مدت زمان ترک خودارضایی به عوامل متعددی بستگی دارد. خود ارضایی یکی از اعمال رایج جنسی در بین جوامع مختلف است که با ورود افراد به سن بلوغ و افزایش هورمون های جنسی در بدن و همچنین ایجاد کنجکاوی در فرد، به وجود خواهد آمد. در جوامعی مانند جامعه ی ما که روابط جنس مخالف یک تابو محسوب می شود و افراد نمی توانند به گونه ای با آرامش خاطر این روابط را تجربه کنند و با توجه به نیاز های جنسی که برایشان پیش می آید، روی آوردن به عمل خود ارضایی دور از انتظار نخواهد بود. این مقاله به بررسی خود ارضایی و نحوه ترک آن و مدت زمان ترک خود ارضایی می پردازد. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه از مشاوره جنسی مشورت بخواهید.
خود ارضایی یکی از مهم ترین مسائل حوزه جنسی است که برای نوجوانان و جوانان جامعه ی ما پیش می آید. به نحوی که این عمل آن قدر از نظر جامعه ناپسند تصور می شود که افرادی که به خود ارضایی اعتیاد پیدا می کنند، نمی توانند این موضوع را با والدین خویش در میان بگذارند. البته باید گفت که متاسفاته تا حدی این موضوع بخشی از بی مسولیتی والدین هم خواهد بود، زیرا این افراد نمی خواهند که فرزند به بلوغ رسیده ی خود را که به دلیل افزایش هورمون های جنسی و کنجکاوی نسبت به جنس مخالف متمایل شده است درک کنند و گویا این موضوع را بسیار نا پسند تلقی می کنند که حتی نمی خواهند آموزش های صحیح به وی بدهند.
خود ارضایی دقیقا با این شیوه انجام می گیرد که افراد با توجه به تصورات بسیار فانتزی که می توان از صنعت پورنوگرافی ناشی شده باشد، خود را در موقعیت فردی قرار می دهند که در حال انجام سکس هست و سعی می کنند آن فانتزی را در ذهن خویش که در حقیقت خود ساخته است، به نحوی گسترش دهند که دقیقا آن مکان و زمان را در ذهن خود ببینند. سپس با انجام اعمال مصنوعی که تنها به رفع نیاز جسمانی این افراد منجر خواهد شد می پردازند.
نکته ای که در مورد خود ارضایی باید بیان شود، این است که افرادی که دست به چنین عملی به صورت گسترده می زنند، در حقیقت این توانایی را ندارند که خود را از نظر عاطفی نیز ارضا کنند به این دلیل که ارضای نیازهای عاطفی تنها و تنها در گرو ایجاد یک رابطه ی جنسی کاملا نرمال خواهد بود که خود ارضایی مردان و پسران و دختران توانایی ایجاد چنین موقعیتی را نخواهد داشت.
خود ارضایی می تواند افراد را در مواجهه با ارضای نیاز های جنسی و جسمی افراد، تا حدی کمک کند و به ایشان یاری دهد که این نوع نیاز های خویش را بر آورده کنند. بسیاری از متخصصان بر این باورند که انجام عمل خود ارضایی تا حدی در بین افرادی که توانسته اند به گونه ای کنترل شده تر با آن روبرو شوند و چند وقت یک بار این عمل را انجام دهند، نه تنها ضرر و آسیبی به ایشان نمی رساند، بلکه برای رفع نیاز های جنسی و میزان شدن ترشح هورمون ها در بدن این افراد، مفید نیز خواهد بود. در این رابطه مطالعه مقاله خودارضایی به لجاظ علمی پیشنهاد می شود.
برخی دیگر از متخصصان معتقدند که خود ارضایی را نمی توان کنترل کرد. هنگامی فرد درگیر این عمل می شود بسیار سخت خواهد بود که بتواند به طور مثال هفته ای یک بار دست به انجام آن بزند. به این خاطر که خود ارضایی از نظر ذهنی باعث ایجاد اعتیادی با عنوان اعتیاد روانی می شود و همچنین برای هر بار انجام آن فرد نیازمند مشاهده ی فیلم های پورن شود تا بتواند خود را به برانگیختگی جنسی رسانده و با لذت بیشتری دست به انجام خود ارضایی بزند.
اگر بخواهیم عنوان کنیم که خود ارضایی مفید است یا مضر، باید گفته شود از آن جایی که خود ارضایی به خودی خود رفتار سالم جنسی است تنها زمانی که نیاز افراد را از نظر عاطفی بر آورده نمی سازد و ایشان را با یک کمبود بزرگ مواجه می کند و در ادامه به نوعی از اعتیاد گرفتار می شود آسیب زا خواهد بود. چرا که به مختل شدن روند عادی زندکی فرد می انجامد. همین طور به دلیل آن که فانتزی های این افراد از روابط جنسی گاهی غیرواقع بینانه خواهد شد به نحوی که از شریک جنسی خود انتظار یک پورن استار را دارند، از همین رو انجام عمل خود ارضایی اعتیادگونه می تواند باعث کاهش استحکام در زندگی زناشویی آینده ی این افراد شود و همین امر به خودی خود باعث می شود که ما به این نتیجه برسیم که خود ارضایی می تواند برای فرد از نظر عاطفی مضر باشد.
یکی از عوامل بسیار مهم برای این که جامعه و هنجار های جامعه نتوانسته اند همچنان خود ارضایی را امری در هنجار ها بدانند و همیشه او را عملی نا مناسب عنوان می کنند، این است که خود ارضایی می تواند در بلند مدت باعث ایجاد اعتیاد روانی شود. اعتیاد روانی به این خاطر است که فرد از نظر جسمی و جنسی به ارگاسم رسیده و لذت رفع نیاز را داشته است، اما از آن جایی که رفع نیاز های جنسی تنها به نیاز های جسمی افراد محدود نمی شود بلکه نیاز های عاطفی را نیز در بر می گیرد خلایی ایجاد شده است.
همچنین با توجه به این که نیاز های عاطفی افراد در گرو ایجاد رابطه جنسی سالم با شریک عاطفی و جنسی مناسب خواهد بود، از همین رو نمی توان انتظار ارضای نیازهای عاطفی را به وسیله ی خود ارضایی داشت. به همین خاطر از آن جایی که فرد همچنان به ارضای نیاز های عاطفی خود توجه کرده و خواستار رفع این نوع نیاز های خود است، به طور نا خودآگاه مغز دوباره دستور به انجام خود ارضایی می دهد. همین امر تا آن جایی ادامه می یابد که افراد به خاطر خودارضایی حتی از فعالیت های روزمره ی خویش نیز دست کشیده و توانایی انجام آن ها را
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*