آزار جنسی در محل کار | با آزار جنسی در محیط کار چه کنیم؟
خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با آزار جنسی در محل کار پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
آزار جنسی در محل کار از مسائل مهمی است که توجه مسئولان را می طلبد. درسال 2017 در ایالات متحده جنبشی آغاز شد که با هشتک me too مشهور شد. این جنبش تمرکز بر آزار جنسی در محل کار داشت. اگرچه در سال های قبل هم اقدامات حمایتی دراین باب صورت گرفته بود اما به طور رسمی از سال 2017 و با این هشتک حمایت از قربانیان سواستفاده جنسی در محل کار آغاز شد. رفتار آزارگرانه در محیط کار به رفتارهایی گفته می شود که یا ریشه در تبعیض جنسیتی دارد، یا به نوعی آزار جنسی در خود نهفته دارد به شکل های فیزیکی، کلامی، جنسی و ... دراین مقاله در مورد این آزارها، نحوه مقابله با آن ها و وظایف کارفرما در این باره اطلاعاتی را خواهید خواند.
آزار جنسی در محل کار چیست؟
براساس کمیسیون فرصت های شغلی برابر (EEOC) آزار جنسی در محل کار زمانی است که متقاضی یا کارمند به دلیل جنسیت آن شخص مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. مزاحمت می تواند شامل موارد زیر باشد. برای کسب آگاهی بیشتر درباره تجاوز جنسی کلیک کنید.
این اقدامات زمانی غیرقانونی می شوند که آنقدر مکرر یا شدید باشد که محیط کار خصمانه ایجاد کند یا منجر به تصمیم گیری نامطلوب برای اشتغال شود (مانند اخراج یا تنزل درجه قربانی).
اینفوگرافیک آزار جنسی در محل کار
ارائه دهنده دستورالعمل های آزارهای جنسی در ایران
سازمان فناوری اطلاعات (ITO)، زیرمجموعه وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، اولین آژانس دولتی ایران است که دستورالعمل های داخلی را برای ممنوعیت اقدامات "ممنوعه" آزار و اذیت جنسی، تبعیض و سوء استفاده از قدرت منتشر کرده است. دستورالعمل های مزاحمت با استفاده از نمونه های بین المللی است اما برای مطابقت با "ارزش های ایرانی و اسلامی" تغییر یافته است. آزارهای جنسی تهدیدهای کلامی و فیزیکی، رفتارهای پرخاشگرانه، افترا و ارعاب و سایر جرایم را شامل می شود. آزار و اذیت جنسی در دستورالعمل ها به عنوان هرگونه پیشروی جنسی بدون رضایت توصیف می شود، در حالی که تبعیض به عنوان "هر نوع رفتار ناخوشایند، ناعادلانه یا برابر" بر اساس نژاد، ملیت، مذهب، جنسیت، سن یا گرایش های سیاسی تعریف می شود. بخش سوءاستفاده از قدرت همه سوء استفاده از قدرت را که بر حرفه افراد تأثیر منفی می گذارد، پوشش می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سوء استفاده جنسی کلیک کنید.
انواع آزار جنسی محل کار
آزار و اذیت جنسی در محل کار شامل رفتارهایی در همه مقوله های ذکر شده در بالا است. معمول است که مزاحم در موقعیت قدرت قرار گیرد، مانند سرپرست یا مدیر. با این وجود آزار و اذیت می تواند توسط همکار، مشتری تجاری، پیمانکار یا مشتری انجام شود. انواع رفتارهای آزار جنسی در محل کار می تواند شامل موارد از جمله سوت زدن، صدای بلند، اظهار نظر جنسی در مورد اندام یا لباس،گفتن داستان یا شوخی جنسی؛ انتشار شایعات در محل کار در مورد زندگی جنسی شخصی یک کارمند، ارسال پیوندها به وب سایت های جنسی و ارسال تصاویر یا فیلم های جنسی باشد. درخواست مکرر از فردی بی علاقه در رسانه های اجتماعی یا انتشار دروغ در رسانه های اجتماعی در مورد زندگی جنسی، شرکا یا رفتارهای جنسی خود، انجام حرکات جنسی نسبت به فردی با دست، صورت یا سایر اعضای بدن، انجام رفتارهای آزاردهنده یا ارعاب کننده مانند دنبال کردن، مسدود کردن مسیر شخص، خیره شدن یا دست زدن به خود در مقابل شخص نیز می تواند از مصادیق آزار جنسی باشد. آزار جنسی در محل کار می تواند به روش های مختلفی رخ دهد، از جمله:
آزار جنسی کلامی
آزار جنسی از طریق ارتباطات دیجیتالی، از جمله رسانه های اجتماعی
آزار جنسی غیر کلامی، شامل حرکات و رفتار
آزار جنسی جسمی
علاوه بر این آزار و اذیت لزوما نباید جنسی باشد می تواند شامل اظهارات توهین آمیز در مورد جنسیت فرد باشد. مزاحمان اغلب مردان هستند اما می توانند زن نیز باشند. آن ها همچنین ممکن است از یک جنس باشند. در این مورد مطالعه مقاله مزاحمت خیابانی می تواند مفید باشد.
اطلاعات لازم برای ثبت یک آزار جنسی در محل کار
اطلاعاتی که ممکن است در ادعای آزار جنسی در محل کار استفاده شود شامل موارد زیر است:
تاریخ و زمان وقوع حوادث.
نام افراد درگیر از جمله هر شاهد.
درخواستهای کتبی از مجرم برای توقف آزار جنسی.
هرگونه سوابق مربوط به تشدید حادثه به سرپرست یا منابع انسانی.
تحقیقات می تواند تا ماه ها به طول انجامد، اما پرونده شما اغلب می تواند با میانجیگری در مدت زمان بسیار کوتاه تر، یا از طریق مذاکرات مستقیم بین مشاور شما و کارفرما یا مشاور آن حل و فصل شود. وکیل آزار جنسی در زمینه میانجیگری مهارت بالایی دارد و منحصراً به نفع کارمند کار می کند. اگر ادعا حل نشد و ظرف 180 روز پس از تشکیل پرونده تصمیم گیری نشد، می توانید ادعاهای خود را از طریق شکایت علیه کارفرما پیگیری کنید. به هنگام ارائه شکایت، وکلا می توانند برای دستیابی به موارد زیر تلاش کنند: