پذیری در شغل

اینفوگرافیک ریسک پذیری در شغل

اهمیت ریسک پذیری در شغل برای مدیران

جهان روز به روز تغییر می کند و رو به سمت پیشرفت و ترقی دارد. در جهان امروز صرف داشتن مدرک آکادمیک یا سابقه ی کار نمی توان در شغلی شهرت پیدا کرد. امروزه با پیشرفته تر شدن جوامع، و افزایش جمعیت تحصیکرده،  به دست آوردن مشاغل ثابتی مثل بانک و تعلیم وتربیت هم به آن آسانی نیست چه رسد به مشاغل بزرگ با افق نامحدود. این موضوع باعث شده است مدیران سازمان ها نیز به دنبال کارکنانی باشند که فقط به دنبال انجام وظایف هر روزه و رفت و آمد منظم به شرکت نباشند بلکه یک پله بالاتر ؛ به دنبال ترقی و پیشرفت شخصی نسبت به رشد جامعه امروز باشند.
اگر تعداد کارمندان دارای روحیه ریسک پذیر وخلاق بالاتر از یک نفر باشد، ناخودآگاه ذهن دیگر کارمندان هم به سمت ایده های نو و جدید کشیده می شود. کم کم فضا رقابتی می شود.  از طرفی تاثیر کارتیمی را دست کم نگیرید. این موجب می شود طرفین شرکت به سود زیادی دست پیدا کنند.  

مزایای فردی روحیه ریسک پذیری 

روحیه ریسک پذیری به صورت فردی نیز باعث رشد و پیشرفت خواهد شد. عبور از حدو مرزها و باید و نبایدها مسیر دیگری برای موفقیتتان باز می کند. درمحیط کار یک کارمند نمونه که به نحو احسن وظایف خود را انجام می دهد مورد تحسین واقع می شود اما نمی تواند از طریق انجام روتین ها و رعایت چهارچوب های هر روزه به رشد خارق العاده ای برسد. داشتن کارمندی که به دنبال روحیه ترقی باشد و اهل ریسک کردن و دارای خلاقیت فردی باشد نه تنها برای مدیران حائز اهمیت است بلکه فرد با چنین روحیاتی می تواند مسیر موفقیت جدیدی را برای خود باز کرده و به این ترتیب باعث رشد و پیشرفت خودش شود.

پیشرفت شغلی

ریسک پذیری به تنهایی به شما اطمینان خاطر ندهد اما اگر فردی ریسک پذیری و خلاقیت را باهم ترکیب کند و اسلوب مدیریت ریسک را هم رعایت کند؛ قطعا می تواند به پیشرفت شغلی خوبی دست یابد. اگر شما در شغلی هستید که متاسفانه یک محیط خشک اداری با نظام اداری خاص خود باشد و اجازه حتی کوچکترین تغییرات خلاقانه جهت بهبود اوضاع را به شما ندهد، خلاقیت شما کور خواهد شد. کم کم  شما هم بخشی از آن سازمان بی روح می شوید.  
ریسک پذیری در شغل

نشانه های نیاز به ریسک پذیری در شغل

رویداد ریسک کردن ناگهان اتفاق نمی افتد، معمولا افراد از مدتی قبل در حال بررسی شرایط آن در ذهن هستند. اما این که چه زمانی بالاخره می خواهند کلنگ اول را بزنند مشخص نیست. وقت تغییر که شود انگیزه و شجاعت ریسک کردن نیز می آید.

خستگی و دلزدگی شغلی

حالا تصور کنید شما هر روز از خواب بیدار شوید و با حسی سرشار از تنفر از رختخواب خودتان را به زور بلند کنید و آماده ی رفتن به محیط کاری شوید که یا از آن تنفر دارید، یا انقدر تکراری و روتین شده است که حس می کنید در یک باتلاق گیر افتاده اید و هیچ راه پیشرفتی ندارید!
خب باید بگویم که اگر به این مرحله رسیده اید یعنی دیگر ارتباط خود را با شغل خود از دسته داده اید و آن شغل کارایی مفید برای شما نخواهد داشت. چرا که اگر سائقی درونی شما را به سمت کار یا هدفی هل ندهد شما میلی برای به درستی انجام دادن کارها ندارید. از این لحظه به بعد دیگر همه چیز گرفتاری است؛ دعوا با کارفرما به خاطر عدم انجام صحیح وظایف، خستگی و فرسودگی شغلی و کسالت به خاطر نداشتن عشق به کار و ...

درجا زدن

ممکن است شما ابتدا شغلی را با علاقه شروع کرده باشید اما از آن جایی که هر شرکتی روتین کاری خاص خود را دارد حس درجا زدن به شما بدهد. مثلا یک کارمند بانک هر روز صبح که وارد محل کار خود می شود چیزی جز انجام کارهای بانکی ارباب رجوع ندارد. کارهایی مثل بازکردن حساب، افزایش یا کاهش موجودی حساب، انجام کارهای مربوط به وام و ... بماند که هرکارمند یک کار خاص را هر روز و هر روز انجام می دهد.
متاسفانه به هر دلیلی شما سال هاست پشت همان میزی نشسته اید که روز اول آمدید. علی رغم مزایایی که این شغل برایتان داشته است مثل امتیاز وام و تعطیلات .... دیگر برایتان ارضا کننده نیست. این نه بدین معنا است که شغل بانکداری شغل بدی است نه به بدین معنا است که شما کارمند خوبی نیستید. بلکه ممکن است شما به عنوانی یک فرد برون گرای فعال خلاق، در شغلی گیر افتاده باشید که مناسب شخص شما نیست.
به این روال ادامه دادن به زودی شما را دچار فرسودگی شغلی خواهد کرد. شاید هم اکنون وقت تغییر شغل است. اما وقتی سخن از ریسک پذیری است آیا منظور ریسک کردن به هر قیمتی یا اصطلاحا ریسک اشتباه است؟  

ریسک اشتباه

ریسک اشتباه یعنی شما ندانید در هر هدف شغلی چه مقدار ریسک می کنید. ممکن است شما قصد تاسیس یک شرکت تجاری یا پاساژ یا هر چیز دیگری داشته باشید اما در مورد احتمال اتفاق افتادن سودی که در ذهن شما است دچار اشتباه باشید. نمونه ی آن را در سهام داران بورس مشاهده کرده اید. کسانی که به دلیل ناآگاهی صرف شنیدن سودی که اطرافیانشان از سهام خود داشته اند تصمیم به خرید سهام نامناسب کرده و به آسانی اندوخته ی مالی خود را از دست داده اند. برای این که هر ریسکی به سرانجام مناسب خود برسد و شما بتوانید به سودی که انتظار دارید برسید باید چهارچوبی را رعایت کنید که به آن اسلوب مدیریت گ

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*