ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7
ما از ساعت 9:00 الی 19:00 در خدمت شما عزیزان هستیم!
جردن- خیابان 33 پلاک 50 واحد 7

هفته دوم بارداری | علائم و تغییرات بدن در هفته دوم بارداری چیست ؟


خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با هفته دوم بارداری پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.


هفته دوم بارداری زمانی است که هنوز باردار محسوب نمی‌شوید و بدن شما در دو هفته اول در حال آمادگی برای لقاح احتمالی است. در واقع آغاز دوره تخمک گذاری در هفته دوم و ابتدای هفته سوم بارداری انجام می‌شود و با علائمی همچون ترشحات واژن، درد در زیر شکم، لکه بینی و تغییر در دمای بدن همراه است. اکثر ماماها و پزشکان شمارش حاملگی را از اولین روز آخرین دوره قاعدگی محاسبه می‌کنند. ممکن است در هفته دوم بارداری روزهای پراسترسی را تجربه کنید ولی باید بدانید برای شروع یک بارداری موفق بهتر است به بایدها و نبایدهای این هفته توجه داشته باشید. 
همچنین توجه به بهداشت روان در طول دوره بارداری خصوصا هفته های ابتدایی که اندام عصبی جنین در حال شکل گیری است بسیار مهم می باشد. به همین منظور می توانید با بهره مندی از مشاوره روانشناسی دوران بارداری را با آرامش خاطر بیشتری پشت سر بگذارید.

 

 تماس با مشاور

هفته دوم بارداری

در شروع هفته دوم بارداری پریودی شما تمام شده و در پایان این هفته تخمک گذاری خواهید داشت. در صورت باردار بودن، آغاز دوره تخمک گذاری در هفته دوم و ابتدای هفته سوم بارداری (روز سیزدهم تا روز شانزدهم) انجام می‌شود. در اواخر هفته دوم بارداری، جنسیت جنین در همان مــراحل لقاح و شکل گیری جنین مشخص خواهد شد. تا زمانی که هورمون‌های بارداری در سیستم بدن به اندازه کافی نباشد، علائم بارداری به سرعت ظاهر نمی‌شوند. در هفته چهارم که پریودی شما قطع می‌شود سطح هورمون بارداری در بدن شما به اندازه کافی افزایش پیدا می‌کند که این عامل باعث بروز علائم حاملگی در شما می‌شود. برای اطلاع بیشتر در زمینه عــلائم اولیه بارداری کلیک کنید.

هفته دوم بارداری زمان بسیار مهمی برای رشد جنین است. در این هفته، جنین در دیواره رحم لانه گزینی می کند و شروع به رشد ساختارهایی می کند که در نهایت به اندام ها و سیستم های بدن کودک تبدیل می شوند.

وضعیت مادر در هفته دوم بارداری

در هنگام تخمک گذاری با علائم طبیعی روبه‌رو خواهید شد که وضعیت مادر را در این هفته نشان می‌دهد. این علائم شامل موارد زیر هستند.

1. ترشحات واژن

با عمل تخمک گذاری بافت تــرشحات واژن شفاف و لیزتر شده و با به پایان رسیدن عمل تخمک‌گذاری، ترشحات ضخیم و مات می‌شوند. اما نگران نباشید به مرور زمان این ترشحات از بین خواهند رفت.

2. درد در زیر شکم و لکه بینی

بسیاری از بانوان در زمان تخمک گذاری دچار دردهایی در زیر و اطراف شکم می‌شوند و ممکن است در طی تخمک گذاری لکه بینی داشته باشند. نکته حائز اهمیت آن است که دیدن این لکه‌ها به معنی شروع دوره پریود شما نیست؛ بلکه به عنوان خونریزی تخمک‌گذاری شناخته می‌شود. برای آگاهی بیشتر در خصوص عــلائم تخمک گذاری کلیک کنید.

3. تغییر دمای بدن

در زمان تخمک گذاری دمای بدن تغییر می‌کند به همین علت قبل از بارداری دمای بدن مادر بالا خواهد رفت. برای مشخص کردن زمان تغییر دمای بدن باید هر روز صبح آن را اندازه‌گیری کنید. برای رسیدن به یک الگوی ثابت بهتر است چند ماه دمای بدن خود را اندازه‌گیری کنید چرا که لقاح قبل از افزایش دما انجام می‌شود.

وضعیت جنین در هفته دوم بارداری

هورمون اســتروژن باعث بالا رفتن ضخامت و پرخون شدن دیواره رحم می‌شود. این مسئله موجب چسبیدن جنین به دیواره رحم شده و می‌تواند منبع تغذیه‌ای برای او باشد. نکته جالب آن است که جنین در هفته دوم شبیه به یک تخم‌مرغ است. جنین در این هفته فاقد قد و وزن بوده چرا که شما هنوز در زمان باروری قرار دارید و لقاحی انجام نشده است. برای بالا بردن احتمال بارداری بهتر است زمــان تخمک‌گذاری بعد از پریود را بدانید.

سونوگرافی هفته دوم بارداری

انجام سونوگرافی در این هفته توصیه نمی‌شود؛ چرا که جنین رشد قابل ملاحظه‌ای در این هفته ندارد و اساسا دیده نمی‌شود. تنها چیزی که در هفته دوم با انجام سونوگرافی قابل مشاهده است یک لخته خون بسیار کوچک در درون رحم شما می‌باشد. برای آگاهی از تــغییرات جنین در مراحل مختلف رشدی پیشنهاد می کنیم مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

علائم طبیعی در هفته دوم بارداری

پیدایش برخی علائم علاوه بر تــست بارداری می‌تواند به شما از بارداری خبر بدهد و توجه‌ را به خود جلب کند. این علائم را می‌توان در قالب تغییرات خلق و خو، درد مختصر یک طرفه تخمدان، استفراغ و حالت تهوع، تکرر ادرار، خستگی و خواب‌آلودگی مشاهده کرد. از دیگر علائم طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت.

1. ترشحات رحمی

در زمان تخمک‌گذاری ترشحات رحم شبیه به سفیده تخم مرغ (شفاف و رقیق) می‌شود. این ترشحات برای بانوان به نظر ناخوشایند است اما نشانه‌ای از هفته دوم بارداری است. 

2. درد و تورم سینه‌ها 

در روند تخمک‌گذاری تغییرات هورمونی باعث حساسیت و متورم شدن سینه‌ها می‌شود. همچنین احساس درد سیــنه را نیز تجربه خواهید کرد.

3. افزایش میل جنسی

در زمان تخمک‌گذاری میل جنسی بانوان نسبت به قبل بیشتر شده و اقدام به رابــطه جنسی برای آن‌ها خوشایند خواهد بود.

4. تغییرات گردن رحم

با آن که شما متوجه این علامت در بدن خود نمی‌شوید باید بدانید که در زمان تخمک گذاری گردن رحم بازتر، بلندتر و نرم‌تر می‌شود.

5. لکه‌ بینی

اما به طور طبیعی می توان با توجه به علائم جسمانی زمان تخمک گذاری را تخمین زد. ممکن است در زمان تخمک‌گذاری شاهد لکه‌هایی بر روی لباس زیر خود باشید. این لکه‌ها می توانند به رنگ قرمز یا قهوه‌ای باشند. یکی از وسایلی که با قطعیت زمان تخمک گذاری را مشخص می سازد، کیــت تخمک گذاری است.

عوامل هشداردهنده در هفته دوم بارداری 

1. درد یک طرفه شکم

احساس درد مداوم در یک طرف شکم نشانی از کسیت تخمدانی است. بسیاری از کیست‌های تخمدانی مشکل آفرین نیستند ولی تعدادی دیگر مسبب مشکلات بزرگی از جمله ســقط جنین می‌شوند. بنابراین بهتر است در صورت مشاهده هرگونه درد مداوم شکمی به پزشک خود اطلاع دهید.

2. خونریزی یا لکه بینی 

خونریزی و لکه بینی در قاعدگی طبیعی است ولی اگر این لکه بینی و خونریزی به طور مداوم و مکرر مشاهده شود حتما از پزشک خود در این زمینه کمک بگیرید. برای شناخت بیشتر در زمینه خــطرات دوران بارداری کلیک کنید.

سایر علائم هشدار دهنده

همچنین اگر در هفته دوم بارداری هر یک از علائم هشدار دهنده زیر را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

• درد شدید شکم
• خونریزی واژینال
• تب
• لرز
• تهوع و استفراغ شدید یا مداوم

هفته دوم بارداری زمان حیاتی برای رشد جنین است. با پیروی از توصیه های مراقبتی، می توانید به اطمینان از بارداری سالم و سلامت کودک در حال رشد خود کمک کنید. بارداری سالم می تواند به اطمینان از رشد و تکامل مطلوب کودک کمک کند. نوزادانی که از مادرانی متولد می شوند که حاملگی های سالمی دارند، به احتمال زیاد سلامت بیشتری دارند و شانس بیشتری برای دستیابی به پتانسیل کامل  فردی خود پیدا می کنند.

علاوه بر فواید جسمی، بارداری سالم می تواند فواید روانی و عاطفی مثبتی نیز برای مادر داشته باشد. زنانی که حاملگی سالمی دارند بیشتر احساس شادی، اعتماد به نفس و پیوند با کودک خود دارند.

کارهای زیادی وجود دارد که زنان می توانند برای داشتن یک بارداری سالم انجام دهند. با رعایت این نکات، زنان می توانند به افزایش شانس خود برای داشتن یک بارداری سالم و یک کودک سالم کمک کنند.

تغذیه و رژیم غذایی در هفته دوم

1. مصرف اسیدفولیک یا یدوفولیک

استفاده از فــولیک اسید و آهن برای مادران ضروری است و باید به نوع و دوز مصرف آن که توسط پزشک مشخص می‌شود توجه کرد. استفاده از این ویتامین در طول بارداری برای مادران حیاتی است چرا که خطر نقص لوله عصبی را از بین خواهد برد. این ویتامین در انواع سبزیجات برگ سبز به فراوانی یافت می‌شود.

2. از مصرف نشاسته و شیرینی بیش از حد بپرهیزید

مصرف بیش از حد شیرینی و خوراکی‌هایی مانند دونات و کیک را کم کنید. از آرد سفید و قندهای سفید تصفیه نشده، همچنین چربی‌های اشباع حذر کنید. استفاده بیش از اندازه از این قبیل چربی‌ها، ویار بارداری را افزایش می‌دهد. برای آشنایی با انــواع ویار بارداری کلیک کنید.

3. استفاده از میوه و سبزیجات

از سبزیجات و میوه‌های رنگی تازه استفاده کنید. از این راه می‌توانید ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدن‌ را فراهم کنید. به خاطر داشته باشید که تــغذیه دوران بارداری در جهت تامین سلامت جنین و مادر نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

4. عادت تغذیه مناسب

کافئین می تواند از جفت عبور کرده و به جنین در حال رشد برسد. مهم است که مصرف کافئین را به کمتر از 200 میلی گرم در روز محدود کنید. مصرف بی رویه کافئین (قهوه، کاپوچینو، چایی و...) خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. پس بهتر است به جای خــوراکی های ممنوعه در بارداری جایگزین‌های سالم، مقوی و بهداشتی را مورد استفاده قرار دهید.

سایر مراقبت ها

• ورزش منظم داشته باشید: ورزش متوسط ​​در دوران بارداری بی خطر و مفید است. ورزش می تواند به کاهش استرس، بهبود خلق و خو و افزایش وزن سالم کمک کند.
• به بدن خود گوش دهید: مهم است که به بدن خود گوش دهید و استراحت کافی داشته باشید. اگر علائم غیرعادی مانند درد شدید یا خونریزی را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

• هیدراتاسیون: هیدراته ماندن هم برای مادر و هم برای جنین در حال رشد مهم است. در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید.
• اجتناب از الکل و سیگار: الکل و سیگار می تواند به جنین در حال رشد آسیب برساند. پرهیز کامل از این مواد در دوران بارداری بسیار مهم است.

پدران در هفته دوم بارداری

نقش پدر در هفته دوم بارداری بسیار مهم است؛ چرا که سلامتی او و عادات زندگی‌اش بر سلامت و آینده فرزند تاثیر گذار می‌باشد. لازم است آن‌ها در عادات مخربی که تاکنون داشته‌اند تجدید نظر کنند. عاداتی همچون سیگار کشیدن، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و یا مصرف مواد مخدر می‌تواند اثرات جبران ناپذیری بر سلامتی و آینده فرزند داشته باشد. پیشنهاد می کنیم در این رابطه مقاله اثــرات مصرف الکل والدین روی جنین را مطالعه فرمایید.

سخن پایانی

توجه به بــهداشت روان به اندازه بهداشت و سلامت جسمی حائز اهمیت است. امروزه تــاثیر اضطراب مادر بر جنین کاملا مشهود است. بنابراین لازم است که سلامت روان زنان باردار بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. مشاوران حامی هنر زندگی با سال ها تجربه در حوزه روانشناسی توانسته اند تعداد کثیری از افراد جامعه را در جهت ارتقاء سلامت روح و روان هدایت و راهنمایی نمایند. شما نیز می توانید به صورت حضوری و یا مشاوره تلفنی با مشاوران حامی در تماس باشید و از خدمات روان شناختی و روان درمانی این مرکز بهره مند شوید.

سوالات متداول

آیا راهی وجود دارد که قبل از عقب افتادن پریود متوجه بارداری بشویم؟

بهترین زمان برای استفاده از بی بی چک زمانی هست كه پریود یک تا دو روز تاخیر دارد و استفاده زودتر ممكن است جواب مطمئنی به شما ندهد. اگر بی بی چک درست استفاده شود در اغلب موارد مطمئن است. در غیراین صورت می‌توانید با تاخیر در پریود آزمایش بدهید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز نشانه گذاری شده اند*